• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #401394  autor: Karol PL
 27 kwie 2010, 17:45
Witam
Mam pytanie mianowicie dnia 24.04.2010 podpisałem umowę z Play na abonament LongPLay29 bez telefonu. Dziś otrzymałem umowę wszystko ok. Wchodzę na Play 24 aby sprawdzić "finanse" i z tego co tu pisze to mam do zapłaty 49zł tylko nie wiem póki co za co. Dzowniłem do BOK'u niezmieniernie inteligentni kosultanci nie udzieli mi odp. jedna pani cos mowila ze aktywacja kosztuje chyba 9zł bo teraz ich systemy maja awarie itp... heh :-D :smt005. Faktury jeszcze żadnej nie otrzymałem, nigdzie nie dzwoniłem itp. Mam pytanie czy te 49zł to jest opłata aktywacyjna?? Czy moze ich system z zwiazku z awaria zle wskazuje

Pozdrawiam

#401399  autor: zol82
 27 kwie 2010, 18:43
Niestety, to nieszczęsna aktywacja.
Pozdrawiam

#401406  autor: maniek
 27 kwie 2010, 19:48
Zgadza się. W abo od 69 jest 1 zł. W niższych opcjach 49.

#401414  autor: Pochi
 27 kwie 2010, 20:30
Podłączę się do pytania.
Ile wynosi aktywacja jak chciałbym przejść z fresha na abonament??
Czy w ogóle są jakieś bonusy z tytułu przejścia na abonament??

#401472  autor: waeren
 28 kwie 2010, 07:50
maniek pisze:Zgadza się. W abo od 69 jest 1 zł. W niższych opcjach 49.
Nie tak do końca, w LP69 i LP99 jest 1 PLN, tak jak napisałeś, ale w niższych jest podział, LP49 aktywacja 29PLN a tylko w najniższym LP29 jest 49PLN. Takie małe sprostowanie...
Pochi pisze:Ile wynosi aktywacja jak chciałbym przejść z fresha na abonament??
...jak wyżej...
Pochi pisze:Czy w ogóle są jakieś bonusy z tytułu przejścia na abonament??
...zależy o czym myślisz, specjalnej oferty nie dostaniesz za to, że zmieniasz fresh'a na abo, standardowe promocje....musisz tylko rozważyć, ja np. stwierdziłem, że i tak wydaję 30 PLN na fresh'a miesięcznie, więc przeszedłem na LP49 bez fona i teraz mam za 24,50 PLN aż 240 minut, a tak miałem we fresh'u około 86 do wszystkich i 100 do play i na stacjonarne (pakiet za 5 PLN), więc wybór zależy od Ciebie, ważne czy piszesz dużo sms'ów, bo ja nie i opłacała się zmiana, ale jeśli dużo sms'ów Ci wychodzi to już chyba zostać warto we fresh'u bo darmowe sms'y to jest potęga fresha (jeżeli wyślesz 100 smsów, to już jesteś 18 PLN w plecy w abo)....tak więc policz...wg mnie dzwonienie lepiej abo, sms'y lepiej fresh :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#401498  autor: ragazzi
 28 kwie 2010, 12:12
Dla osób, które przechodzą z numerem z innych sieci i wybierają np. abo za 49zł - koszt aktywacji 29zł

#401506  autor: maniek
 28 kwie 2010, 14:00
waeren pisze:dzwonienie lepiej abo, sms'y lepiej fresh
zawsze można dokupić pakiet sms w abo i mieć dużo minut i dużo sms :D

#401508  autor: waeren
 28 kwie 2010, 15:06
maniek pisze:zawsze można dokupić pakiet sms w abo i mieć dużo minut i dużo sms
Nie zgodzę się, są maniacy sms'owi dla których taki pakiet 100 sms'ów za 5 PLN nie starczy, miałem fresha i był taki moment, że przez dwa miesiące pisałem naprawdę dużo bo musiałem, powiem szczerze, że dla osoby dużo sms'ującej nie ma nic lepszego niż fresh, zwróć uwagę też, że Ci co dużo piszą raczej mniej rozmawiają i nie potrzebują tyle minut. Ciekawą opcją jest LP sms, ale ja jednak i tak uważam, że fresh dla maniaków sms'ów jest najlepszy 8) bo żeby wysłać np. 400 sms'ów to masz już 20 PLN dodatkowo na pakiety, a za 30 PLN doładowania we fresh'u masz to za darmo...a są ludzie że 400 to dla nich rozgrzewka....

[ Dodano: 2010-04-28, 15:09 ]
P.S. Ale temat już chyba do zamknięcia bo odpowiedź na zadane pytanie już była :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)