Mam umowę podpisaną 20.03.2008. W wymaganym czasie złozyłem wypowiedzenie umowy i otrzymałem pismo potwierdzające datowane na dzień 24.02.2010r.
Potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z dnia 19.02.2010 dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 sp.z o.o.
-
-
Umowa dla numeru XXXXXXXX zostanie rozwiązana z dniem 31.03.2010 z zachowaniem okresu wypowiedzenia ..... itd
Dzisiaj na play24.pl zauważyłem takie coś:
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 50,88 PLN
O ile mi wiadomo, abonament w Play opłacany jest z góry.
W związku z tym mam pytanie - skąd się wzięła taka kwota. Rachunki opłacam zawsze przed terminem, z reguły robię nadpłatę na ewentualne przekroczenia abonamentu. Nie będąc pewnym, czy pozostanę abonentem Play opłacając ostatnia fakturę zrobiłem nadpłatę i starałem się nie wykonywać "operacji" nie rozlicznych z abonamentu. W moich obliczen i tego co sprawdzałem na koniec miesiąca, w lutym mogłem przekroczyć abonament na bardzo niewielką kwotę. Odejmując od niej nadpłatę, ewentualne przekroczenie oscylowało w granicach 1zł. Odejmując od salda 50 zł wszystko by się zgadzało. Skąd więc w takim razie owe 50 zł ? Czyżbym w marcu opłacał abonament za marzec ? A może Play nie uwzględniło faktu, ze jak nic się nie zmieni, od 1 kwietnia nie będę już ich abonentem ?
Nie wiem, czy zostanę w sieci, czy nie. Twierdzę, że obecna oferta utrzymaniowa jest beznadziejna, a telefony - przynajmniej te troszkę lepsze, są drogie jak na wysokości abonamentu. Czy Play chce abym opłacił abonament za okres kiedy już ich abonentem być może nie będę ? Kto zwróci mi wtedy pieniądze ? A może mam rozumieć, że okres wypowiedzenia zacznie biegnąć od 31.03.2010 , czyli jeszcze przez kwiecień będę abonentem Playa ? Wypowiedzenie umowy wypełniłem w salonie Playa 12.02.2010 i mam je potwierdzone pieczątką i podpisem pracownika Salonu. Wtedy też powinno ono trafić do systemu. Po informacji, ze muszę je wysłać sam, wysłałem je pismem poleconym do Komornik i jak sądzę 19.02.2010 jest datą kiedy ono fizycznie tam dotarło, bo skąd znalazła by się data 19.02, skoro pismo było wypełnione 12.02.2010.
Owszem - w kwietniu być może będę abonentem Playa, ale wtedy, gdy podpiszę nową umowę. Jeżeli się na nią nie zdecyduję - w kwietniu abonentem sieci Play już nie będę.
p.s. nigdy nie miałem niedopłat, a zawsze nadpłaty. Także ostatniej faktury.