• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #399467  autor: INTRO
 17 kwie 2010, 18:08
Witam. Mój tata korzysta z taryfy Sukerkarta 15,10,5( od 2004 roku). Ponieważ minuta połączenia kosztuje go 1,53 zł(z VAT), a w abonamencie ma tylko 12 min/lub 40 smsów, dlatego chcemy podpisać nową umowę( na ten stary numer na którym ma aktywną taryfę Superkarta 15,10,5) na taryfę Superkarta 15, w związku z tym mam kilka pytań. 1. W starej taryfie ojciec płaci 5zł za indentyfikacje numeru wywołującego, czy w tej taryfie Plus dalej pobiera taką opłatę, czy identyfikacja jest bezpłatna? 2. Czy niewykorzystane minuty kumulują się przez 3 miesiące? 3. Jakie dokumenty należy ze sobą zabrać do salonu, żeby podpisać umowę na taryfę Superkarta 15, czy wystarczy sam dowód i nr telefonu? 4. Jaki jest przelicznik smsów/mmsów dla tej taryfy?

[ Dodano: 2010-04-17, 18:11 ]
5. Czy po tych 12 miesiącach umowy ojciec dalej będzie mógł orzystać z Superkarty 15 w ramach taryf Syberyjskich?

#399471  autor: Freyr
 17 kwie 2010, 18:39
A może zastanowicie się nad Play ?
Umowa na 12 miesięcy bez telefonu, czyli podobnie jak chcesz dostać w Plusie.
Zasięg można ustawić na nadajniki Plusa czyli identyczny jaki masz obecnie.
Płacisz 14,50 zł przez cała umowę.
W zamian otrzymujesz 120 minut wymienne na 160 sms do wszystkich sieci.

więcej tutaj :

http://www.playmobile.pl/pl/play-abonam ... index.html

#399472  autor: Kaczy
 17 kwie 2010, 18:40
Wystarczy sam dowód i będzie można przedłużyć umowę w wersji Superkarta15.
Identyfikacja jest bezpłatna. 1 minuta wymienia się na 3 sms/mms.

...::: Made for loneliness :::...

#399474  autor: zolvio
 17 kwie 2010, 18:47
Freyr pisze:A może zastanowicie się nad Play ?
...
...
Rzekomo przy przenoszeniu numeru do oferty bezterminalowej przez pierwsze 6 miesięcy płaci się połowę tej stawki - tak twierdzą konsultanci P4. Czy ktoś może potwierdzić?

#399475  autor: Freyr
 17 kwie 2010, 18:53
zolvio pisze:
Freyr pisze:A może zastanowicie się nad Play ?
...
...
Rzekomo przy przenoszeniu numeru do oferty bezterminalowej przez pierwsze 6 miesięcy płaci się połowę tej stawki - tak twierdzą konsultanci P4. Czy ktoś może potwierdzić?
Tak masz rację,nie wziąłem pod uwagę przenoszenia numeru.
Wtedy wychodzi 7,25 zł przez pierwsze 6 miesięcy, a przez pozostałe 6 miesięcy 14,50 zł.
Może w takim razie wraz z przeniesieniem numeru zastanowić się nad wyższym abonamentem.

#399625  autor: zolvio
 18 kwie 2010, 17:19
Freyr pisze: Wtedy wychodzi 7,25 zł przez pierwsze 6 miesięcy, a przez pozostałe 6 miesięcy 14,50 zł.
Może w takim razie wraz z przeniesieniem numeru zastanowić się nad wyższym abonamentem.
Czy potwierdzasz te warunki?
Ja słyszałem od konsultantki, ale dostałem od niej wydrukowany regulamin promocji Z TELEFONEM "LongPlay TELEFON w MNP". Równolegle istnieje analogicznie zniżka 50% dla bezterminalowej oferty "LongPlay bez telefonu". Obydwie oferty zawierają też klauzule "nie łączy się z innymi ofertami, chyba że reg. innej Oferty stanowią inaczej" (odpowiednio pkt. 7. (MNP) i 6. (bezterminalowa).
Czy może istnieje jeszcze jedna promocja (tak, jak napisaliśmy ja i Freyr powyżej), czy też jest to mydlenie oczu przez sprzedawców usług P4?
W związku w tym mam pytanie do Użytkowników Playa: czy dostaliscie taką zniżkę, albo znacie regulamin takiej promocji?

#399634  autor: thonka
 18 kwie 2010, 18:13
rabaty przyznawane w ramach promocji nie sumuja sie - to tak jakbys dodawal do siebie dwie promocje, a wg. regulaminow nie mozna ich ze soba laczyc.

rabat 50% przy abonamencie bez telefonu to ostateczna znizka, natomiast 50% znizki na 6 miesiecy przy przeniesieniu dotyczy tylko i wylacznie przeniesienia do oferty z telefonem.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2010, 18:51 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#399644  autor: zolvio
 18 kwie 2010, 18:46
thonka pisze:rabat 50% przy abonamencie bez telefonu to ostateczna znizka, natomiast 50% znizki na 6 przy przeniesieniu dotyczy tylko i wylacznie przeniesienia do oferty z telefonem.
Dzięki! Też mi to podejrzanie korzystnie wyglądało. Czego to sprzedawcy telekomów nie opowiadają potencjalnym klientom..
Mimo tego w tej ofercie cena około 10 gr/min wygląda lepiej niż tytułowa oferta Plusa.