Witam,
Pytanie raczej dla użytkowników sieci Era. Jestem w sieci Plus od ... nie pamiętam, ale chyba nawet 9 lat. Obecnie od kilku lat rachunki raczej niewielkie, płacone poleceniem zapłaty, zazwyczaj sami dzwonili i oferowali ciekawą umowę, był to zazwyczaj 50% rabat na abonament. Na telefonie mi nie zależało, ale płacenie zaledwie 37,5 zł za 2 godziny rozmów w miesiącu to było coś. Do tego wykupione pakiety internetowe. Jestem zwykłym szarym konsumentem zadowolonym ze swojego operatora, który na infolinię zadzwonił może ze 2 razy w ciągu tych 9 lat. Ostatnio stwierdziłem, iż większość rachunków będę miał w postaci elektronicznej (internet, kablówka, komórka itp...). I tutaj zaczynają się schody z Plusem. Wiadomo jak działa ebok, dobrze że mam polecenie zapłaty, bo dopiero po 10 dniach próbowania zalogowania się do ebok.pl (wywalało sesje, brak smsa z hasłem, brak dostępu do systemu, błąd systemu) udało mi się dostać do faktury elektronicznej. Dwa miesiące temu skończył się rabat na abonament (umowa terminowa) i jakoś cisza w temacie więc przy okazji notorycznych problemów z ebok.pl zadzwoniłem do nich. W pierwszym dniu nie udało mi się dodzwonić, po jakiś 30 minut oczekiwania ... padła mi bateria, kolejnego dnia dość wcześnie rano udało się ale zamiast rabatu dostałem ofertę na dodatkowe pakiety (zupełnie mi nie są potrzebne) lub 40% rabatu na nowy plus 85 (po rabacie 51 zł). Ogólnie nie chce mi się kłócić o te kilka złotych, bardziej martwi mnie to że Plus, stając się numer jeden wśród operatorów tak naprawdę stał się wielkim i jednocześnie nieudolnym molochem. Problem tu, problem tam ... chyba ich to przerosło.
Zgodnie z ofertą na stronie era.pl już za 45 zł (dla Nowa Era 60 z rabatem) mogę mieć 120 minut do wszystkich + 120 minut do Ery lub PSTN, oferta dla mnie super. Pytanie jak to wygląda w Erze? Jak jest z dodzwonieniem się do BOA, czy też są takie problemy z iboa oraz fakturą elektroniczną? Czy przedstawiają sami ofertę utrzymaniową czy tez trzeba walczyć samemu? Jak jest z załatwieniem jakiejś sprawy u nich (uruchomienie np. roamingu)? Widzę że na era.pl są podane jakieś informacje, iż w iboa automatycznie pojawia się oferta utrzymaniowa, dobre rozwiązanie ale czy faktycznie tak działa? Czy samo iboa jest mocno awaryjne (problemy z zalogowaniem, notoryczne wywalanie z systemu)? Czy jest tam dostępne np. aktualne saldo lub ilość połączeń?
Sorki za długi post i pytania, jeżeli już to było lub się powtarzam to przepraszam.