Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
W porządku. Mam na myśli przede wszystkim porównanie tego co jest teraz z ofertą poprzednią. WPZ sam posiadam i jest to bardzo korzystne, choć oferta jest "nierozwojowa", co obserwuje na przykładzie chociażby pakietu intenretowego na którym mi zależało a jest tylko na nowych.Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
No właśnie, stałych. Ciężko porównywać przedłużeniówki z ofertami dla nowych klientów.Dociekliwy pisze:Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
To prawda, trudno, ale generalnie, myślę, że w 90% przypadków właśnie takie porównanie ma sens. Wystarczy, że zwrócisz uwagę na nasycenie rynku. Tak więc porównanie jest nie jako na miejscu. W końcu coś musi zachęcić ludzi do przeniesienia numeru - czyż nie?Dociekliwy napisał/a:
Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
No właśnie, stałych. Ciężko porównywać przedłużeniówki z ofertami dla nowych klientów.
Oferta ta nie jest taka zła, jeśli wziąć pod uwagę ceny telefonów. Np. w One Play 45 przy umowie na 24 miesiące SE c702 kosztuje 1PLN, podczas gdy u innych operatorów przy podobnym zobowiązaniu trzeba zapłacić jakieś 250PLN.Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
Ale cały czas patrzymy na tą ofertę przez pewien pryzmat - w tym przypadku WPZ. I przy takim spojrzeniu widać, że Play - co zresztą było do przewidzenia - będzie oferował coraz to "gorsze" warunki...metpablo pisze:Oferta ta nie jest taka zła, jeśli wziąć pod uwagę ceny telefonów. Np. w One Play 45 przy umowie na 24 miesiące SE c702 kosztuje 1PLN, podczas gdy u innych operatorów przy podobnym zobowiązaniu trzeba zapłacić jakieś 250PLN.Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.Dociekliwy pisze:Ale cały czas patrzymy na tą ofertę przez pewien pryzmat - w tym przypadku WPZ. I przy takim spojrzeniu widać, że Play - co zresztą było do przewidzenia - będzie oferował coraz to "gorsze" warunki...metpablo pisze:Oferta ta nie jest taka zła, jeśli wziąć pod uwagę ceny telefonów. Np. w One Play 45 przy umowie na 24 miesiące SE c702 kosztuje 1PLN, podczas gdy u innych operatorów przy podobnym zobowiązaniu trzeba zapłacić jakieś 250PLN.Dociekliwy pisze:Oferta OnePlay jest kiepska i w ogóle nie interesująca - przepraszam elrond ale musiałem to napisać.
No właśnie dla stałych, a w Playu każdy dostanie za 45zł, na start 100 minut miesięcznie.Dociekliwy pisze:Przy standardowej ofercie ale Stałych w ERZE za 45 złotych dają 120 minut. A przecież wiadomo, że można dostać jakąś zniżkę do tego jeszcze.
A ja daję głowę, że oferty przedłużeniowe, lojalnościowe Playa będą oczywiście najlepsze spośród 'czech' pozostałych operatorów.Dociekliwy pisze:To prawda, trudno, ale generalnie, myślę, że w 90% przypadków właśnie takie porównanie ma sens. Wystarczy, że zwrócisz uwagę na nasycenie rynku. Tak więc porównanie jest nie jako na miejscu. W końcu coś musi zachęcić ludzi do przeniesienia numeru - czyż nie?
Dociekliwy pisze:A teraz jeszcze w nowym abo podnieśli ceny słuchawek w zbliżonych cenowo abonamentach. Np. F480 podskoczył o 100 pln. Tak dla przykładu..
Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, czy źle ale Play wycofał Wielkie pakiety złotówek.metpablo pisze:A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.
Co nie zmienia faktu, że i ja zaczynam mieć wrażenie, iż oferta Playa się psuje i zrównuje z W3.
Tak, wszystko rozumiem, ale ciągle widzę prawdziwą stronę w którą zmierza Play - w stronę podniesienia cen. A co za tym idzie do zrobienia swoich ofert coraz to bardziej nieatrakcyjnymi. Oczywiście wprost nie powiedzą, ale patrz: Teraz 45 złotych (50 gdy chcesz włączyć ofertę - Zbieraj minuty)100 minut. WPZ 50 złotych 140 minut i Zbieraj Minuty było za darmo. Czyli - de facto - 40 minut mniej za tą samą cenę. I to nazywasz dobrą ofertą? Lepszą niż była?tomko111 pisze:Dociekliwy pisze:A teraz jeszcze w nowym abo podnieśli ceny słuchawek w zbliżonych cenowo abonamentach. Np. F480 podskoczył o 100 pln. Tak dla przykładu..
Podnieśli tylko w mniejszych abonamentach, od 65zł już jest naprawdę tanio...
Zresztą co tu mówić więcej, oferta Playa jest najbardziej konkurencyjna. Mnóstwo minut do tego telefony multimedialne za złotówkę, za które u innego operatora zapłaciłbyś kilkaset.
Sieci są dla ludzi - chcesz - przepłacaj, a ja dam głowę, że za niedługo i tak się przeniesiesz do Playa..
Tak jak poprzednio - wycofali się z dobrej oferty, ale szybko ją przywrócili. Mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie...Marens pisze:Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, czy źle ale Play wycofał Wielkie pakiety złotówek.metpablo pisze:A czy w WPZ ceny słuchawek były równie atrakcyjne? Coś za coś, albo masa minut albo fon za zeciaka.
Co nie zmienia faktu, że i ja zaczynam mieć wrażenie, iż oferta Playa się psuje i zrównuje z W3.
Nie mogę znaleźć oferty na www ani w eShopie.
Zawsze każda oferta będzie miała wady. Prawda - jest troszkę mniej minut, ale za to masz tańszy internet, płacisz 1,2zł za 1 Mb, a nie 5zł, jak to ma miejsce w taryfie Wielki Pakiet Złotówek, dodatkowo otrzymujesz co miesiąc 500 MINUT do sieci Play i na stacjonarne, które są wykorzystywane na samym początku, przed minutami do wszystkich sieci, dla mnie to rewelacja. Oferty Playa nie są gorsze, wręcz przeciwnie - są ciągle ulepszane, teraz minutę masz za 39gr, czyli aż o 10 groszy taniej.Dociekliwy pisze:Tak, wszystko rozumiem, ale ciągle widzę prawdziwą stronę w którą zmierza Play - w stronę podniesienia cen. A co za tym idzie do zrobienia swoich ofert coraz to bardziej nieatrakcyjnymi. Oczywiście wprost nie powiedzą, ale patrz: Teraz 45 złotych (50 gdy chcesz włączyć ofertę - Zbieraj minuty)100 minut. WPZ 50 złotych 140 minut i Zbieraj Minuty było za darmo. Czyli - de facto - 40 minut mniej za tą samą cenę. I to nazywasz dobrą ofertą? Lepszą niż była?
Oferty te nie zostaną już raczej przywrócone, ponieważ teraźniejsze są naprawdę dobre.Dociekliwy pisze:Tak jak poprzednio - wycofali się z dobrej oferty, ale szybko ją przywrócili. Mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie...
Gdy kupujesz w Eshopie dostajesz nowy numer - nie ma na razie możliwości kupna abonamentu przez eshop i zachowania swojego starego numeru. Promocje te nie łączą się ze sobą.KuBa23 pisze:wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??
O co chodzi ze znizka 50% przez 6 miesiecy? Poprosze jakies szczegoly, bo wlasnie bede bral abo w PlayKuBa23 pisze:wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??
Jeżeli przenosiłeś numer od innego operatora i podpiszesz umowę w salonie Play na abonament Play One, to otrzymasz rabat 50% przez 6 miesięcy, jeżeli zamówisz abonament przez e-shop to 25% przez 9 miesięcy. Decyzja należy do Ciebie.Sławek pisze:O co chodzi ze znizka 50% przez 6 miesiecy? Poprosze jakies szczegoly, bo wlasnie bede bral abo w PlayKuBa23 pisze:wie ktoś może czy zamawianie przez e-shop i przeniesienie numeru łączy ze sobą zniżki na abo tj 25% zniżki przez 9 miesięcy i 50% przez 6 miesięcy??