• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #334106  autor: osachorzow
 08 maja 2009, 20:34
Czy mając usługę "era numer stacjonarny" będąc w strefie domowej zawsze płaci się za połączenia na stacjonarne? Bo skoro automatycznie SIM się przełącza na numer stacjonarny a z tego zawsze są płatne to wychodzi, że nie minuty nie schodzą z minut z abonamentu... a to przecież kompletnie bez sensu ;) więc albo to jest tak nieopłacalne albo ja czegoś nie doczytałem w regulaminie :)
Ostatnio zmieniony 08 maja 2009, 20:58 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.
 #334112  autor: st.konsultant
 08 maja 2009, 20:56
osachorzow pisze:Czy mając usługę "era numer domowy" będąc w strefie domowej zawsze płaci się za połączenia na stacjonarne? Bo skoro automatycznie SIM się przełącza na numer stacjonarny a z tego zawsze są płatne to wychodzi, że nie minuty nie schodzą z minut z abonamentu... a to przecież kompletnie bez sensu ;) więc albo to jest tak nieopłacalne albo ja czegoś nie doczytałem w regulaminie :)

Chodzi Ci o usługę "Era numer stacjonarny"? :)
Jeżeli tak, to dzwoniąc ze strefy na numer stacjonarny zawsze schodzą połączenia z minut abonamentowych(albo promocyjnych albo podstawowych). Połączenia na stacjonarne są TYLKO wtedy płatne gdy już nie ma żadnych darmowych minut. Opłata wtedy wynosi 20 groszy za minutę.

#334115  autor: osachorzow
 08 maja 2009, 20:59
st.konsultant, dzięki za info :) chodziło mi o numer stacjonarny a nie domowy ;) chyba mnie zamroczyło jak pisałem posta ;) Twoja wersja wydawała mi się jedynie słuszna ale widocznie nie doczytałem czegoś w regulaminie bo nie byłem tego pewien ;)

przeczytałem jeszcze raz regulamin i znalazłem to w pkt.7:
h) Abonent, korzystający z Usługi zachowuje prawo do zniżek przysługujących mu na połączenia głosowe, które uzyskał wcześniej od Operatora.
i) Połączenia ze strefy domowej na numery stacjonarne i komórkowe wykorzystują minuty z pakietów abonamentowych i usługowych aktywnych na numerze komórkowym Abonenta, zgodnie z cennikiem taryf.