• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #393200  autor: dgal
 15 mar 2010, 12:11
Witam
Od czerwca podejmuję pracę zagranicą i pozostała mi jeszcze roczna umowa z Play. Nie chciałbym jej zrywać przed terminem gdyż będę i tak potrzebował polskiego numeru na miesjcu (hasła sms w banku, i w innych usługach)
Czy w którymkolwiek z dostępnych abonamentów w tej sieci (indywidualni / firmowe) opłaty za roaming są rozliczane z środków abonamentowych? Jeżeli nie to czy ktoś próbował się przenieść z oferty abonamentowej na mixa w tej sieci? Czy istnieje taka możliwość nawet za cenę przedłużenia umowy / zwiększenia kwoty m-cznych płatności?

Dziękuje
Pozdrawiam

#393233  autor: Marens
 15 mar 2010, 14:09
dgal pisze:Czy w którymkolwiek z dostępnych abonamentów w tej sieci (indywidualni / firmowe) opłaty za roaming są rozliczane z środków abonamentowych?
Niestety nie, też nad tym ubolewam.

#395754  autor: LPU
 27 mar 2010, 08:04
A może ktos powiedziec ktory operator rozlicza roaming Z abonamentu?.. bo cos mi sie kiedys obiło o uszy.. :)

#395770  autor: thonka
 27 mar 2010, 09:14
orange chyba w kazdym abonamencie i z tego co mi sie kiedys obilo o uszy to plus firmowy - taryfa elastyczna.
w innych niestety roaming jest doliczany do faktury.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#395884  autor: Jedrker
 27 mar 2010, 21:48
thonka,
nie w każdym abonamencie, bo np. planu na rozmowy nie wykorzystasz na połączenia roamingowe, ale orange abonament/twój plan już jak najbardziej wykorzystamy na połaczenia roamingowe ;)

#395900  autor: thonka
 27 mar 2010, 23:18
Jedrker, plan na rozmowy jest praktycznie archaiczna oferta, aczkowiek masz racje ;) do wybrania jednak jej nie ma jako nowy abonent ;)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 12:42 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#395908  autor: st.konsultant
 28 mar 2010, 00:35
thonka pisze:orange chyba w kazdym abonamencie i z tego co mi sie kiedys obilo o uszy to plus firmowy - taryfa elastyczna.
w innych niestety roaming jest doliczany do faktury.

Połączenia roamingowe są również rozliczane z pakietu wartościowego w taryfach Nowy Pakiet Biznes w Erze