• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #44438  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 22:03
wlasnie zastanawiam sie nad zmiana planu z jednej idei na twoj plan ale nie dokonca wiem czy mi sie to oplaca....i w zwiazku z tym prosilbym o pomoc :) przedluzylem 3 miesiace temu umowe i wlasnie w niedziele skncza mi sie darmowe minuty z promocji lato (coś tam)
aktualnie mam jedna idee 50 do tego pakiet rozmow 20 i pakiet sms 10, rozmowy i smsy wykonuje glownie wewnatrz sieci.
najchetniej wymienilby na cos dzieki czemu bede placil mniej przy czym glowna kwote 50zl pozostawilbym na tym samym poziomie a do tego za kolejne 50 moge dokupic pakiety obnizajace koszta
a moze nie oplaca mi sie zmieniac planu ?

#44453  autor: Btk_Tomas
 13 sty 2006, 22:43
Jeżeli dużo rozmawiasz w sieci to przy kwocie deklarowanej 50 w ofercie Twój Plan minuta do Orange i sieci stacjonarnych kosztuje tylko 45 groszy.
Ja mam również Jedną Ideę 50, w styczniu moge skorzystac z propozycji i chyba skorzystam z darmowego przejscia do oferty Twój plan.
Zamiast pakietu wybiore sobie np. darmowy numer lub darmowe weekendy 30.

#44457  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 22:52
a po wyczerpaniu tej kwoty nadal bede mial minute za 45gr ?
teraz w pakiecie mam za 40gr, a sms za 10gr

#44458  autor: Bobb
 13 sty 2006, 22:52
Ja bym przechodzil. Sam bylem w podobnej sytuacji. Mialem JI za 50 zl i darmowe rozmowy z jednym nimerem. Teraz mam 25 zl do orange i na stacjonarne, 25 do wszystkich i na wszystko, darmowy numer ( rozmowy, smsy i mmsy) za 15 zl oraz pakiet na transmisje danych za 5 zlotych i jestem bardzo zadowolony. Dodam ze zmiana taryfy byla darmowa podczas przedluzania umowy...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#44460  autor: Klusek
 13 sty 2006, 22:56
Rozmumien, że jesteś w stanie wydawać na telefon ok 100zł? Jeżeli dzwonisz dużo w sieci to wybrałbym Orange i Stacjonarne 50 + Wieczory i Weekendy 30 + jeśli trzeba Wybarny numer lub Orange World i internet, jeśli nie potrzebujesz darmowego numeru i pakietu internetowego to chyba coś takiego jak OiS 75 (minuta 40gr sms 11gr MMS 22gr) + WiW 30 było by nie głupim rozwiązaniem. Pamiętaj też, że zawsze możesz dowolnie zmieniać wybrane usługi na jakieś inne.

Obrazek
Obrazek

#44461  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 22:58
Bobb pisze:Ja bym przechodzil. Sam bylem w podobnej sytuacji. Mialem JI za 50 zl i darmowe rozmowy z jednym nimerem. Teraz mam 25 zl do orange i na stacjonarne, 25 do wszystkich i na wszystko, darmowy numer ( rozmowy, smsy i mmsy) za 15 zl oraz pakiet na transmisje danych za 5 zlotych i jestem bardzo zadowolony. Dodam ze zmiana taryfy byla darmowa podczas przedluzania umowy...
a nie moge znalesc teraz zadnych uslug obnizajacych koszta takich jak np rozmowy sms itd nie ma teraz tego ?

#44462  autor: Btk_Tomas
 13 sty 2006, 23:00
No wlaśnie w tym jest cały problem, że po wyczarpaniu kwoty deklarowanej mniuta kosztuje 75 groszy a nie 45.
Ale 50 zł to jest aż 111 minut, to chyba nie tak mało?
Potarguj sie troche to może jak przedłużysz umowe dosaniesz darmowy numer lub darmowe weekendy gratis.

#44463  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 23:01
Btk_Tomas pisze:No wlaśnie w tym jest cały problem, że po wyczarpaniu kwoty deklarowanej mniuta kosztuje 75 groszy a nie 45.
Ale 50 zł to jest aż 111 minut, to chyba nie tak mało?
Potarguj sie troche to może jak przedłużysz umowe dosaniesz darmowy numer lub darmowe weekendy gratis.
wlasnie 3 miesiace temu juz przedluzylem umowe i dostalem 2x po 450 zl do wykorzystania :D

#44466  autor: Btk_Tomas
 13 sty 2006, 23:08
Moje zdanie jest takie ,że dla rozmawiających w sieci lepszą ofertą jest twój plan.
Bierzesz kwote deklarowaną 50 a do tego 3 darmowe numery za 30 zl luba darmowe wekeendy równiez za 30 zl.

#44469  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 23:17
Btk_Tomas pisze:Moje zdanie jest takie ,że dla rozmawiających w sieci lepszą ofertą jest twój plan.
Bierzesz kwote deklarowaną 50 a do tego 3 darmowe numery za 30 zl luba darmowe wekeendy równiez za 30 zl.
w darmowych weekendach (nie moge znalesc na ich stronie tego) sa tez darmowe smsy i mmsy ?

#44483  autor: D@rio
 14 sty 2006, 00:37
[email protected] pisze:
Btk_Tomas pisze:Moje zdanie jest takie ,że dla rozmawiających w sieci lepszą ofertą jest twój plan.
w darmowych weekendach (nie moge znalesc na ich stronie tego) sa tez darmowe smsy i mmsy ?
;) i to jest tego Plus właśnie.

