• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #53696  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 15:34
Mam jedna Idea 50 i chce sie dowiedziec czy jest cos takiego w orange ze moge sobie wykupic jakis pakiet i dzwonic do jedej osoby za darmo przez miesiac ...?

Kaj idziesz... ?Nie wiesz ... ?

#53697  autor: pumba
 13 lut 2006, 15:42
Tak usługa nazywa się "Darmowe rozmowy" w opcji "Darmowy 1 numer" opłata miesięczna za ta usługę to 15zł.

[ Dodano: 2006-02-13 15:46 ]
To co napisałem powyżej jest dostępne w taryfie Jedna Idea przy kwocie zobowiązania conajmniej 50zł. W nowych taryfach Orange tzn. w Twój Plan też są dostępne darmowe rozmowy z wybranym numerem i mają ten plus w porównaniu do Jedenj Idei że je można już aktywować przy kwocie zobowiązania 25zł i oprócz rozmów głosowych mamy także darmowe SMSy i MMSy.
 #53763  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 22:13
Jak mowiłem ze to jest jedna idea 50zl ja mam tak ze place te 50zl ale jakby co moge doladowac karta i nie koge przekroczyc tych 50 zl a gdzie moge zrobic to zebym mogl dzwonic za darmo do jedej osoby?

#53770  autor: pumba
 13 lut 2006, 22:31
Czyli masz Jedną Ideę MIX tam też można aktywować darmowe rozmowy a co do samej aktywacji to zrobisz to dzwoniąć do BOA *22 albo przez http://www.orange.pl/on-line co do tego drugiego to nie jestem pewien będziesz musiał to sprawdzić bo ja niestety nie mam takiej możliwości.
 #53771  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 22:34
No wlasnie tam szukalem i nie mam tam takiej uslugi ... :/ nie wiem co robic ...

#53772  autor: pumba
 13 lut 2006, 22:38
Bo z tego co mi wiadomo MIX ma ograniczone opcje w orange on-line najlepiej zadzwoń na *22 i tam o wszystko się wypytasz i w razie czego aktywujesz.
 #53773  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 22:39
Okej ... a jaki jest koszt tego polaczenia...? I o co jak cos mam pytac ... ? I czy moge zadzwonic z numeru ztacjonarnego ... ?

#53775  autor: Kaczy
 13 lut 2006, 22:45
+48 (0) 510100100 – odpowiednik numeru *100 dla osób dzwoniących z telefonu
innego operatora lub zza granicy

A tak w wyjaśnieniu: to *22 zmieniła się na *100.
W ogóle to pozamieniali te numery, że już sie połapać nie można. :?

...::: Made for loneliness :::...
 #53776  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 22:49
No ok ale jaki jest koszt polaczenia z stacjonarnego a jaki na ten *100 ?

#53779  autor: Kaczy
 13 lut 2006, 22:52
*100 jest bezpłatan jeśli dzwonisz z telefonu na abonamet.
1 zł jak z POP`a, Orange Go

510100100 to według cennika tak jak na normalny numer telefoni komórkowej

A w ogóle od niedawna takie nowum zrobili w Orange. Np. jak dzownisz z numeru biznesowego to nie możesz przełączyć się do działu dla POP`a. Żenada na maksa :? :?

#53780  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 22:55
Hehe Ok ale dalej sie nie dowiedzialem ile to kosztuje...!Wiem ze *100 dzwoni sie tylko z komorki a ile to kosztuje ... ?jak jest cena polaczenia ... ? a ile kosztue polaczenie z telefonu stacjonarnego?Pozdrawiam

#53781  autor: Kaczy
 13 lut 2006, 22:58
wiwcik pisze:Hehe Ok ale dalej sie nie dowiedzialem ile to kosztuje...!Wiem ze *100 dzwoni sie tylko z komorki a ile to kosztuje ... ?jak jest cena polaczenia ... ? a ile kosztue polaczenie z telefonu stacjonarnego?Pozdrawiam
Sorki za zamieszanie. Własnie przerobiłem 50 pytań na jutrzejszy egzam ze sprzętu komputerowego i mózg mi się zdeformował i źle przeczytałem Twoje pytanie :P

Poprawiłem tamtego posta i Ci napisałem co i jak :)

Jeszcze raz sorki za zamieszanie...

#53782  autor: pumba
 13 lut 2006, 23:00
wiwcik pisze:Okej ... a jaki jest koszt tego polaczenia...? I o co jak cos mam pytac ... ? I czy moge zadzwonic z numeru ztacjonarnego ... ?
Co do numerów to Kaczy już większość wyjaśnił. Ale bez obawy możesz dzwonić po stary nr *22 bo i tak się dodzwonisz ja właśnie tak dzwonie bo nie zapamiętałem jeszcze tych nowych numerów. A co do kosztów za połączenie to nie wiem jak to jest w Jednej Idei czy jest to płatne czy nie, zanim weszła Jedna Idea to było za free a teraz nie wiem jak jest wiem tylko że w POPie płaci się 1zł za połączenie niezależnie od czsu połączenia.
A jak już się połączysz to powiedz że interesują cię darmowe rozmowy z wybranym numerem.
 #53783  autor: Kaczy
 13 lut 2006, 23:04
pumba pisze:A co do kosztów za połączenie to nie wiem jak to jest w Jednej Idei czy jest to płatne czy nie
Jest taka zasada, że jak płacisz abonament to masz za free, a jak masz mix`a i pre-paida to płacisz :?

#53785  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 23:06
No dzieki teraz juz wszystko kapuje ...!Mam nadzieje ze bedzie takie cos ze bede mogl rozmawiac ze free z jedna osoba i ze cena nie bedzie za wysoka ...

#53787  autor: pumba
 13 lut 2006, 23:09
Tak jak już pisałem cena za jeden numer to 15zł na początku było 25zł ale później to obniżyli do 15zł.
 #53788  autor: wiwcik
 13 lut 2006, 23:12
Wiem... ale mam nadzieje ze to ne bedzie duzo kosztowac...!Jutro tam zadzwonie i sie dowiem co i jak ...!

#53807  autor: bigman
 14 lut 2006, 04:11
Kaczy pisze:Jest taka zasada, że jak płacisz abonament to masz za free, a jak masz mix`a i pre-paida to płacisz :?
Nie do konca jest tak jak piszesz. Od czasow JI polaczenie z BOK z konsultantem jest platne 1 zl (numery: *22, *100). Automatyczny BOK pod numerem *500 jest bezplatny.

Z tego co pamietam to bezplatne *22 i *100 mieli abonenci starszych planow taryfowych oraz JI Premium (200 zl kwota zobowiazania) a takze Twoj Plan Premier.
 #54016  autor: D@rio
 15 lut 2006, 01:59
bigman pisze:
Kaczy pisze:Jest taka zasada, że jak płacisz abonament to masz za free, a jak masz mix`a i pre-paida to płacisz :?
Nie do konca jest tak jak piszesz. Od czasow JI polaczenie z BOK z konsultantem jest platne 1 zl (numery: *22, *100). Automatyczny BOK pod numerem *500 jest bezplatny.

Z tego co pamietam to bezplatne *22 i *100 mieli abonenci starszych planow taryfowych oraz JI Premium (200 zl kwota zobowiazania) a takze Twoj Plan Premier.
Dokładnie. Tak właśnie jest.
Szkoda tylko że nikt nie napisał że w OrangeMIX NIE MA BEZPŁATNYCH ROZMÓW Z WYBRANYM NUMEREM. Takie opcję (tak jak i PakietFoto) jest dostępny tylko w ofercie Twój Plan. O wiele bardziej bardziej korzysta jest OrangeFirmaMIX bo tam można sobie aktywować rozmowe za 0,05gr./min. z wybranym numerem Orange.
 #54043  autor: Klusek
 15 lut 2006, 13:15
D@rio pisze:...
Szkoda tylko że nikt nie napisał że w OrangeMIX NIE MA BEZPŁATNYCH ROZMÓW Z WYBRANYM NUMEREM. Takie opcję (tak jak i PakietFoto) jest dostępny tylko w ofercie Twój Plan...
No akurat pakiet FOTO jest dostępny w Twoim Mixie
Orange pisze:SMS za 1 grosz

W Twoim Mixie możesz pisać setki SMS-ów do bliskich i znajomych, bo cena wiadomości jest wyjatkowo atrakcyjna – tylko 1 grosz za SMS-a do wszystkich w Orange.

W pakiecie otrzymasz aż 500 SMS-ów za jedyne 5 złotych. Włącz pakiet, wysyłając SMS-a o treści PAKIET pod numer 140 (koszt SMS-a 20 gr).
Opłata za Pakiet pokrywana jest wyłącznie z doładowań.
Pakiet jest ważny przez 30 dni. W każdej chwili możesz sprawdzić ile SMS-ów w ramach Pakietu pozostało Ci do wysłania. Wystarczy, że wyślesz SMS-a o treści ILE pod numer 140 (koszt SMS-a 20 gr).

Obrazek
Obrazek