• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Co zrobi Orange po 27 października po zakończeniu promocji "nowy Orange abonament 55"?

- wprowadzi nowe taryfy na podobnych zasadach we wszystkich kwotach abonamentowych
5
31%
- wprowadzi promocje świąteczne na podobnych zasadach we wszystkich kwotach abonamentowych
3
19%
- wprowadzi promocje świąteczne na jeszcze lepszych zasadach niekoniecznie we wszystkich kwotach abonamentowych
1
6%
- wprowadzi nowe taryfy lub promocje na gorszych warunkach
7
44%
 #363379  autor: pumba
 04 paź 2009, 19:47
Orange wprowadziło promocję nowy Orange abonament 55 która obowiązuje od 29 września do 27 października 2009, co jest nietypowe dla Orange bo zazwyczaj Orange serwowało promocję na czas nieokreślony do odwołania, a tym razem promocja na czas określony do 27 października, aż się nasuwa pytanie co bedzie po tym dniu? Czy Orange tymczasowo wprowadziło tę promocję żeby niepozostawać w tyle za konurencją a w miedzy czasie przygotowuje nowe taryfy na podobnych warunkach jak ta promocja? Czy może jest to jednorazowa promocja i już się nie powtórzy, tak jak niegdyś "mega" za czasów idei która była bardzo korzystna i niejedni mają ją może i do teraz?

Akurat tak się składa że z końcem listopada kończy mi się umowa i mam dylemat czy przedłużyć umowę w aktualnej promocji czy poczekać na to co będzie po 27 października? Promocja jest bardzo kusząca i na tle konkurencji wygląda bardzo korzystnie ale zastanawiam się tylko z tego względu że chciałbym przedłużyć umowę z niższym abonamentem niż te 55zł np. 35zł ale zależy mi na niskich stawkach podobnych do tych co w tej promocji no i w związku z tym zwracam się z pytaniem do zorientowanych w temacie czy jest sens czekać czy po 27 paździenika jeśli orange cokolwiek wprowadzi to nie będzie już takie korzystne jak ta promocja choć idą święta i promocje świąteczne więc może będzie jeszcze coś lepszego, co o tym sądzicie?

#363465  autor: ~R
 05 paź 2009, 14:24
A ja to widzę w takich kolorach Orange po prostu chce sprawdzić tendencje spadkową, czy ludzie uciekają z powodu droższych połączeń ? czy może i myślę że to drugie jest powodem zbyt wysokiej ceny telefonów :)

Osobiście uważam że po prostu zniknie ta oferta i mogę się założyć o każde pieniądze świata że nie dadzą tej oferty do wszystkich abonamentów :) w zeszłe święta była "niby oferta świąteczna" :) taka to była oferta że z salonów na święta poznikały sprzedawcom Rabaty na telefony :) więc w cuda to ja nie wierze,

Osobiście uważam, że ten abonament jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż taryfa promocyjna w PLAY gdzie OP65 jest płatna 24m za 50PLN i mamy 30 gr do wszystkich z pakietu minut po wykorzystaniu 39 gr czyli ZAJEFAJNA SPRAWA

za to ORANGE w tym momencie w abonamencie z pakietu minut daje 27 gr a po wykorzystaniu 29 groszy ! czyli przebija PLAY-a i to mi się podoba w końcu coś RUSZYŁO, ale wiele do życzenia pozostawia cena telefonów,

Powiem akurat jestem tego zdania że za lepszy telefon trzeba zapłacić ale jak się widzi E51 która jest już tak długo na rynku a tylko nie w PLAY ona nadal kosztuje 500 zł to dla mnie to PRZESADA !

Ogólnie oferta zajefajna, odpowiadając na twoje pytanie korzystałbym z tego, bo z OKAZJI ŚWIĄT jak powiedziałeś SZAŁU W ORANGE NIE BĘDZIE :) jak już coś to na to bardziej bym liczył w PLAY ;) a będzie się działo ;)
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 20:31 przez ~R, łącznie zmieniany 1 raz.

#363563  autor: elkanguro
 05 paź 2009, 23:06
Ja mam nadzieję, że takie ceny pojawią się w pozostałych, zwłaszcza w tych niższych. A co do aktualnej promocji no to naprawdę rewelacyjna oferta. Oby po 27 października było podobnie:)

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#363569  autor: thonka
 05 paź 2009, 23:23
~R pisze:za to ORANGE w tym momencie w abonamencie z pakietu minut daje 27 gr
chciales chyba napisac 37gr...
raczej nie przedluza promocji, bardziej sklaniam sie ku temu, ze wprowadza cos nowego. wczesniej mocno naciskali na oferte 'tylko sim' teraz na to. na swieta z pewnoscia beda promowac cos innego.
podoba mi sie natomiast, ze daja prezenty na zawsze ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#363590  autor: corner
 06 paź 2009, 10:22
Ja myślę, że za niedługo Orange wprowadzi nową ofertę abonamentową z niższymi cenami, ale będą to ceny nieco wyższe niż w obecnej promocji Orange Abonament 55.

#365885  autor: Pochi
 21 paź 2009, 00:36
Witam

Chciałbym przejść do Orange ze względu na dziewczynę.
Abonament w erze kończy mi się 15 grudnia.
Czy składając dziś 21.10 papiery o przeniesienie w orange a umowę podpisując
w grudniu będę mógł wybrać między ta promocją a nową świąteczną??

Pozdrawiam

#365909  autor: elkanguro
 21 paź 2009, 12:10
Będziesz mógł skorzystać z promocji obowiązującej w dniu zawierania umowy.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet