Użytkownik
Ranga
Obserwator
dokladnie tak jakbys mial nowa aktywacje w sieci. warto zlaczyc konta abonenckie i zbierac razem punkty i ew. faktury, zawsze latwiej jest tak negocjowac przy przedluzeniu oraz pomniejszyc cene telefonu zbijajac ja punktami.Detariael pisze:Jak będę traktowany w Erze, jeżeli wszystko zostanie przeniesione na konto matki/ojca
jezeli umowe masz do lutego to calkiem prawdopodobne, ze juz nie trzeba bedzie placic za przeniesienie (stosowna ustawa ma wejsc jakos w czerwcu).Detariael pisze:Jak jest z przenoszeniem numerów? Lubię swój obecny i jestem gotowy wysupłać te 60 zł, by go zachować - kiedy i gdzie i jakie papiery trzeba złożyć, by przeniesienie numeru było jak najłatwiejsze?
o ile nie wejda do wtedy nowe taryfy to najnizszy pakiet jest za 20zl lub 25zl i jest w nim 30 minut.Detariael pisze:aki jest obecnie podstawowy pakiet Ery? W Plusie płace 25 zł i dostaję 30 minut - i nie mam ochoty płacić za abo więcej. Co w takiej cenie dostanę u niebieskich?
Można połączyć konta abonenckie dwóch różnych osób? Bo telefony w Erze są na ojca, komórka w Plusie na matkę.thonka pisze:dokladnie tak jakbys mial nowa aktywacje w sieci. warto zlaczyc konta abonenckie i zbierac razem punkty i ew. faktury, zawsze latwiej jest tak negocjowac przy przedluzeniu oraz pomniejszyc cene telefonu zbijajac ja punktami.
Jak to się nie da? Nie rozumiem. Mówisz, że przedłużenie na jakichś specjalnych warunkach odbiera mi prawo przeniesienia numeru?thonka pisze:jedynie przy przedluzeniach dzialajacego juz w erze nr-u moga zaproponowac Ci nowy, dodatkowy abonament za 75% jego wartosci czyli np. NE20 za 15zl lub 18,75zl. niestety, ale chyba nie da sie wtedy przeniesc numeru.
Byłoby bardzo miło.thonka pisze:jezeli umowe masz do lutego to calkiem prawdopodobne, ze juz nie trzeba bedzie placic za przeniesienie (stosowna ustawa ma wejsc jakos w czerwcu).
Jak przejść z abonamentu w Plusie na Simplusa (zachowując oczywiście numer)? I jak wtedy wygląda sprawa przeniesienia? Bo rozumiem, że w jakiś sposób zmieniam sobie po końcu umowy w Plusie z abo. na prepaida, a potem, po miesiącu (czy po wykorzystaniu środków z aktywacji po prostu?) przenoszę się do Ery? Wtedy przeniesienie jest natychmiastowe, czy też muszę czekać z miesiąc, aż papierkową robotę odwalą?thonka pisze:idziesz do salonu ery na poczatku stycznia i mowisz, ze chcesz przeniesc do nich numer. podpisujesz upowaznienie, by era mogla za Ciebie zalatwic wszytkie formalnosci i dostajesz nowy abonament w erze z numerem tymczasowym na czas, az plus nie zwolni twojego numeru. minus takiego wyjscia to taki, ze musisz wtedy placic dwa rownolegle abonamenty. by temu zapobiec mozesz najpierw przejsc na simplusa, gdy zakonczy Ci sie u nich umowa, a potem dopiero przeniesc numer do ery.
Tego już zupełnie nie rozumiem. Jak zatem zadbać o to, by mieli te same dane? Co podawać, a czego nie?thonka pisze:uwaga jest tylko taka, by zarowno w plusie jak i w erze mieli te same dane (wystarczy, ze ktoras z sieci nie ma np. twojego peselu, a druga ma i wg. nich dane juz sie nie zgadzaja).
