• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #304614  autor: adam.wisnia
 18 gru 2008, 12:07
Czesc. Przez dlugi czas mialem Orange abo. Gdy skonczyla mi sie umowa postanowilem wyprobowac sie w popie. Niestety raczej wysokie i czeste doladowania (ok 50pln miesiecznie) zmusily mnie do ponownego myslenia o abo.

I tak. Kontaktuje sie glownie z jedna osoba (w orange) i zazwyczaj sms (sporo). Umowe chce wziac tylko na 12 miesiecy.

I mam w zwiazku z tym kilka pytan.

Orange abo 35.

czy "60+30 ekstra" minut w ramach abonamentu jest przeliczalne na sms?
"# dostajesz 50% więcej minut w abonamencie - promocyjne minuty są wymienne na SMS-y, MMS-y i inne usługi do wszystkich sieci. Otrzymujesz je co miesiąc:

* przez pół roku, jeśli podpiszesz umowę na 12 miesięcy,"

czyli to juz jest te 30 wymienione przy 60?
Czy oba wybrane pakiety, w razie niewykorzystania przechodza na nastepny miesiac?

Orange abo 25.
Jezeli w podstawie jest zero pakietow to czy zamawiajac przez internet dostanie sie ten 1 wybrany?

Czy inne sieci maja jako pakiet, darmowe (lub tansze) rozmowy (wlasciwie sms) z jednym wybranym numerem do orange?

Czy tez te inne sieci maja w swoich ofertach umowy na 12 miesiecy? I czy ktoras siec daje przy umowie na 12 miesiecy telefon (w sumie nie jest mi potrzebny ale z ciekawosci warto zapytac)? ;)

Czy jako student, bez stalych zarobków moge podpisac w orange umowe czy bedzie konieczna umowa np na rodzica?

Bylbym wdzieczny za odpowiedzi i porady

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#304623  autor: greggis
 18 gru 2008, 14:36
adam.wisnia pisze:Czy tez te inne sieci maja w swoich ofertach umowy na 12 miesiecy? I czy ktoras siec daje przy umowie na 12 miesiecy telefon (w sumie nie jest mi potrzebny ale z ciekawosci warto zapytac)?
W Plusie w fertach biznesowych są umowy na 12 miesięcy. Dla indywidualnych jest Superkarta Kubali na 12 miesięcy, bez telefonu...ale nieciekawa to promocja.
Warto jednak pomyśleć nad umową minutową... podpisujesz kontrakt na okresloną liczbę minut i umowa konczy sie kiedy je wykorzystasz. Wiec praktycznie moze to byc nawet wczesniej niz 12 miesiecy. Tam też mozesz dostać telefon w dobrej cenie.
Jako student możesz podpisać umowę na legitymacje studencką.
W innych sieciach się nie orientuje.

#304730  autor: cesarz
 18 gru 2008, 21:31
Zamawiając Mix przez internet przy umowie na 24 miesiące dostaniesz 1 prezent , co miesiąc można go zmienić na inny,Przy umowie na 12 miesięcy nie moglem się dowiedzieć . Orange teraz umowy tak napisał , że preferuje umowy po wyżej 24 miesięcy.Na 12 miesięcy jest chyba tylko 50% więcej na wszystko przez pół roku.

CNN

#304732  autor: piotr10
 18 gru 2008, 21:35
Odradzam Ci umowę minutową w Plusie owszem może Ci się skończyć umowa po 12 miesiącach ale rachunki bedziesz płacić tak wysokie że szkoda słów.

#304743  autor: adam.wisnia
 18 gru 2008, 22:14
hmm ale tam w plusie nie ma jakis pakietow z niskimi cenami do orange ? :( to mnie nie urzadza za bardzo :/

(taki off topic: slyszalem ze wg prawa UE niedlugo ma byc zakaz opom oferowania umow na 36 miesiecy - dla mnie nawet 24 to jest za duzo ;) ).

#304749  autor: kamil1221
 18 gru 2008, 22:33
Najlepiej jak weźmiesz abonament w Orange za 35 zł.
Masz wtedy pakiet kwotowy w całości do wykorzystania na wszystkie usługi (wychodzi ok. 60 minut) dodatkowo przy umowie na 12 miesięcy masz 30 minut więcej (przez 6 miesięcy).
Oczywiście możesz wybrać sobie jedną usługę gratis (jeżeli kupujesz w salonie).
Jak wspomniałeś komunikujesz się z jednym numerem często – masz w takim razie wybór: albo w ramach prezentów 180 minut co miesiąc za darmo lub 1000 minut za 10 zł jako usługa dodatkowa.

#304754  autor: kamil1221
 18 gru 2008, 22:48
Kod: Zaznacz cały
liczba minut / SMS / MMS
w ramach usługi	1000 min / 2000 SMS / 1000 MMS
Chyba wszystko jasne :]

#304947  autor: adam.wisnia
 19 gru 2008, 20:53
Przejrzalem wszystkie informacje jakie mi daliscie i zdecydowalem ze wezme

Orange abo 25 + pakiet Twoj Numer za 10pln wyjdzie najkorzystniej (40+ 1000 minut) wezme w salonie bo do odbioru u kuriera wymagaja oddania wyciagu bankowego (lekkie przegiecie - za duzo tam jest poufnych danych).