• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #356524  autor: kkkamil
 31 sie 2009, 08:35
witam.

prawie wszystkie sieci wprowadzily juz abonament na internet za kwote od 9,90 (Netia/Play) do 39,5 (Orange). czy Plus tez wprowadzi cos tanszego niz 50zl? Z testow wychodzi mi ze iPlus dziala na moim terenie najlepiej, a ze bede z niego korzystal raczej sporadycznie to nie bardzo mi sie usmiecha inwestycja 50zl/mies. Testy robilem w Koszalinie i okolicach BC kiepsko, ale chodzi, Orange nawet u mnie w domu to kiszka, Play-a nie sprawdzalem, ale juz ich mapa zasiegu nastawia mnie negatywnie, ale pewnie jeszcze wezme na 7 dni na probe, BC jako tako, ale na wsiach i w mniejszych miastach kibel, natomiast Plus bardzo ladnie, tylko te 50zl :(

pozdrawiam. Kamil

#356531  autor: marcinb
 31 sie 2009, 09:08
Na główne pytanie nie odpowiem. ale jeśli będziesz korzystać z internetu sporadycznie to może lepiej byłoby wziąć taryfę prepaid do transmisji danych? (simdata)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#356532  autor: Orfi
 31 sie 2009, 09:15
Plus jakoś nie chce się "złamać" i nie proponuje niższych cen a szkoda , bo jest pewnie wiele osób, którym 1 GB całkowicie wystarcza do netu, w komórce czy na lapku ( sam korzystam czasami, z takiej opcji, ale mam wynegocjowaną zniżkę i płacę 44 zł./mies). Do cen takich jak w Play raczej nie dojdą, nie mówiąc o wielkości limitu transferu, ale cena w okolicach 35 zł za 1 GB byłaby jak najbardziej do przyjęcia. Dziwnym trafem nawet w Orange można teraz wynegocjować 1 GB za 30 zł/mies (przy przedłużaniu umowy jako usługę powiązaną, z abonamentem). Simdata jest niezłym rozwiązaniem do sporadycznego korzystania z mobilnego netu, tyle, że taktowanie jest chyba trochę inne, bo gdy testowałem tę kartę to dosyć szybko zerowało mi jej stan konta.

Orfi

#356535  autor: kkkamil
 31 sie 2009, 09:25
cena... :( jak by nie patrzyl to za 30zl bede mial ledwo 100MB

no a po drugie to zakup modemu. narazie najfajniej chyba jest w BC. jak sie kupi przez internet to przy abo 29zl/mies dostaje sie 2 modem z karta 25 za 69zl

#356540  autor: mariusz9a
 31 sie 2009, 09:36
Jeśli sporadycznie to nie lepiej kupić jakiegoś Simplusa (lub inny pre-paid Plusa) a jako modem używać telefonu? W Simplusie (jak w każdym pre-paidzie Plusa) jest pakiet 500MB za 35zł.

#356546  autor: kkkamil
 31 sie 2009, 10:07
faktycznie z pakietami to rewelka :) chyba jak mi sie skonczy abonament w play-u to wroce do simplusa :) ale w tym wypadku to nie wiem czy to zda egzamin bo ten inernet potrzebuje dla zony, wiec wszelkie utrudnienia (sprawdzanie stanu konta, doladowywanie, aktywowanie pakietow) i tak kiedys obroca sie przeciwko mnie :)))

#357428  autor: cudny
 04 wrz 2009, 09:45
jak dla sporadycznego korzystania to faktycznie jakiś prepaid. ale jak już się bawić to abonamentowy lepszy.. Zależy co chcesz sporadycznie robić, gg to prepad i może jakiś play, jak coś więcej, ważne maile, stały dostęp do sieci to coś z dobrym zasięgiem, może orange buissnes ewerywhere.

#357474  autor: kkkamil
 04 wrz 2009, 14:27
orange? ;) tak jak pisalem: u mnie w domu (centrum misasta) kiszka. nawet nie wyjezdzalem w plener ;)

#357513  autor: Marens
 04 wrz 2009, 16:48
Orfi pisze:Dziwnym trafem nawet w Orange można teraz wynegocjować 1 GB za 30 zł/mies (przy przedłużaniu umowy jako usługę powiązaną, z abonamentem).
Maksymalnie na 18miesięcy.
Myślę, ża werto zainteresować się pakietami w Plusie, 512MB/35zł to całkiem niezła alternatywa. Jest też do wyboru 20zł/250MB. Oczywiście, są mniejsze pakiety, ale nie zdadzą tutaj egzaminu.