A co się bardziej opłaca? Liczę, że Plus mi z mojego cudnego Plusfona 601i SIMLOCKa zdejmie, więc nie muszę koniecznie telefonu wymieniać (chociaż bym się nie obraził - polskie znaki w T9 kodowane UTFem powodują, że muszę stukać wiadomości bez wspomagania :/). Zazwyczaj nie dzwonię za dużo, chyba, że z dziewczyną - zabawne, dwa miesiące temu wydzwoniłem koło godziny chyba, z czego ponad 55 minut z nią. Ponieważ ona ma numer w Erze, to rozumiem, że opłacałoby mi się wybrać taryfę 25 zł i dorzucić sobie do niej te 200 minut (to jest co miesiąc przez dwa lata?) do jednego wybranego numeru w sieci, tak?thonka pisze:aktualnie sa 2 opcje do wyboru przy braniu abo w erze - albo tanszy telefon (przy opcji 20zl), albo dodatkowe uslugi (przy opcji 25zl). teraz jako dodatek daja np. 50mb lub 200 minut w weekendy w sieci lub 200 minut z 1 numerem, w sieci ale jest bardziej niz pewne, ze za pol roku to juz tego dawno nie bedzie
Detariael pisze:Można połączyć konta abonenckie dwóch różnych osób? Bo telefony w Erze są na ojca, komórka w Plusie na matkę.thonka pisze:dokladnie tak jakbys mial nowa aktywacje w sieci. warto zlaczyc konta abonenckie i zbierac razem punkty i ew. faktury, zawsze latwiej jest tak negocjowac przy przedluzeniu oraz pomniejszyc cene telefonu zbijajac ja punktami.
pytales o jakies tansze opcje to ja podalem. owa oferta 75% oplaty abonametowej jest to promocja dla przedluzajacych umowy w erze, ktorzy biora do dotychczasowej aktywacji nastepna, przy ktorej to jednak raczej nie mozna przeniesc numeru. prosciej nie potrafie tego opisac.Detariael pisze:ak to się nie da? Nie rozumiem. Mówisz, że przedłużenie na jakichś specjalnych warunkach odbiera mi prawo przeniesienia numeru?
myslalem, ze twoi rodzice sa we 2 w erze, a telefon w plusie jest na CiebieDetariael pisze:Można połączyć konta abonenckie dwóch różnych osób? Bo telefony w Erze są na ojca, komórka w Plusie na matkę.
o ile dobrze pamietam, to po zakonczenu umowy na abonamet, gdy nie chcesz jej przedluzac powinni dac Tobie mozliwosc przejscia do simplusa z zachowaniem dotychczasowego numeru. wtedy wystarczy tylko zglosic w erze chec przeniesienia numeru i to wszytko. dzieki temu trwa to krocej niz przenoszenie z abonamentu na abonament no i nie musisz placic rownolegle za 2 telefony.Detariael pisze:Jak przejść z abonamentu w Plusie na Simplusa (zachowując oczywiście numer)? I jak wtedy wygląda sprawa przeniesienia?
poprostu obaj operatorzy musza miec dokladnie takie same dane twojej mamy np. jezeli w plusie podawala swoje personalia to we wniosku o przeniesienie era musi miec te same dane, jezeli nie bedzie sie zgadzac adres tudziez inne dane osobowe, czesto operatorzy odrzucaja takie wnioski lub w najlepszym wypadku prosza o korekte.Tego już zupełnie nie rozumiem. Jak zatem zadbać o to, by mieli te same dane? Co podawać, a czego nie?
to zalezy czy bardziej chcesz miec tanszy telefon czy tez uslugi, ale z tego co piszesz chyba lepiej bedzie w twoim wypadku brac uslugi i tak jak piszesz dobrac jako 'prezent' te 200 minut.Detariael pisze:A co się bardziej opłaca?
Ok, czyli taka sytuacja po prostu oznacza, że muszę dotrwać do końca umowy w Erze, by się przenieść gdzie indziej, tak? Bo nie wiem jak się to koniec końców do przenosin numeru z Plusa do Ery (bo to się najbardziej opłaca, prawda?) =]thonka pisze:pytales o jakies tansze opcje to ja podalem. owa oferta 75% oplaty abonametowej jest to promocja dla przedluzajacych umowy w erze, ktorzy biora do dotychczasowej aktywacji nastepna, przy ktorej to jednak raczej nie mozna przeniesc numeru. prosciej nie potrafie tego opisac.
W Erze są 3 numery, wszystkie na koncie ojca. W Plusie jest jeden numer, na koncie matki. Jeśli jest to tylko kwestia podpisania papierów, by się przenieść do Ery, to nie ma problemów, wyprawię rodzicielkę w odpowiednie miejsce. Później, jak rozumiem, już w Erze wniosek o połączenie dwóch kont, tak?thonka pisze:myslalem, ze twoi rodzice sa we 2 w erze, a telefon w plusie jest na Ciebiejezeli telefon w plusie jest na twoja mame, to albo robisz wczesniej cesje na siebie o ile masz taka mozliwosc i zalatwiasz przeniesienie, albo ona musi wlasnorecznie zlozyc wniosek o przeniesienie w erze i zajmowac sie tymi sprawami.
Brzmi ciekawie. Kiedy mogę sobie załatwić przeniesienie do Simplusa? Muszę z tym się wyrobić przed końcem ostatniego okresu abonamentowego, miesiąc wcześniej czy kiedy? Bo później usłyszę, że już zaczęli kolejny okres i mogę dopiero od następnego.thonka pisze:o ile dobrze pamietam, to po zakonczenu umowy na abonamet, gdy nie chcesz jej przedluzac powinni dac Tobie mozliwosc przejscia do simplusa z zachowaniem dotychczasowego numeru. wtedy wystarczy tylko zglosic w erze chec przeniesienia numeru i to wszytko. dzieki temu trwa to krocej niz przenoszenie z abonamentu na abonament no i nie musisz placic rownolegle za 2 telefony.
Czyli chodzi po prostu o to, by adres się zgadzał, tak?thonka pisze:poprostu obaj operatorzy musza miec dokladnie takie same dane twojej mamy np. jezeli w plusie podawala swoje personalia to we wniosku o przeniesienie era musi miec te same dane, jezeli nie bedzie sie zgadzac adres tudziez inne dane osobowe, czesto operatorzy odrzucaja takie wnioski lub w najlepszym wypadku prosza o korekte.
Oczywiście, najchętniej to bym sobie jakiś nowy drogi telefon kupił. Problem w tym, że i tak usłyszę, że mogę sobie dowolny wybrać, byle kosztował do 50 złthonka pisze:to zalezy czy bardziej chcesz miec tanszy telefon czy tez uslugi, ale z tego co piszesz chyba lepiej bedzie w twoim wypadku brac uslugi i tak jak piszesz dobrac jako 'prezent' te 200 minut.
I? Rozumiem, że mam napisać dzień przed końcem umowy, tak?arek1969 pisze:Do Lutego masz jeszcze 10 miesięcy
Marudzę? Myślałem, że chcę się zorientować w sytuacji i dowiedzieć się, jak to będzie wyglądało. I że robię to trochę inaczej niż przeciętny Polak: a więc wcześniej, nie za pięć dwunasta.arek1969 pisze:Więc nie marudź, to jeszcze kupa czasu, wszystko sie moze zmienic kilka razy
Dziękuję, posiadam.arek1969 pisze:Cierpliwosci...
do lutego masz jeszcze tyle czasu, ze oferta przedluzeniowa w plusie moze sie zmienic przynajmniej 2-3 razy, tak samo jak oferta dla nowych w erze wiec wypytywanie o niektore promocje z takim wyprzedzeniem mija sie z celem, bo to co teraz sie dowiesz od nas nijak bedzie sie mialo do tego co obie sieci beda w stanie zaprponowac Tobie za 9-10 miesiecy...Detariael pisze:Marudzę? Myślałem, że chcę się zorientować w sytuacji i dowiedzieć się, jak to będzie wyglądało.
nie obrazaj innych rodakow, bo jest to domena wiekszosci uzytkownikow roznych uslug nietylko w Polsce, a wiele osob jest swiadomymi uzytkownikami, jednak przeginanie w druga strone tez jest przesada. przy umowie na 24 miesiace, 9 miesiecy to niewiele ponad polowa, a do konca to nawet nie 2/3 umowy. jedyne co napewno mozna powiedziec to zebys przy tak niskim abonamencie jaki chcesz wybrac nie spodziewal sie tysiecy gratisow i superekstra sluchawki za przyslowiowe grosze...Detariael pisze:I że robię to trochę inaczej niż przeciętny Polak: a więc wcześniej, nie za pięć dwunasta.
Wiem, wiem. Ale wolę wiedzieć, jak jest teraz, żeby mieć pogląd na to, co przyjdzie. Do tego formalności w sprawie przeniesienia numeru się generalnie nie zmieniają, prawda?thonka pisze:do lutego masz jeszcze tyle czasu, ze oferta przedluzeniowa w plusie moze sie zmienic przynajmniej 2-3 razy, tak samo jak oferta dla nowych w erze wiec wypytywanie o niektore promocje z takim wyprzedzeniem mija sie z celem, bo to co teraz sie dowiesz od nas nijak bedzie sie mialo do tego co obie sieci beda w stanie zaprponowac Tobie za 9-10 miesiecy...
