• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #417655  autor: Karwan
 18 lip 2010, 00:54
Witam.
Jestem obecnie w Orange na kartę i kusi mnie by przenieść się na abonament.

Patrzyłem na te taryfy i są spoko ,ale moje pytanie brzmi czy można łączyć te 3 co są w jedną.

Bo jak widać jedna ma gratis smsy,jedna minuty i jedna do neta połączenia za free czyli transfer.

Czy można wziąść tak ,że zamawiająć jakąś ofertę łącząc i dostać zamiast wszystkich smsów połowe smsów i jakąś cześć transferu na internet?

Pytanie jeszcze mam odnośnie cen telefonów.Czy można targować ceny w sieciach oraz pytanie takie czy można po zakupie telefonu zrobić z nim co się chce...Np .Sprzedać?

Czy trzeba bo np 24 miesiącach go oddać??

#417664  autor: Jedrker
 18 lip 2010, 01:22
Karwan pisze:Patrzyłem na te taryfy i są spoko ,ale moje pytanie brzmi czy można łączyć te 3 co są w jedną.
nie, to są 3 różne oferty, wybierasz tą, która odpowiada Ci najbardziej, albo taryfa dla tych co kochają pisać sms/dzwonić / siedzieć w necie.
Karwan pisze:Czy można wziąść tak ,że zamawiająć jakąś ofertę łącząc i dostać zamiast wszystkich smsów połowe smsów i jakąś cześć transferu na internet?
nie
Karwan pisze:Pytanie jeszcze mam odnośnie cen telefonów.Czy można targować ceny w sieciach
przy podpisaniu umowy nie, przy przedłużeniu powiedzmy że tak.
Karwan pisze:oraz pytanie takie czy można po zakupie telefonu zrobić z nim co się chce...Np .Sprzedać?
tak, kupujesz telefon powiedzmy za 1 zł i on jest Twoją własnością, więc robisz z nim co chcesz ;-)

#417666  autor: Orfi
 18 lip 2010, 01:24
Tak jak to sobie pewnie wyobrażasz to tych taryf nie można łączyć. Musisz się zdecydować czy potrzebujesz dużo rozmawiać, czy wysyłać dużo SMS albo korzystać z internetu. Operator ustala oferty, które albo trafią w Twoje potrzeby albo nie. Nie ma dowolnej kompozycji taryf pod indywidualne gusta konkretnego abonenta, chyba , że mieścisz się z potrzebami w którejś z ofert operatora.

Orfi

#417716  autor: ainA
 18 lip 2010, 12:46
no łaczyc moze i nie mozna, ale masz mozliwosc dokupienia dodatkowych uslug... i tak: wybierasz np taryfe z sms'ami a potrzeba Ci minut pod wybrany nr to mozesz wykupic sobie pakiet Twoj przyjaciel (1200min za 10zl), tak samo jest z internetem, pakiet np 100MB kosztuje 5zł wiec do kazdego planu mozesz sobie dołaczyć dodatkową usluge na ktorej bardzo Ci zalezy ;)
co do telefonow, to jesli chcesz tanszy telefon to polecam telefoniczny dzial sprzedazy, maja tansze telefony niz w salonie ;)

#417757  autor: Karwan
 18 lip 2010, 15:55
Ok rozumiem .
Jeszcze jedno pytanie.

Płacąc abonament np.59 zł,bo taki chyba bym wybrał ,gdy pisze mi ,że 100 kb kosztuje 50 gr czy coś takiego ,to dolicza mi się to do abonamentu .

Mówiąc prościej.

Płacę stały abonament 59 przez np 2 miechy i 3 miecha korzystam z neta i mój transfer to 1000 kb czyli 5 zł dodatkowe.

Te 5 zł dolicza mi się przy rachunku do zapłacenia czyli 59 + 5 czy to jakoś się mieści w tym abonamencie 59 i np odbiera mi zaległe minuty czy coś?

A i właśnie.

Będąc w ORANGE na kartę już koło 7 lat to przy podpisaniu umowy na abonament traktują mnie jako typowo nowego klienta czy może mogę coś licytować z nimi?

#417764  autor: kamil1221
 18 lip 2010, 16:07