• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #394390  autor: Jedrker
 20 mar 2010, 12:41
Witam.
Posiadam ofertę orange abonament, telefon i ofertę wybrałem przez stronę www, kurier przywiózł umowę i telefon.
Zgodnie z założeniami oferty abonamentowej przez www, abonent nie otrzymuje faktur papierowych.
Zastanawiam się jednak, czy jest jaka kolwiek możliwość, aby jednak takie faktury dostawać ?
Czy jeśli np. zakupiłbym ofertę orange stacjonarny (orange strefa) i umowę podpisał bym w salonie, stacjonarka zostanie podpięta pod moje obecne konto abonenckie czy osobne ?
Jeśli na osobne, to w takim razie po jakimś czasie można orange abonament przepiąć pod konto stacjonarki, a więc i faktury były by wysyłane już pocztą ?
Czy jest jakiś inny sposób aby takie faktury otrzymywać ?

#394404  autor: Marens
 20 mar 2010, 12:59
Generalnie w Orange są dwa rodzaje kont: prepaid, post paid.
Wszystkie oferty abonamentowe danej osoby są na jednym koncie.
Jeśli chodzi o prepaid to do końca nie jestem pewny jak to jest.

Jeśli chodzi o e-fakturę to można w każdym momencie zmienić poprzez Orange Online, konsultanta i w salonie.

#394406  autor: kowcio
 20 mar 2010, 13:04
Faktura będzie jedna, można oczywiście włączyć fakturę papierową na orange on-line (najwygodniej). Dlaczego chcesz włączyć te papierowe faktury doręczane inPostem? Tylko się czeka w nieskończoność lub dostaje się te faktury po terminie zapłaty, nie wiem czy warto. Ja zrezygnowałem z papierowych od 2 m-cy korzystam z efaktury i chwalę sobie.

#394443  autor: lukasz
 20 mar 2010, 16:41
Witam,

wyłącznie usługi Ekofaktura możesz zlecić poprzez kontakt z BOK pod *100 albo mailem na adres [email protected] albo poprzez zakładkę "kontakt z BOK" w Orange On-Line.

O wyłączeniu usługi zostaniesz poinformowany SMS :)

Pozdrawiam :)

#394461  autor: user_delete19
 20 mar 2010, 18:48
SOT:
kowcio pisze:Tylko się czeka w nieskończoność lub dostaje się te faktury po terminie zapłaty, nie wiem czy warto
sytuacja co prawda z TPSA, ale to ten sam twór. Po złożeniu reklamacji na niedoręczoną fakturę następne zaczyły być doręczane via poczta polska...

#394476  autor: kowcio
 20 mar 2010, 19:56
lwiczek pisze:SOT:
kowcio napisał/a:
Tylko się czeka w nieskończoność lub dostaje się te faktury po terminie zapłaty, nie wiem czy warto

sytuacja co prawda z TPSA, ale to ten sam twór. Po złożeniu reklamacji na niedoręczoną fakturę następne zaczyły być doręczane via poczta polska...
Tego nie wiedziałem ;) Ja z PP byłem zadowolony, bo rachunki w kilka dni docierały od dnia nadania. A tutaj czasami po 3 tygodnie czekam i nic. Czasami przyjdzie "spóźniony", a czasami w ogóle nie przyjdzie.
Ale teraz już też w TP zrezygnuję z papierowych faktur na rzecz elektronicznych i sam będę sobie drukował razem z potwierdzeniem zapłaty.

#394482  autor: Tidus
 20 mar 2010, 20:14
Tak jak napisal Łukasz, wejdź po prostu w Orange online i wyłącz "ekofakturę" :P Nie musisz nic kombinować.

#394487  autor: pumba
 20 mar 2010, 20:40
Tidus, tylko że w orange online nie ma możliwości wyłączenia ekofaktury, tam możemy tylko ją włączyć ale już wyłączyć się nie da i wtedy jest konieczny kontakt z BOA np poprzez orange online jak to napisał w swoim poście lukasz ;)

#394538  autor: Jedrker
 20 mar 2010, 23:52
Poproszę przeczytać raz jeszcze pierwszy post ...
Zamawiając umowę i telefon przez www automatycznie zrzekłem się praw do otrzymywania faktur w drodze papierowej.
Rok temu jakoś pisałęm do bok zapytanie, jak wyłączyć eko faktury, na to oni, że zgodnie z tym że podpisywałem umowę kurierem i wybrałem ofertę przez www nie ma opcji bym dostawał faktury papierowe .... :?
czyli co już nie ma żadnej opcji by takie faktury jednak otrzymywać tradycyjną pocztą ?
:|
Tu nawet nie chodzi o to, że przychodzą po terminie płatności, bo mam polecenie zapłaty,ale o sam fakt, że nie muszę ich sam co miesiąc drukować :-D