Tak, wiem o tym. Jednak patrząc na to, co ja cały czas u nich dostawałem, a to, co dostałbym w Erze, jestem skłonny się przenieść. Na jednym z numerów w Erze płacąc abo. chyba koło 35 zł ma się 80 minut za free co miesiąc...thonka pisze:nie martw sie.w plusie napewno sie przypomna Tobie w miare wczesniej cobys zostal u nich. zobaczysz co Ci zaproponuja i wtedy podejmiesz decyzje.
Bez miesiąca to 1/3. Jeśli patrzeć, że przeniesienie można zacząć koło półtorej miesiąca przed końcem abonamentu, tak, by nie dostawać drugiego, tymczasowego numeru, to nawet mniej jeszcze.thonka pisze:nie obrazaj innych rodakow, bo jest to domena wiekszosci uzytkownikow roznych uslug nietylko w Polsce, a wiele osob jest swiadomymi uzytkownikami, jednak przeginanie w druga strone tez jest przesada. przy umowie na 24 miesiace, 9 miesiecy to niewiele ponad polowa, a do konca to nawet nie 2/3 umowy. jedyne co napewno mozna powiedziec to zebys przy tak niskim abonamencie jaki chcesz wybrac nie spodziewal sie tysiecy gratisow i superekstra sluchawki za przyslowiowe grosze...
Eeee, to Play też sprzedawał ZTE'ty? Kiedy? Nie śledziłem ich po ich jednym Playsecie, ale wtedy to był Huawei, a nie ZTE, jak w przypadku mojego 601i (konkretnie ZTE F230). Nie wszystko, co rebrandingowane, pochodzi od Huaweia.thonka pisze:w odpowiednim czasie zadzwon do plusa i zapytaj sie czy wogole z plusfonow sciagaja blokady. play ze swoich playsetow ma z tym problem, a to ten sam producent...
Tak, pamiętam. Tyle, że, jak pisałem wyżej, nie mam nikogo, z kim mógłbym rozmawiać w Plusie - i w tym rzecz.thonka pisze:wtedy bedziesz wiedzial, czy chesz umowe bez telefonu, czy tez z telefonem oraz w jakiej sieci chcesz miec dalej numer (pamietaj, ze np. w plusie sa za 10zl nielimitowane rozmowy i smsy z 1 numerem w sieci).
Jasne, że mogę. Tylko, że to nie zmienia faktu, że chcę już teraz dowiedzieć się o wszelkich czekających mnie problemach, a nie zostawiać to na ostatnią chwilę, co, jak widać na przykładzie arka1969, spotyka się z niechęcią innych rodaków...thonka pisze:z reszta przez te 9 miesiecy to mozesz kilkanascie razy sie rozmyslic co do uzytecznosci twojego dotychczasowego telefonu i oferty...
Dlaczego? Wychodzi, że procedury nie są szybkie (chociaż nie wiem - bo ciągle nikt mi nie powiedział ile trwa przejście z Simplusa do Ery i czy możliwe jest przejście prepaid -> prepaid z numerem), więc trzeba je rozpocząć dużo wcześniej - a o to (poznanie, jakie to procedury, co konkretnie i kiedy powinienem zrobić) głównie mi chodzi.thonka pisze:naprawde nikt nie chce byc zlosliwy, ale nie sadze by planowanie ew. przedluzenia tudziez przejscia z takim wyprzedzeniem bylo w jakikolwiek sposob uzasadnione.
Na samym początku, pierwszy Plusfon był właśnie Huawei... Mam na myśli Plusfona 401i...Detariael pisze:thonka napisał/a:
w odpowiednim czasie zadzwon do plusa i zapytaj sie czy wogole z plusfonow sciagaja blokady. play ze swoich playsetow ma z tym problem, a to ten sam producent...
