Czesc. Przez dlugi czas mialem Orange abo. Gdy skonczyla mi sie umowa postanowilem wyprobowac sie w popie. Niestety raczej wysokie i czeste doladowania (ok 50pln miesiecznie) zmusily mnie do ponownego myslenia o abo.
I tak. Kontaktuje sie glownie z jedna osoba (w orange) i zazwyczaj sms (sporo). Umowe chce wziac tylko na 12 miesiecy.
I mam w zwiazku z tym kilka pytan.
Orange abo 35.
czy "60+30 ekstra" minut w ramach abonamentu jest przeliczalne na sms?
"# dostajesz 50% więcej minut w abonamencie - promocyjne minuty są wymienne na SMS-y, MMS-y i inne usługi do wszystkich sieci. Otrzymujesz je co miesiąc:
* przez pół roku, jeśli podpiszesz umowę na 12 miesięcy,"
czyli to juz jest te 30 wymienione przy 60?
Czy oba wybrane pakiety, w razie niewykorzystania przechodza na nastepny miesiac?
Orange abo 25.
Jezeli w podstawie jest zero pakietow to czy zamawiajac przez internet dostanie sie ten 1 wybrany?
Czy inne sieci maja jako pakiet, darmowe (lub tansze) rozmowy (wlasciwie sms) z jednym wybranym numerem do orange?
Czy tez te inne sieci maja w swoich ofertach umowy na 12 miesiecy? I czy ktoras siec daje przy umowie na 12 miesiecy telefon (w sumie nie jest mi potrzebny ale z ciekawosci warto zapytac)?
Czy jako student, bez stalych zarobków moge podpisac w orange umowe czy bedzie konieczna umowa np na rodzica?
Bylbym wdzieczny za odpowiedzi i porady