• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Z ktorej uslugi korzystasz?

Jedna Idea z rachunkiem lub mix
6
10%
Jedna Idea na karte lub POP
5
8%
ERA Komfort
14
23%
ERA Komfort
14
23%
ERA Classic lub mix
1
2%
TAK TAK
4
7%
Nowy Plus
9
15%
Simplus
1
2%
Heyah
1
2%
Sami Swoi
1
2%
Inna (jaka?)
5
8%
 #3224  autor: xlord
 11 kwie 2005, 19:39
Mnogosc roznorakich taryf, sieci i uslug pchnela mnie do poczynienia pewnych dosc wnikliwych, a moze pobieznych, kalkulacji. Tak czy siak dokonalem pewnej symulacji dostepnych, dla nas prywatnych uzytkownikow, taryf i juz niebawem przedstawie jej wyniki. Pozwoli ona, mam nadzieje, zorientowac sie tym, ktorzy poszukuja, co byloby dla nich najkorzystniejsze. A tymczasem proponuje wypelnienie ankiety.

Pozdrawiam

#3225  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 19:46
Trudno dać jednoznaczną odpowiedź na tak postawione pytanie - każda taryfa jest dobra, wszystko zależy od profilu dzwonienia, od tego czy kupuje się samą kartę czy także telefon, itp.

Ale mimo wszystko wybrałem Plusa... ;) Chociaż komforty 50% w erze też są niezłe.

#3226  autor: pajorro
 11 kwie 2005, 19:53
Dla mnie najlepszy Plus. Mam dużo kontaktów w Plusie. Mama, tata, dziadek, wujek, kuzyni, kuzynki no i koledzy z klasy...Przy taryfie NP 55 mam przez 12 miesięcy 5h/miesiąc wieczoram. Dodatkowo mam aktywną Strefę Plus, a że 99% połączeń mam właśnie ze Strfy jest to dla mnie poprosty poezja ;-) Dodatkowo pakiety GPRS 10, 30, 90 MB. Ja używam tego najmniejszego- do WAP-u wystarczy. Sprawdzam poczte, czytam newsy i wysyłam smsy email2sms via Plusnet. Moge dlatego zaoszczędzić kwote z pakiety kwotowego na połączenia. Co na miesiąc da mi 5 godzin wieczorami i weekendy oraz około 120 minut (wiadomo- byłoby więcej, ale czasem dzwonie też do innych operatorów) i oczywiście GPRS... Dla mnie bajka :-)))
Jedyne z czym może się równać ta oferta to MaxProfit...

#3231  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 20:03
Tak - Strefa Plus rządzi. :) W mniejszych miejscowościach obejmuje całe miasto.

#3234  autor: pajorro
 11 kwie 2005, 20:13
Mało, że całe miasto. U mnie też przygraniczne wioski, a nawet jest aktywna w Brzesku w pewnym miejscu około 15 km od miejsca aktywowania, wdzłuż całej drogi Bochnia- Brzesko i około 10 km na zachód :-))

#3249  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 21:29
Ja oddałem swój głos na SIMPLUSa (jak by na to nie spojrzeć można to podciągnąc pod PLUS GSM). Na początku podchodziłem sceptycznie do usług oferowanych przez SIMPLUSa. Z biegiem czasu jednak "zakotwiczyłem w docelowym porcie" i raczej nic nie wskazuje abym w najbliższym czasie zmieniał bandere uśmiechniętego plusika :wink:

Od siebie dodam, że dużym + PLUS GSM jest zasięg jaki oferuje swoim klientom. Lecąc autostradą, pociągiem itp. nie miałem sytuacji kiedy by rozmowa została przerwana z powodu zasięgu itp. Wszystko śmiga jak burza i oby tak dalej.

Pozdrawiam.

#3268  autor: xlord
 11 kwie 2005, 22:57
WitekT pisze:Trudno dać jednoznaczną odpowiedź na tak postawione pytanie - każda taryfa jest dobra, wszystko zależy od profilu dzwonienia, od tego czy kupuje się samą kartę czy także telefon, itp.

Ale mimo wszystko wybrałem Plusa... ;) Chociaż komforty 50% w erze też są niezłe.
Statystyki moje zostaly oparte na scisle okreslonych zasadach i przy jednym glonym zalozeniu, ze telefonu nie bierzemy w promocji.
Jesli tylko dam rade to jutro opublikuje moje obliczenia razem z zasadami ich algorytmow.

Pozdrawiam

#3269  autor: xlord
 11 kwie 2005, 23:01
pajorro pisze:Dla mnie najlepszy Plus. Mam dużo kontaktów w Plusie. Mama, tata, dziadek, wujek, kuzyni, kuzynki no i koledzy z klasy...
W tej sytuacji to rzeczywiscie jest najlepszy wybor, ale to sie tyczy kazdej z sieci. Moje przemyslenia beda dotyczyly przypadkow, kiedy rozmowcy sa zlokalizowani w przeroznych sieciach (niekoniecznie mobilnych).

Pozdrawiam

#3287  autor: Piotr
 12 kwie 2005, 08:41
xlord pisze:Moje przemyslenia beda dotyczyly przypadkow, kiedy rozmowcy sa zlokalizowani w przeroznych sieciach (niekoniecznie mobilnych).
W takim przypadku jeżeli chodzi o telefonię komórkową to chyba najlepszą ofertę na chwilę obecną mają SS. Rozumiem przez to np. wykonywanie połączeń na telefony stacjonarne.

Pozdrawiam.

#3304  autor: Dragon
 12 kwie 2005, 15:25
ja dalem Inne bo mam pakiety Plusa, ale te stare, anie nowy Plus :)

#3339  autor: WitekT
 12 kwie 2005, 18:12
W starych taryfach Plusa dobry był Czasami 150 - no ale jak są nowe taryfy, to już taki nie jest. :)

#3350  autor: pyp
 12 kwie 2005, 18:46
Ja też Wybrałem Nowy Plus. raczej zmieniłem z taryfy Plus 40 na Nowy Plus 45. Wiem ze jedną z opłacalniejszych ofert jest Nowy Plus 55 , ale nie miałem wyjścia nie mogłem wziosć tamtej ponieważ babcia mi płaci za telefon tylko 50 zł :cry: Pozdrawiam :)

Pozdrawiam - pYp

#3359  autor: pajorro
 12 kwie 2005, 19:32
WitekT pisze:W starych taryfach Plusa dobry był Czasami 150 - no ale jak są nowe taryfy, to już taki nie jest. :)
Oczywiście też zależy dla kogo. Np. mój tata w tamtych czasach miał Non Stop 50, bo poprostu miał wiekszą potrzebe dzwonić w godzinach szczytu. Ja w sumie też nie jestem z tych co lubią czekać i wieczorami gadać, ale jak dodatkowo jest w NP przez 12 miesięcy 5 godzin na miesiąc to dlaczego nie... ;D

#3368  autor: xlord
 12 kwie 2005, 20:14
Troche sie pospieszylem, bo jeszcze nie dopracowalem Heyah i SS, ale postaram sie jak najszybciej to dokonczyc. A jesli chodzi o wybor taryfy to tez poinformuje jaka najkorzystniej wybrac (wzialem pod uwage w kalkulacjach co jest najbardziej korzystne - to pochlania troche czasu).

Pozdrawiam

#3451  autor: Dragon
 13 kwie 2005, 17:00
co do taryf "czasami" to idiotyczne bylo to ze darmowe minuty byly po 18 i za identyfikacje nr przychodzacego trzeba bylo placic

#3454  autor: WitekT
 13 kwie 2005, 17:20
Tylko po 18, ale było ich znacznie więcej niż Często czy Nonstop. No i weekendy całe.

#3477  autor: xlord
 13 kwie 2005, 21:07
Dragon pisze:co do taryf "czasami" to idiotyczne bylo to ze darmowe minuty byly po 18 ...
Nie takie glupie jesli w ciagu dnia mozna bylo korzystac z tela sluzbowego.

Pozdrawiam

#3478  autor: WitekT
 13 kwie 2005, 21:08
Otóż to.

#3484  autor: Dragon
 13 kwie 2005, 21:15
no niby tak, ale jak ktos nie ma dostepu do tel sluzbowego i chcialby miec darmowe przez caly dzien, ale jednoczensie tanio t odpada....

#3486  autor: xlord
 13 kwie 2005, 21:18
Dragon pisze:no niby tak, ale jak ktos nie ma dostepu do tel sluzbowego i chcialby miec darmowe przez caly dzien, ale jednoczensie tanio t odpada....
To sobie migruje do lepszej (dla niego) sieci. Proste

Pozdrawiam