Eeee, to Play też sprzedawał ZTE'ty? Kiedy? Nie śledziłem ich po ich jednym Playsecie, ale wtedy to był Huawei, a nie ZTE, jak w przypadku mojego 601i (konkretnie ZTE F230). Nie wszystko, co rebrandingowane, pochodzi od Huaweia.
nie nie zmienia, dlatego czasem warto poczekac na opcje przejscia z prepaid w jednej sieci na opcje postpaid w drugiej, bo formalnosci samego przeniesienia numeru z zalozenia powinny trwac ok. tygodnia, a nie jak w przypadku przechodzenia z numerem z abonamentu na abonament, ok. 1,5 miesiaca.Detariael pisze:Do tego formalności w sprawie przeniesienia numeru się generalnie nie zmieniają, prawda?
obecnie stawka w taktaku to 59gr/sms18gr, a po 4 miesiacach uzytkowania 54gr do wszystkich sieci (stawka za sms zostaje taka sama).Detariael pisze:Ponawiam pytanie, może precyzując: jak wypada OBECNIE porównanie TakTak i najtańszy abo. w Erze?
ZTE nie sprzedawal, ale sprzedawal huawei, ktore to plus mial u siebie jako 401i. moj blad myslalem, ze mowimy o sprzecie huawei. zeby jednak nie bylo tak fajnie jak to sie rysuje moge Ci tylko powiedziec, ze kumplowi robili problemy z tym ZTE...Detariael pisze:Play też sprzedawał ZTE'ty?
o ile zostana te same taryfy w erze to warunki beda podobne, trzeba miec tylko na uwadze, ze oferta napewno zmieni sie po wakacjach jak nie w ich trakcie, oraz na swieta/zime.Detariael pisze:Tylko, że to nie zmienia faktu, że chcę już teraz dowiedzieć się o wszelkich czekających mnie problemach,
Zgadzam się. Jeżeli tylko usłyszę w salonie, że mogę sobie po zakończeniu umowy zmienić usługę na Simplusa, zrobię to zapewne. Czy można przenosić numer pomiędzy prepaidami różnych operatorów? Bo słyszę o opcji prepaid w Plusie -> postpaid w Erze - a co z prepaid w Plusie -> prepaid w Erze?thonka pisze:nie nie zmienia, dlatego czasem warto poczekac na opcje przejscia z prepaid w jednej sieci na opcje postpaid w drugiej, bo formalnosci samego przeniesienia numeru z zalozenia powinny trwac ok. tygodnia, a nie jak w przypadku przechodzenia z numerem z abonamentu na abonament, ok. 1,5 miesiaca.
No to wychodzi, że TakTak jest dla mnie dużo lepszy. Mam 27.5 zł, z tego wydaję co miesiąc na: pakiet smsów (6 zł), rozmowy po 9 gr z 1 numerem (4 zł), godzina za 29/99gr (10 zł) - razem 20 zł wychodzi (i już jest 10 połączeń po 1h - choć z tego pewnie wyjdzie z 10 połączeń po 5-10 minut), czyli zostaje mi 7.5 zł, które mogę przeznaczyć na rozmowy z dziewczyną (ten wybrany numer po 9gr/min) - czyli 83 minuty spokojnie z nią w miesiącu mogę gadać (zapewne trochę mniej, bo czasem przyjdzie do kogoś innego zadzwonić/wysłać smsa, ale...). W abonamencie nie mam szans zbliżyć się do tej granicy zapewne.thonka pisze:obecnie stawka w taktaku to 59gr/sms18gr, a po 4 miesiacach uzytkowania 54gr do wszystkich sieci (stawka za sms zostaje taka sama).
maja kilka pakietow obnizajacych koszty:
pakiet 20 minut w sieci i na stacjonarne za 6zl (po 4 miesiacach minut jest 40)
pakiet 600 sms/100mms za 6zl
godzina rozmowy za 29gr w sieci i na stacjonarne (aktywacja 2zl, potem 1zl miesiecznie), jest to promocyjna stawka i mozliwe jest, ze ja podniosa do starej kwoty 99gr/h.
rozmowy z 3 wybranymi numerami w sieci za 9gr(8-22)/3gr(22-8); abonament 4zl miesiac 1 numer
bonus zbieraj minuty na zasadach 2 min. przychodzace to 1 min. wychodzaca z rozliczaniem sekundowym, a nie jak w play za kazde pelne 120s.; oplata aktywacyjna 1zl.
bonus za doladowania ze strony ery, 10% kazdego doladowania powyzej 25zl.
ladujac za 25zl miesiecznie masz 27,5zl do wykorzystania czyli jakies 46 minut, po 4 miesiacach tych minut bedzie 50.
dla porownania w 12 miesiecznym abonamencie bez telefonu masz aktualnie za 30zl 70 minut do wszystkich i te sama stawke za minute czyli 59gr, niestety nie ma wtedy darmowych tzw. wiosennych prezentow.
Jak mówię - wtedy wrzucę kartę w Nokię 6030, a Plusfonem będę się martwił osobno i niezależnie.thonka pisze:zeby jednak nie bylo tak fajnie jak to sie rysuje moge Ci tylko powiedziec, ze kumplowi robili problemy z tym ZTE...
Mam nadzieję, że na lepsze - choć i tak obecna oferta w TakTaku byłaby dla mnie spełnieniem marzeń.thonka pisze:o ile zostana te same taryfy w erze to warunki beda podobne, trzeba miec tylko na uwadze, ze oferta napewno zmieni sie po wakacjach jak nie w ich trakcie, oraz na swieta/zime.
w nizszym abonamencie mozesz aktywowac sobie 200 minut z 1 numerem za 10zl, w numerkach za grosze taka stawka jest mozliwa dopiero, gdy zawsze dzwoni sie po 22.Detariael pisze:W abonamencie nie mam szans zbliżyć się do tej granicy zapewne.
pewnie ze tak. trwa to zdecydowanie krocej niz na abonament. ponizej masz instrukcje.Detariael pisze:Czy można przenosić numer pomiędzy prepaidami różnych operatorów?
Tak, ale w abonamencie oznacza to, iż płaci się w sumie 35 zł, natomiast w prepaidzie po prostu odcinają coś z tych 25/27,5 zł, a to spora różnica dla mnie.thonka pisze:w nizszym abonamencie mozesz aktywowac sobie 200 minut z 1 numerem za 10zl, w numerkach za grosze taka stawka jest mozliwa dopiero, gdy zawsze dzwoni sie po 22.
To mniej ciekawa informacja, szkoda. Ale w takim razie rezygnowałbym z godziny za grosze, bo miewam raczej krótsze rozmowy, a tanie dzwonienie do jednego numeru w Erze mi w zupełności wystarczy. Wtedy wychodziłoby zapewne tak:thonka pisze:majac pakiet minutowy nie mozna miec godziny za grosze, aktywowac mozna tylko 2 takie pakiety w ciagu miesiaca.
Czyli zanim dostanę cokolwiek z tego bonusu to pewnie wieki miną - ale to nieistotne, skoro się to kumuluje, a płaci się tylko raz za aktywację bonusu.thonka pisze:majac aktywny bonus taktak, doliczane jest minimum 10 minut na wychodzace na miesiac, a wiec trzeba odebrac przynajmniej 20 minut spoza ery, heyah, tubiedronka itd. oraz internetu (a wiec tylko z orange, play, plus i inne dzialajace na ich zasiegu, a takze inne stacjonarne ktore nie sa w erze) by naliczyli je w danym miesiacu. odebrane minuty kumuluja sie z miesaca na miesiac - jezeli odebrales 4 minuty w jednym miesiacu, a 20 w drugim, to pierwszego miesiaca nie dostaniesz bonusa, ale drugiego nalicza Ci juz 12 minut.
Świetna informacja, wielkie dzięki za nią! Przy okazji wizyty w markecie zapytałem w Plusie, czy po skończeniu umowy abonamentowej mogę się przenieść na Simplusa ze swoim numerem - pan powiedział, że nie ma problemów. Dodał, że trzeba to zrobić około 30 dni przed końcem umowy, żeby nie było dodatkowego miesiąca w abonamencie - czyli w styczniu będzie się pewnie formalności z tym związane załatwiało. Potem, jak rozumiem, z nowym Simplusem (czy oni dalej mają te sympatyczne reklamy z rysowanym ludzikiem? Podobały mi się od zawszethonka pisze:pewnie ze tak. trwa to zdecydowanie krocej niz na abonament. ponizej masz instrukcje.
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... nta?nrpg=1
wlasnie na stronie jest chyba blad, jest napisane aktywacja 1zl, a w regulaminie jest napisane oplata miesieczna 1zl...Detariael pisze:a płaci się tylko raz za aktywację bonusu.
nie ten dzial.arkady pisze:.Czy przenosząc się po tylu latach można negocjować jakieś warunki niestandardowe,mam na myśli pakiety dodatkowe?
Ale tylko dla osob, ktore przedluzyly lub podpisaly nowa umowe. Dla nowych jest podobnie, ale aktywka 49 zl i umowa na 18 miesiecy...zdrojka pisze:Odnośnie aktualnych promocji, jest dostępna również taka: