• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #342983  autor: radzi0_0
 26 cze 2009, 09:50
Witam,
Takie pytanie mam, gdyz otrzymuje sprzeczne informacje od kilku roznych zrodel.

Czy w PLUS GSM majac taryfe na abonament (firma) mozna zalozyc jakis limit na kwote xxx powyzej ktorej nie bedzie mozna wykonywac polaczen ? (zeby nie placic wiecej ponad ta kwote?)..

Jedna osoba mowi mi ze ma cos takiego zalozone i przy przekroczeniu kwoty nie moze wykonywac polaczen, natomiast w POK Plusa mowia mi ze takiej mozliwosci NIE MA.

Jak to w koncu jest? orientuje sie ktos?

z gory dziekuje,
pozdrawiam.

#343161  autor: ominbus
 27 cze 2009, 10:50
Nie ma takich limitów. Tylko bardzo duże korporacje, które mają kilkadziesiąt, kilkaset numerów mogą w ramach korporacji taki limit wprowadzić.

#343670  autor: niezwiadek
 29 cze 2009, 15:52
Jest coś takiego ale musisz sam kontrolować i blokować. Blokada kosztuje 18,30 zł brutto i jest doliczana co miesiąc do abonamentu. musisz zadzwonić do BOK i uruchomić taką usługę. sekwencja do blokowania to *33*0000*11# odblokowanie #33*0000*11#.

Ale tak jak wspomniałam trzeba samemu kontrolować i robić blokadę. Następnym razem gdy będziesz podpisywał umowę nową na ten telefon to poproś aby opiekun z Polkomtela uruchomił ci taką blokadę od danej kwoty.

#343785  autor: ominbus
 30 cze 2009, 00:46
To blokada na zlecenie i ma sie nijak do wykorzystania abonamentu. Włączasz kiedy chcesz, wyłączasz kiedy chcesz i dodatkowo bulisz 18,30 miesiecznie. Jak ktos kontroluje to nie przekroczy abonamentu.