#45140  autor: kallafior
 15 sty 2006, 21:54
tak ale oczywiście tylko na orange :)
i największym plusem jest to, że w ramach tej kwoty zobowiązania może co miesiąc zmieniać plany taryfowe (bez obniżenia kwoty)... nic tylko gadać :)

#45184  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 00:26
kallafior pisze:
tak ale oczywiście tylko na orange :)
i największym plusem jest to, że w ramach tej kwoty zobowiązania może co miesiąc zmieniać plany taryfowe (bez obniżenia kwoty)... nic tylko gadać :)
kazda zmiana jest bezplatna ?

#45185  autor: Klusek
 16 sty 2006, 00:29
Tak, tyle, że zaczyna obowiazywać od następnego okresu rozliczeniowego, ale to chyba jest jasne.

Obrazek
Obrazek

#45215  autor: kallafior
 16 sty 2006, 09:40
wstąp sobie do salonu orenża i weź ulotke z Twoim Planem. Tam jest wszystko napisane i fajnie wyjaśnione. To chyba Ci najlepiej pokaże jak atrakcyjna jest ta oferta :)

[ Dodano: 2006-01-16, 09:50 ]
pakiet na transmisje danych za 5 zlotych
ja też mam pytanie :P czy usługa transmisja danych także dotyczy każdego połączenia przez np. internet GPRS ? Zainstalowałem sobie operę (narazie tą trial) i sprawdzam autobusy ze stronki. Czy to będzie mi się wliczać do tej usługi ? nie mam pewności dlatego pytam.

#45222  autor: kameT
 16 sty 2006, 10:18
Ja wybrałbym TWÓJ PLAN ze względu na to, że bedą się zapewne pojawiać jakieś nowe promocje! W Jednej IDEI tego nie będzie!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#45228  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 10:51
kallafior pisze:
wstąp sobie do salonu orenża i weź ulotke z Twoim Planem. Tam jest wszystko napisane i fajnie wyjaśnione. To chyba Ci najlepiej pokaże jak atrakcyjna jest ta oferta :)

[ Dodano: 2006-01-16, 09:50 ]
pakiet na transmisje danych za 5 zlotych
ja też mam pytanie :P czy usługa transmisja danych także dotyczy każdego połączenia przez np. internet GPRS ? Zainstalowałem sobie operę (narazie tą trial) i sprawdzam autobusy ze stronki. Czy to będzie mi się wliczać do tej usługi ? nie mam pewności dlatego pytam.
tak dotyczy kazdego polaczenia ;)
wiec w usludze darmowe weekendy sa jeszcze darmowe polaczenie codziennie od 22 do 9, kusząca propozycja heh

[ Dodano: 2006-01-16 11:02 ]
czy moge aktywowac sobie tylko tą oferte ? bez "orange i na stacjonarne" i bez "wwszyscy i na wszystko" ?

#45238  autor: kallafior
 16 sty 2006, 11:23
czy moge aktywowac sobie tylko tą oferte ? bez "orange i na stacjonarne" i bez "wwszyscy i na wszystko" ?
no niestety tak dobrze nie ma :P musisz wybrać na wstępie conajmniej jedną usługę z dwóch (OiS i WiW) lub obydwie. Te usługi są podstawowe a reszta jest opcjonalna :) Jeżeli się zdarza, że dzwonisz lub esemesujesz poza orenża to bardziej się opłaca aktywować usługę WiW, bo przy OiS każde poł. poza sieć jest doliczane do rachunku (osobno).

#45253  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 12:12
kallafior pisze:
no niestety tak dobrze nie ma :P musisz wybrać na wstępie conajmniej jedną usługę z dwóch (OiS i WiW) lub obydwie. Te usługi są podstawowe a reszta jest opcjonalna :) Jeżeli się zdarza, że dzwonisz lub esemesujesz poza orenża to bardziej się opłaca aktywować usługę WiW, bo przy OiS każde poł. poza sieć jest doliczane do rachunku (osobno).
teraz mam 66,6 minut do kazdej sieci ( w ramach 50 zl kwoty deklarowaanej)
dodatkowo mam 50 min do orange i na stacjonarne
100 sms lub 50 mms w sieci

to kosztuje mnie 80 zl (ale jeszcze sie nie zdazylo zeby mi to starczylo, zawsze przekraczam o ok 20-30zl)

a wymienilbym na:
50 OiS czyli 111,11 minut
dorzucilbym ewentualnie darmowe weekendy za 30zl ( z ktorych korzystalbym pewnie tylko dlatego ze je kupilem ;) )
i trzeba by doliczyc jakies 20-30zl na polaczenia poza siecia
czyli razem ok 110zl

jak dla mnie jedna idea zdaje sie byc lepsza, w ofercie Twoj plan nie ma jakichs szczegolnych zaskoczen, w stosunku do poprzedniej oferty,
najprawdopodobniej sie wstrzymam i poczekam na jakas lepsza oferte ;)

wiec dochodze do wniosku ze to co mam jest lepsze

#45302  autor: kallafior
 16 sty 2006, 14:42
jeszcze jedno pytanko co do orenża :) jak łączyć się z netem to przez co ? "WAP Orange GPRS" czy "Internet GPRS" ? Są jakieś różnice w szybkościach czy niet ? 8)