Witajcie.
Mam telefon w erze, już 4 lata. Jestem w segmencie B1, czemu, nie wiem. Wydaje mi sie że powinienem być w wyższym
Interesuje mnie abonament mniej wiecej za 70 złotych i samsung i900 Omnia.
Od razu napisze -NIE chce innego telefonu. Omnia i już.
miły pan z działu rezygnacji w erze powiedział mi że omnie moge mieć za 1600 złotych, i zaproponował abonament 65 zł za 170 minut , ze zniżką przez pierwszy rok - 45 pierwy rok, 65 drugi rok. interesuje mnie usługa do 5 numerów za darmo - przeniesiemy sie całą rodziną. w erze takie coś - 15 pln.
czyli 80 pierwszy 60 drugi rok.
w plusie omnie mam za 750 złotych w abo za 75pln też 170 minut, pakiet dla 5 numerów 10 złotych, ew 120 minut i 5 numerów za 75 zeta. dodatkowo jakieś fajne usługi typu za 10 zeta ileś tam minut znowu do plusa i na stacjonarki od któejś do któejś tam chyba od 16 do 8 rano i takie tam. przyjemnie to wygląda.
do porównania - za 85 zeta przez 2 lata mam to samo co z ery. czyli 360 zeta przez dwa lata zapłace wiecej.
czyli w plusie mam telefon 850 zeta taniej - 360 zeta za droższy abo to wciąż 500 zeta różnicy.
biorąc pod uwage to że nie musze mieć 170 a moge 120 minut do wszystkich sieci (bo te 5 darmowych numerów zgarnie większość moich połączeń, niezależnie od sieci - dzwonimy wewnątrz rodziny najwiecej) to bym miał 10 zeta taniej co miesiąc. czyli abo droższy tylko o 120 zeta łącznie.
to był mój pierwszy telefon do działu rezygnacji.
co robić dalej?
myślałem jeszcze nad zakupem omni na allegro za te 1100 można chyba kupić... i wzięciem jakiegokolwiek innego telefonu i sprzedażą go na allegro.. to już troche kombinowania i większe ryzyko... nie wiem na ile takie rozwiązanie sie opłaca...
czy zakup telefonu na allegro i potem wybór którejś sieci bez telefonu ma sens? jeśli tak to która sieć ma najlepszą ofertę bez telefonu i ile wtedy zaoszczędzę?
nie musze przenosić sie do plusa, moge gdziekolwiek... do playa, do orange..
wszystko mi jedno.
jakaś rada?
generalnie, chce omnie, chce 5 numerów za darmo w jakiejkolwiek sieci (przejdziemy tam całą rodziną) i chce to jak najtaniej wszystko. żeby nie płacić wiecej jak te 80 zeta co miesiac. sieć bez znaczenia.
Z góry wielkie dzięki za pomoc

)
--------------------------
UWAGA DO MODERATORA: mój poprzedni post został przeniesiony do kosza, nie wiem przez kogo ani dlaczego wydaje mi sie że są tu podobne tematy i znający sie na rzeczy ludzie coś mogą mi doradzic. sam zrobiłem troche wywiadu, wiec nie zrzucam całej roboty na ludzi tutaj. jeśli coś źle zrobiłem bardzo prosze o PW z wyjaśnieniem co i dlaczego. i ew. czas na poprawę posta i dostosowanie go do wymogów tego forum.
edit: znalazłem na mailu
Powód: Odnośnie przedłużenia umowy w Erze istnieje już odpowiedni do tego temat. Dodatkowo odnośnie wyboru telefonu jest dział Jaki Telefon Wybrać. KOSZ.
Moja odpowiedź: Szanowny moderatorze, nie przeczytałeś tematu. Ja wiem jaki chce telefon wiec pisanie w dziale 'wybór telefonu' mija sie z celem. Nie chce przedłużać umowy z erą jeśli inna sieć zaproponuje mi lepsze warunki wiec szukam nowej sieci w któej dostane tanio omnie, ew. sieci w której dostane najtaniej oferte bez telefonu taką jak napisałem.