• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #401984  autor: Jedrker
 01 maja 2010, 17:37
Witam.
Od dzisiaj po migracji z Orange abo posiadam Delfina 300.
Mam wybranych 5 numerów z którymi mogę rozmawiać 6 000 minut.
Problem jednak mam następujący, że sporawdzając stan konta przez orange on line wyszczególnione mam tylko minuty z abonamentu.
Więc gdzie można sprawdzić stan pozostałych minut z prezentów wybrany numer ?
W regulaminie Delfina takiej informacji nie widziałem ... więc może ktoś się orientuje gdzie ten stan nie wykorzystanych minut sprawdzę ...
Z góry dzięki za odp.

#401989  autor: cesarz
 01 maja 2010, 17:53
Może płatne *500 .

CNN

#402267  autor: Jedrker
 03 maja 2010, 00:26
cesarz,
*200 też podaje informacje o wykorzystaniu pakietu minut z prezentów, ale to zdzierstwo :roll:
Oba numery w nowych planach taryfowych są płatne ... zastanawiam się dlaczego informacji o stanie minut nie można sprawdzić za pomocą orange on line ...

#402269  autor: adalis
 03 maja 2010, 00:36
Po to jest Orange Online żeby sprawdzać sobie takie informację. Jeśli tego tam nie ma to już nie rozumiem o co chodzi w tym całym Orange i po co w ogóle jest Orange Online !!
W planie taryfowym Orange Abonament takie informacje są dostępne.

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#402301  autor: Marens
 03 maja 2010, 10:57
Jedrker pisze:zastanawiam się dlaczego informacji o stanie minut nie można sprawdzić za pomocą orange on line ...
Może po to aby sprawdzać przez płatne *200.
Parę ładnych lat temu Era wprowadziła opłatę 0.29zł za sprawdzenie ilości pozostałych minut w abonamencie, wcześniej było to bezpłatne.

Sprawdzanie przez internet było utrudnione, gdyż nie uwzględniało pakietów, usług dodatkowych. Więc nakłaniali do sprawdzania płatnego. Tak się mówi, że to kilka groszy jest, a jakby przeliczyć przez ilość abonentów to wyjdzie wymierna kwota.

Takie Pogadajcie Sobie w NOG nie wyświetla ilości pozostałych minut do 3 osób w Orange.
Trzeba sprawdzać SMS, natomiast w wcześniejszej wersji gdzie był tylko jeden numer pokazywało w Orange Online.

#402348  autor: Jedrker
 03 maja 2010, 14:03
adalis pisze:W planie taryfowym Orange Abonament takie informacje są dostępne.
no właśnie, miałem 1,5 roku Orange Abonament i jakoś stan minut/sms w ramach prezentów na zawsze się pokazywał, w Delfinie też mam te 5 wybranych numerów jako prezenty i przy informacji w orange on line przy wybranych numerach mam tabelkę, w której mam informacje od kiedy mam uprawnienia na wybrane numery, i stan minut też powinien być !!
Napiszę zapytanie do rzecznika orange o tą kwestię, ale wychodzi na to że dali nam łaskawie 29 gr za minutę to trzeba wszystko wprowadzić płatne by na tym dobrze wyjść , tylko w takim razie po co mi orange on line na którym nie mogę sprawdzić podstawowych informacji ...

#402367  autor: cesarz
 03 maja 2010, 15:15
Dajmy szansę informatyką , może jeszcze nie wszystko działa jak trzeba ( mam taką nadzieję , że nie trzeba będzie płacić za sprawdzenie stanu finansowego i pakietowego ). Zawsze tak było że marketing wyprzedzał możliwości techniczne nowych taryf . W Orange abonament też nie wyświetlały mi się na początku wszystkie pakiety.

CNN

#402504  autor: tygrysm
 04 maja 2010, 01:10
Piszcie zgłoszenia techniczne, że chcielibyście by było to widoczne w Orange On-Line :) Do stracenia nic nie ma.

#402530  autor: Jedrker
 04 maja 2010, 10:27
tygrysm,
właśnie napisałem przez orange on line reklamację :
Witam.
30 kwietnia br zleciłem migrację do oferty Delfin 300 z orange abonament. W ramach oferty Delfin 300 wybrałem sobie 5 wybranych numerów jako prezent do abonamentu. W orange abonament stan prezentów mogłem sprawdzić za pomocą strony www orange-on line.
Teraz po migracji do Delfina w orange on line posiadam tylko informację o dacie nadania uprawnienia do korzystania z pakietu 5 wybranych numerów, a gdzie informacja ile minut z tych 6000 minut zostało do wykorzystania ?
Czy to nie dopatrzenie techników, że nie można sprawdzić stanu posiadanych minut przez orange on line, czy zamierzona akcja by chcąc sprawdzić stan dodatkowych minut płacić każdorazowo za połączenie z *200 ?
Liczę na odpowiedź w tej sprawie.
Pozdrawiam
ciekawe co odpiszą ;P

#402637  autor: cesarz
 04 maja 2010, 16:39
W nowych regulaminach ,,zwierzęcych " pisze sms z internetu - opłata jak za sms standard - 20gr . Czy to dotyczy Multi Box standard ?

[ Dodano: 2010-05-04, 17:04 ]
Wychodzi na to , że można sprawdzić stan konta wysyłając sms pod numer 1234 ?? ( tak było w starych planach ale płatne 20gr ) z komendą Powiedz Ile , Podaj Prezenty . Brak opłaty za wysłany sms .

CNN

#402645  autor: Jedrker
 04 maja 2010, 17:06
cesarz pisze:W nowych regulaminach ,,zwierzęcych " pisze sms z internetu - opłata jak za sms standard - 20gr . Czy to dotyczy Multi Box standard ?
możesz podać linka do tego regulaminu ?
Tyle tych regulaminów jest że ciężko się połapać w tym wszystkim ;P

#402652  autor: cesarz
 04 maja 2010, 17:45
Oj te regulaminy sms na 1234 jest płatny standardowo 20gr .Sprawdzenie ilości minut Twój Przyjaciel ( do 5 numerów za darmo -1200minut ) wyślij smsa z komendą SPR NUMER z 1.Koszt jak sms do sieci Orange . Aby sprawdzić stan np. minut Rozmowy do Wszystkich należy wysłać sms ILE INNE pod numer 351 to koszt smsa jak do sieci Orange - w Pelikanie to zejdzie z pakietu sms ? a z Delfina to koszt 1/2 minuty - czy ja dobrze rozumuję ?

[ Dodano: 2010-05-04, 17:49 ]
http://www.orange.pl/portal/map/map/postpaid_pelican Tu są wszystkie regulaminy , miłej lektury. Chyba będzie trzeba zmienić nawyki z dzwonieniem na *500 .

CNN

#402930  autor: Grakaj
 05 maja 2010, 20:01
cesarz pisze:W nowych regulaminach ,,zwierzęcych " pisze sms z internetu - opłata jak za sms standard - 20gr . Czy to dotyczy Multi Box standard ?
Nie dotyczy :)
Zapis, który przytaczasz jest w cenniku. Znajdziesz przy nim opis:
"Obejmuje usługi integrujące Internet z transmisją SMS-ów. Opłata dotyczy odpowiedzi na SMS-y otrzymane z Internetu, a także e-maili wysyłanych SMS-em."

Ten zapis w cenniku dotyczy między innymi bramki internetowej i wiadomości nań wysyłanych.

#403892  autor: marcel84
 10 maja 2010, 15:47
a to ja mam pytanie pokrewne. to prawda, ze mozna teraz "przelewac minuty" z jednego numeru na drugi? (tutaj: w ramach tych 6000 minut oczywiscie)

#403900  autor: Grakaj
 10 maja 2010, 16:26
Tak, marcel :)
Działa to tak, że wszystkie minuty sumują się i trafiają do jednego "koszyka".
Minuty z "koszyka" są dostępne dla wszystkich wybranych numerów.
W ten sposób posiadając np. 5 wybranych numerów możesz wykorzystać wszystkie 6000 minut na rozmowy tylko z jednym z numerów lub rozłożyć te minuty w dowolny sposób pomiędzy wskazane wybrane numery - na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" :)
Jeśli uda Ci się wykorzystać wszystkie 6000 minut, to dostaniesz SMS z powiadomieniem i dalsze połączenia do wybranych numerów będą naliczane jak do innych w Orange aż do rozpoczęcia nowego okresu rozliczeniowego :)

#404333  autor: marcel84
 12 maja 2010, 16:12
dzieki za odpowiedz.

cieszy mnie ta zmiana, bo jestem fanem orange, a to daje faktycznie sporo luzu jezeli chodzi o wybrane numery i dobrze jest przeczytac w koncu cos pozytywnego o tych taryfach.

#406348  autor: Jedrker
 23 maja 2010, 22:33
no i na orange on line pojawiła się w końcu możliwość sprawdzenia stanu darmowych minut do wybranych numerów ;))

#406368  autor: johnq
 24 maja 2010, 07:53
Jedrker pisze:no i na orange on line pojawiła się w końcu możliwość sprawdzenia stanu darmowych minut do wybranych numerów ;))
Dokładnie, tam już wszystko działa jak należy - póki co nie dopatrzyłem się żadnych niedociągnięć jeżeli chodzi o obsługę online nowych planów taryfowych. :mrgreen:

#406377  autor: dzarafasaraja
 24 maja 2010, 10:23
Stan ilości minut na wybrane numery można sprawdzić podobnie jak w Orange Abo prezenty, tzn. wysyłając SMS o treści ILE PREZENTY pod bezpłatny numer 8005 (z tym że w OA było 1331). Źródło: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 691299.pdf ,punkt "jak zarządzać usługami". Pozdrawiam.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#406434  autor: marcel84
 24 maja 2010, 17:11
a to ILE PREZENTY dziala rowniez na pakiet smsow i internetowy?