• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #304340  autor: art
 17 gru 2008, 08:51
Jak to jest z tymi hotspotami w erze... kiedy one w końcu są darmowe a kiedy nie ?
Ostatnio przy użyciu telefonu nokia n95 8gb połączyłem się z takim hotspotem będąc w KFC i z tego co widzę nie naliczono mi żadnych opłat... co w sumie miło mnie zaskoczyło jednak przeglądając stronę ery natrafiłem na informacje że owe Hotspoty sa darmowe tylko dla użytkowników BlueConnect ... więc jak to ostatecznie jest ? ktoś się orientuje?

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#304353  autor: jas3ab
 17 gru 2008, 11:26
Darmowe dla:
-abonentów blueconnect.
-użytkowników bc starter
-abonentów taryf iphone
-abonentów pakietów transmisji danych(bc w telefonie od 50mb w górę), darmowe ale w ramach pakietu.

#304406  autor: art
 17 gru 2008, 15:10
No ciekawe to wszystko tyle że połączyłem się normalnie w KFC do tego hotspota i po pierwsze nic nie zapłaciłem po drugie nie mam żadnego z wymienionych pakietów ani taryf... zwykły Nowy Komfort + Nokia n95 8GB... i jak to wyjaśnić?

Dzwoniłem na hotline powiedział koleś że hotspoty są generalnie darmowe... ale generalnie to on brzmiał w tej i kilku innych sprawach bardzo niewiarygodnie więc dalej nic z tego nie rozumie ... :D

#304411  autor: szyman12
 17 gru 2008, 15:28
One są darmowe tylko i wyłącznie w KFC i (chyba) Pizza Hut.
Gdzie indziej (np. McDonalds, lotniska itp.) są bezpłatne dla użytkowników internetu w Erze lub płatne dla innych osób.

Pewnie PTC i właściciel KFC i Pizzy Hut mają inną umowę niż taki McDonalds lub lotniska

#304446  autor: vinc
 17 gru 2008, 18:18
szyman12 pisze:One są darmowe tylko i wyłącznie w KFC i (chyba) Pizza Hut.
Jesteś tego pewien?

art połączyłeś się z wifi, ale cz przeglądałeś jakiekolwiek strony internetowe inne niż Ery?

Obrazek

#304497  autor: jas3ab
 17 gru 2008, 20:06
Czy połączenie o którym piszesz było ustanowione po przez siec WLAN o nazwie era.pl i czy do połaczenia użyłeś swojego loginu (nr telefonu) oraz hasła do usługi Era Hotspot na stronie www.erahotspot.pl ?

Jeśli nie to to nie było połaczenie z Hotpsotem ery.

Aby połączyć sie z hotpsotem musisz mieć aktywna usługę hotpsot co owocuje otrzymaniem hasła dostępu sms'em.

#304513  autor: kowcio
 17 gru 2008, 20:28
W KFC- przynajmniej w Poznaniu- dużo ludzi korzysta z Laptopów- Internetu, z GG więc raczej musi być za darmo ;) Raczej wszyscy nie mają internetu z Ery.

#304520  autor: art
 17 gru 2008, 20:48
jas3ab:
Łączyłem się przez WiFi w telefonie Nokia n95 8gb... faktycznie nie podawałem żadnego hasła i loginu, co więcej usługę hotspot z tego co sprawdziłem w IBOA mam nieaktywną...

vinc:
odplaiłem mobilne gg (nie mylic z EraGG) i mobilnego skype... i także jakieś stronki...

kowcio:
W KFC w którym byłem poza wifi ery wykrywało mi też jakaś oddzielną sieć należącą do KFC (tak wnioskuje po nazwie połączenia)... także nie koniecznie ci ludzie muszą korzystać z HotSpotów Ery pewnie...

No nic... przy okazji następnego pobytu w KFC sprawdzę to wszystko jeszcze raz na spokojnie... zabawne że konsultant z którym rozmawiałem bez chwili wahania odpowiedział że "tak tak hotspoty są generalnie darmowe" :D... no chyba że jest tak jak mówi szyman12... i może każdy ma trochę racji

Dzięki za odpowiedzi w tym temacie... pozdrawiam

#304549  autor: rafcyk
 17 gru 2008, 21:50
W Pizza Hut M1 w Poznaniu hotspot jest napewno bezpłatny bez żadnych loginów, natomiast już w McDonalds era przez login.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2