• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #362343  autor: Bud_weiser
 29 wrz 2009, 01:22
Witam
Mam dosc skomplikowane (jak dla mnie pytanie/serię pytań). Głównie kieruję je do osob znających zasady i /lub pracujących w orange.

obecnie: Umowa na czas nieokreślony w Orange na firmę.
co chcę uzyskać? odchodząc z firmy zachować numer telefonu i przejsc do play jako klient indywidualny.
i teraz pytanie jak to uczynic? kombinuję: cesja na osobę fizyczną w orange, podpisanie umowy w Orange na czas nieokreślony i dopiero wypowiedzieć i przejść do play. tak najszybciej?
A jakby wypowiedzieć umowę przez firmę i przenieść numer na prepaid a potem przerejestrować go z firmy na osobę fiz? Da sie?
zależy mi na czasie a domyślam sie ze 30 dniowe okresy wypowiedzenia obowiązują (czy na cesje tez trzeba czekac 30 dni?).

Czy upoważnienie firmowe i ja osobiście wystarczą do zrobienia takich operacji czy muszę wziąć ze sobą szefa ?
Przy cesji podpisuję umowę tez na czas nieokreślony?
W sumie jeżeli każą podpisać umowę na 12 mies to już trudno, zostanę (mam już jeden abo w Orange).

Bardzo proszę o podpowiedzi wszelkie nowe pomysly mile widziane,
Czas gra role wiec proszę osoby znające realia orange o orientacyjny czas trwania takich zabiegów.
Pozdrawiam

#362353  autor: elkanguro
 29 wrz 2009, 09:33
Nie wiem jak pozostałe sposoby, ale ten działa na pewno:
- przechodzisz na prepaid (z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego - moja mama miała okres rozliczeniowy od 6-go lipca do 5-gp sierpnia, 6-go lipca złożyła wniosek o przeniesienie numeru do prepaid i 6-go sierpnia była już w Nowym Orange GO)
- później przerejestrowanie prepaid
- a później no to już standardowo

Pozdrawiam

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#362387  autor: Bud_weiser
 29 wrz 2009, 11:46
Dzięki za odpowiedź.

W takim razie jakie formalności muszę załatwic aby takiego prepaida przerejestrować?

EDIT: nie ma więcej pomysłów? :)

#362652  autor: matig89
 30 wrz 2009, 14:32
podpisujesz umowe firmowa w Play i pozniej juz po przejsciu robisz cesje... o ile masz dobre uklady z szefem i na takie cos sie zgodzi:) jesli chcesz moge Ci w tym pomoc:) mozesz wszystko zalatwic przez doradce wtedy Twoj szef nie bedzie nawet musial wychodzic z biura... jesli nie chcesz brac umowy firmowej mozesz wziac one playa na firme i potem zrobic cesje... ale oferta firmowa jest dla Ciebie korzystniejsza... dodatkowo cesja w Playu jest darmowa... nie wiem jak w orange:)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#362690  autor: ja
 30 wrz 2009, 18:10
matig89. Czy można zrobić cesję z firmy na osobę prywatną z zachowaniem oferty firmowej?

#362713  autor: matig89
 30 wrz 2009, 20:08
mozna tylko po cesji bedzie to ofert podstawowa czyli bez dodatkowych minut (jesli takie byly) i znizek na abonament... ale mysle ze i tak to sie oplaca... a i trzeba ja robic po pierwszej oplaconej fakturze:) wiecej haczykow z tego co wiem nie ma:)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#362804  autor: elkanguro
 01 paź 2009, 01:19
Bud_weiser pisze: W takim razie jakie formalności muszę załatwic aby takiego prepaida przerejestrować?
Wystarczy złożyć pismo w dowolnym salonie.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#575385  autor: domii99
 16 sie 2012, 18:46
Jakiś czas temu sama musiałam przeniesc swoje numery z play właśnie do orange pomogła mi przy tym konsultantka Magdalena Czerw jej kom podaję : 502-761-342 nie było najmniejszych problemów , ważne jednak jest , żeby miec konsultatnta z głową na karku , pozdrawiam