• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #394679  autor: DerMeister
 21 mar 2010, 18:41
1) Czy mogę wysłać zgodę na wystawianie e-faktury i zgodę na polecenie zapłaty w jednej kopercie? Adres jest ten sam. Tylko dopiski na kopercie inne, ale dopisałbym oba w takim wypadku.

2) Czy można ściągnąć Sim-Locka z telefonu po zakończeniu umowy? Właśnie skończyła mi się 2-letnia. Podpisałem aneks, ale zapomniałem o to zapytać. Wziąłem nowy telefon, a stary (SE k800i) wypadałoby sprzedać. Zawsze to lepiej wygląda na Allegro jeśli tego Sim-Locka nie ma. Tak wiem, że mogę podejść i zapytać, ale wolę iść do salonu znając odpowiedź.

Z góry dzięki za odpowiedź.

#394688  autor: bass-man
 21 mar 2010, 19:20
idziesz do salonu z kartą gwarancyjną i ściągają od ręki simlocki

#394730  autor: emitar
 21 mar 2010, 21:27
bass-man pisze:idziesz do salonu z kartą gwarancyjną i ściągają od ręki simlocki
Tzn. 'od ręki' to może nie, ja musiałem czekać tydzień na kody (ten sam SE).

#394755  autor: pawelf
 21 mar 2010, 22:14
emitar pisze:
bass-man pisze:idziesz do salonu z kartą gwarancyjną i ściągają od ręki simlocki
Tzn. 'od ręki' to może nie, ja musiałem czekać tydzień na kody (ten sam SE).
inne marki schodzą od ręki ale na SE czasem trzeba poczekać..

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#394942  autor: tomko111
 22 mar 2010, 19:23
DerMeister pisze:1) Czy mogę wysłać zgodę na wystawianie e-faktury i zgodę na polecenie zapłaty w jednej kopercie? Adres jest ten sam. Tylko dopiski na kopercie inne, ale dopisałbym oba w takim wypadku.
Nie powinno być żadnego problemu, jeżeli adresy są takie same.
Upewnij się wysyłając PW do oficjalnego pracownika, który ma kontakt z rzecznikiem: http://telepolis.pl/forum/profile.php?m ... le&u=26445.
DerMeister pisze:2) Czy można ściągnąć Sim-Locka z telefonu po zakończeniu umowy? Właśnie skończyła mi się 2-letnia. Podpisałem aneks, ale zapomniałem o to zapytać. Wziąłem nowy telefon, a stary (SE k800i) wypadałoby sprzedać. Zawsze to lepiej wygląda na Allegro jeśli tego Sim-Locka nie ma. Tak wiem, że mogę podejść i zapytać, ale wolę iść do salonu znając odpowiedź.
W każdej chwili możesz ściągnąć SimLocka przynosząc gwarancję i dowód zakupu ze sobą do salonu. W chwili obecnej nowe telefony z Playa w większości przypadków nie mają smoka. :wink:
 #395753  autor: LPU
 27 mar 2010, 07:57
DerMeister pisze:1) Czy mogę wysłać zgodę na wystawianie e-faktury i zgodę na polecenie zapłaty w jednej kopercie?
Mozesz..
DerMeister pisze:2) Czy można ściągnąć Sim-Locka z telefonu po zakończeniu umowy? Właśnie skończyła mi się 2-letnia. Podpisałem aneks, ale zapomniałem o to zapytać. Wziąłem nowy telefon, a stary (SE k800i) wypadałoby sprzedać. Zawsze to lepiej wygląda na Allegro jeśli tego Sim-Locka nie ma. Tak wiem, że mogę podejść i zapytać, ale wolę iść do salonu znając odpowiedź
Chcesz to podeslij mi na PW Imei telefonu a powiem Ci czy sciagną Ci od reki w salonie.. na wiekszosc kodow do SE musialem czekac.. ale zdazaly sie pojedyncze sztuki ze mialem kod dostepny..