• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #405421  autor: trus1991
 18 maja 2010, 20:54
Mam kilka pytać co do tej oferty,
jestem abonentem PLAY mam Fresha, czy mogę wziąć to za 1zł na siebie (nie mam drugiego dokumentu) albo czy mogę ew. zrobić cesję na brata (on ma już PLAY abo) i wtedy wziąć na 6miesięcy za 1zł.

Wydaje się mi to bardzo ciekawą ofertą, bo za małe pieniądze można korzystać z telefonu

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#405452  autor: Jedrker
 18 maja 2010, 23:20
trus1991,
oferta dla abonamentowców więc odpada skoro masz fresha

#405463  autor: thonka
 19 maja 2010, 00:07
trus1991, nie jestes abonentem, jestes uzytkownikiem, a to duza roznica.
mozna dostac to samo w promocji MNP (przeniesienie numeru). przenies na 1-2 dni numer do innej sieci, a potem przenies go z powrotem i gotowe.
przy MNP wystarczy tylko dowod.

http://www.playmobile.pl/pl/play-abonam ... index.html

przeczytaj tez dokladnie regulamin.
wiecej o tej ofercie MNP jest tutaj http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=42370&start=0.

jest to dokladnie ta sama promocja.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#405479  autor: ciuchcia
 19 maja 2010, 09:35
mozecie podeslac link do oferty dla abonentow na 6 miesiecy ? bo jakos nic takiego nie widze.

#405483  autor: Xavi
 19 maja 2010, 10:08
nie jesteś abonentem, jesteś użytkownikiem, a to duża różnica
Przypadkiem nie weszła już w życie zmiana prawa telekomunikacyjnego zrównująca prawa użytkownika i teraz każdy kto ma zarejestrowany numer w prepaid jest abonentem. Wydaje mi się że została podpisana jakiś z tydzień temu. Chyba że nia ma jeszcze mocy prawnej bo nie minęło 30 dni od opublikowania.

#405513  autor: mikado15
 19 maja 2010, 12:39
Xavi pisze:
nie jesteś abonentem, jesteś użytkownikiem, a to duża różnica
Przypadkiem nie weszła już w życie zmiana prawa telekomunikacyjnego zrównująca prawa użytkownika i teraz każdy kto ma zarejestrowany numer w prepaid jest abonentem. Wydaje mi się że została podpisana jakiś z tydzień temu. Chyba że nia ma jeszcze mocy prawnej bo nie minęło 30 dni od opublikowania.
Vacatio legis trwa zwykle 14 dni ;)

#405619  autor: thonka
 19 maja 2010, 20:04
mikado15, podpisanie przez Sejm to jedno (to mialo miejsce 8 kwietnia), opublikowanie znowelizowanej ustawy w Dzienniku Ustaw to drugie i do tego jeszcze daleka droga. po Sejmie jest Senat (maja 30 dni na rozpatrzenie), potem prezydent (21 dni) i czekanie na publikacje (zeszloroczna nowelizacja PT troche czekala).
dodatkowo w ustawie jest termin 60 dni do wejscia w zycie (14 dni jest, jezeli takiego terminu nie ma ustalonego w samej ustawie).
w najlepszym przypadku kiedy nikt nie zlozy zadnych poprawek, ani nie odrzuci tej usawy i podpisza ja nastepnego dnia, wejdzie ona w zycie jakos kolo 11 czerwca, w najgorszym wypadku (przeciaganie terminow do granic mozliwosci) wejdzie ona w zycie pod koniec lipca lub na poczatku sierpnia.

ciuchcia, bylo wczoraj na glownej telepolis.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#405644  autor: mikado15
 19 maja 2010, 23:01
thonkaBędąc bardzo upierdliwym- Sejm niczego nie podpisuje- "uchwala", "podpisuje" Prezydent;)
Napisałem celowo, ze "zwykle" tyle to trwa, chyba, ze ustawa przewiduje inaczej jak ma to miejsce w tym przypadku. Znam te procedury, zwracałem uwagę Xavi, nie wiedziałem, ze ta ustawa nie została jeszcze promulgowana. Pozdrawiam:)
 #405647  autor: pawelf
 19 maja 2010, 23:37
trus1991 pisze:Mam kilka pytać co do tej oferty,
jestem abonentem PLAY mam Fresha, czy mogę wziąć to za 1zł na siebie (nie mam drugiego dokumentu) albo czy mogę ew. zrobić cesję na brata (on ma już PLAY abo) i wtedy wziąć na 6miesięcy za 1zł.

Wydaje się mi to bardzo ciekawą ofertą, bo za małe pieniądze można korzystać z telefonu
Kup starter w erze-zarejestruj na dowód i przenieś - dzwoń do woli.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#405660  autor: ciuchcia
 20 maja 2010, 07:35
thonka, szukalem na stronie Play wczoraj, a nie na telepolis i nie znalazlem :) Jak zwykle na stronie Telepolis informacja pojawia sie szybciej niz na stronie operatora :) przy najblizszej okazji zamowie sobie ten abonament :)

#405717  autor: trus1991
 20 maja 2010, 13:27
Zależy mi na pozostaniu przy tym samym numerze.
Przeniose do Orange a za 2 dni do PLAY ponownie.
Do ERY nie przenosze bo trzeba za starter dać 20zł :)

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#405793  autor: Skoor
 20 maja 2010, 20:37
a czy mozna przeniesc numer z simplusa korzystajac z tej promocji? Wlasnie jestem w trakcie przenoszenia jednego nr na abo w playu i fajnie by bylo przeniesc jeszcze jeden na warunkach tej promocji. Orientuje sie ktos?

#405820  autor: cesarz
 20 maja 2010, 21:58
Zapłacisz umowną opłatę za zerwanie umowy i jesteś wolny.

CNN

#405847  autor: thonka
 21 maja 2010, 03:49
cesarz, taaak na 100% zaplaci kare jak chce przenies numer simplusa. czytaj co sie pisze, a nie klepiesz w klawiature dla samego pisania.

Skoor, z promocji dla abonentow przy przeniesieniu z simplusa nie mozesz skorzystac, ale mozesz skorzystac z blizniaczej promocji dla przenoszacych numer - link podalem kilka postow wyzej. wszystkie warunki sa takie same.
zglaszasz sie do play z zamiarem przeniesienia numeru, wypelniasz dokumenty i reszta zajmuje sie za Ciebie siec. najwazniejsze jest tylko to, by dane rejestracyjne simplusa byly takie same jak te, ktore podasz w play przy wypelnianiu dokumentow.