• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #308693  autor: mareksiwek
 06 sty 2009, 19:11
Witam
Mam taki problem: potrzebuje wyrobić duplikat karty sim.
Jestem abonentem sieci era.
Byłem dzisiaj salonie i zapytałem ile będzie mnie kosztowała taka
impreza oni mi odparli ze 30 zł.
Na forum telepolis znalazłem inna informacje, która mówiła ze będzie to
za darmo. I nawet na stronie ery tak jest napisane(tylko ze odnosi sie do ERA TAK TAK)a ja mam abonament. ale to chyba jest jedno,
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... ymiana_sim
Moje pytanie brzmi czy ja mam płacić te 30zł czy nie
Ostatnio zmieniony 07 sty 2009, 21:10 przez mareksiwek, łącznie zmieniany 1 raz.

#308695  autor: jablo
 06 sty 2009, 19:21
No tak ale bezpłatna wymiana dotyczy tak Taka. Ty masz Abo....
Kod: Zaznacz cały
Opłata za wymianę karty SIM dla Abonentów sieci Era to jedynie 30,50 zł brutto (25,00 złotych netto). Koszt związany z wymianą karty SIM zostanie uwzględniony na najbliższej miesięcznej fakturze.
Uwaga!

* W przypadku uszkodzenia karty SIM, które nastąpiło z winy Operatora, wymiana karty jest bezpłatna. 
http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... ga/obsluga
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 19:24 przez jablo, łącznie zmieniany 1 raz.

#308696  autor: kowcio
 06 sty 2009, 19:23
mareksiwek, mógłbyś powiedzieć, dlaczego chcesz wyrabiać duplikat? Znaczy tak: karta została uszkodzona nie z Twojej winy czy z Twojej? Jeśli karta SIM sama padła, to operator ją za darmo wymieni...
Apropos tej strony, to tam pisze wyraźnie, ze w TAK TAK. W Abo siłą rzeczy też powinno być za darmo, ale jak to się ma do rzeczywistości, to nie mogę ani tego potwierdzić, ani temu zaprzeczyć.

#308698  autor: mareksiwek
 06 sty 2009, 19:25
czyli wychodzi na to ze bede zmuszony wyrobić odpłatnie karte ;/
jeszcze cos mi sie przypomniało ok 1,5 roku temu też wyrabiałem karte i ta usługa została zrealizowana zupełnie za darmo tylko wtedy obsługiwała mnie miła ładna pani ;p
a teraz mnie obsługiwał młody kolo ;/

[ Dodano: 2009-01-06, 19:27 ]
miałem dwie karty sim i je przekładałem z telefonu do tel i jakoś tak wyszło ze jedna sie zgubiła

#308703  autor: vinc
 06 sty 2009, 19:33
mareksiwek zajdź do jakiegoś innego salonu i powiedz, że nie działa Ci karta SIM. Wymyśl jakiś powód, że telefon Ci jej nie wykrywa, a sprawdzałeś w innych telefonach itd. Powinni Ci wtedy wymienić za darmo ze względu na nieprawidłowe działanie karty SIM ;) Rzeczywiście karty SIM TT są wymieniane bezpłatnie, a abonamentowe za opłatą...

Obrazek

#308706  autor: mareksiwek
 06 sty 2009, 19:35
a jak beda chcieli sprawdzic ta wade osobiscie to bedzie muka ;p bo ja nie mam karty

#308712  autor: vinc
 06 sty 2009, 19:51
mareksiwek pisze:a jak beda chcieli sprawdzic ta wade osobiscie to bedzie muka ;p bo ja nie mam karty
To pójdziesz do innego salonu lub powiesz, że w domu zostawiłeś ;) Co Ci szkodzi spróbować... Z reguły wymieniają i nie patrzą :-D

Obrazek

#308793  autor: Marens
 06 sty 2009, 23:48
vinc pisze:To pójdziesz do innego salonu lub powiesz, że w domu zostawiłeś Co Ci szkodzi spróbować... Z reguły wymieniają i nie patrzą
Swojego czasu jak w Plusie miałem uszkodzoną kartę sim to sprawdzali testerem.

#308795  autor: kowcio
 06 sty 2009, 23:52
Marens pisze:vinc napisał/a:
To pójdziesz do innego salonu lub powiesz, że w domu zostawiłeś Co Ci szkodzi spróbować... Z reguły wymieniają i nie patrzą

Swojego czasu jak w Plusie miałem uszkodzoną kartę sim to sprawdzali testerem.
Naprawdę zależy na kogo trafisz i w jakim humorze będzie ta osoba... ;)
Raz sprawdzą i będą robili problemy, raz od razu wyrobią duplikat za free żeby mieć tylko "święty spokój" jak to się mówi i wsio ;) Także można pochodzić po salonach i spróbować (o ile jest taka możliwość). Chyba, ze pójdziesz do jakieś pani z bombonierką i się dogadacie :mrgreen:

#308807  autor: vinc
 07 sty 2009, 07:05
Marens wszystko zalezy od salonu i jeśli trafisz tak jak napisał kowcio na kogoś komu głowy nie będzie się chciało zawracać to Ci nie sprawdzi karty ;) i po prostu ją wymieni.

Obrazek

#539320  autor: Wolf
 06 mar 2012, 16:13
Mam takie pytanko: ile kosztuje duplikat karty SIM (karta technicznie sprawna, zablokowana PIN/PUK). Wg strony T-Mobile dla abonamentu to 25 złotych, dla systemu na kartę bezpłatnie - a dla Mixa ile kosztuje?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#539321  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2012, 16:14
Wolf pisze:a dla Mixa ile kosztuje?
Prawdopodobnie tam są te same zasady, co dla prepaidowców, czyli za darmo.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#539324  autor: gaskabalbinka
 06 mar 2012, 16:29
W mixie 25zł

#539326  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2012, 16:35
gaskabalbinka pisze:W mixie 25zł
Nawet, jeśli karta jest wadliwa, kosztuje 25 zł? W takim przypadku powinna być darmowa, tak jak w Tak Taku.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#539330  autor: Wiola_K
 06 mar 2012, 16:53
Ja jak miałam abo i karta sim po 8 latach mi odmówiła posłuszeństwa dostałam ją za darmo, ze względu, że uszkodzona i nie można realizować warunków umowy.

#539331  autor: Wolf
 06 mar 2012, 17:00
gaskabalbinka pisze:W mixie 25zł
Brutto czy netto? Bo jak netto, to wyjdzie łącznie ponad 30 złotych, a wtedy biorę to na fakturkę...

Ideałem byłoby, gdyby mi po prostu odblokowali tą kartę i byłoby po sprawie...

GSM:
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#539351  autor: gaskabalbinka
 06 mar 2012, 18:16
25zł brutto

ale kwoty nie płacisz przy wymianie - schodzi z konta

#539503  autor: Wolf
 07 mar 2012, 14:55
A, jak schodzi z konta, to spoko. Tam i tak mam za dużo i nie wiem, co z tym zrobić :)

GSM:
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL