• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #294823  autor: tfikop
 27 paź 2008, 19:37
Witam,

stoję przed wyborem niskiego abonamentu (ok. 20 zł). Teraz, kiedy mamy 3 operatorów nie wiem który jest najkorzystniejszy. Może pomożecie ? :)

Telefoniczna Okazja 25 w Erze - abo 25 zł, 30min do wszystkich wymienne na 90 smsów, minuta do wszystkich sieci 0,59 i 0,20 zł sms ( i tu ewentualnie odtwarzacz DVD gratis :) )

Play abonament Rozmawiaj i pisz - abonament 20 zł, i tu, z tego co wyczytałem na playmobile dostaje: 64 min do play i na stacjonarne, 37min do pozostałych sieci, liczba smsów do play 225, a do pozostałych 125. Cena z minute do play to 31 groszy, do pozostałych 53 gr. Sms do play-9 groszy, do pozostałych 16 gr.

Taryfa syberyjska 25 - abo 25 zł, liczba minut w abonamencie 30 wymienne na 90 smsów, minuta połączenia do innych sieci 58 gr, sms 18 groszy.

Najbardziej 'okazyjna' wydaje sie oferta Play ( wg tego co pisze na stronie playmobile) tylko jakos nie mam zaufania do Play - jest od niedawna na rynku, nie ma ąz tak wielu użytkowników itp itd. Do tego akurat użytkowników Play mam w kontaktach najmniej.

Za Erą przemawia fakt że od daaaawna jestem w Taktaku, duzo osób z rodziny jest a wbonamencie Ery i mam do niej zaufanie (no i ten odtwarzacz ;p)

I który tu wybrać ? Na nowym telefonie mi nie zależy.

#294832  autor: krystian1022
 27 paź 2008, 19:59
tfikop pisze:Za Erą przemawia fakt że od daaaawna jestem w Taktaku, duzo osób z rodziny jest a wbonamencie Ery i mam do niej zaufanie
to bierz abo w erze
tfikop pisze:(no i ten odtwarzacz ;p)
a jak chcesz numer zachować to aktywacja za złotówkę, ale z odtwarzacza nici

#294840  autor: tfikop
 27 paź 2008, 20:33
a jak wg was przedstawia sie opcja play na tle innych podobnych ofert ?

#294842  autor: tomko111
 27 paź 2008, 20:45
Poczekaj jeszcze z ok. tydzień i będą nowe, świąteczne oferty Play'a. :wink:

#294847  autor: krystian1022
 27 paź 2008, 21:04
tfikop pisze:a jak wg was przedstawia sie opcja play na tle innych podobnych ofert ?
no jest coś więcej tych minut...ale
ja bym w playa bał się wchodzić, bo Polacy taki naród, jak wie ze ma drożej za połączenia zapłacić to już nie zadzwoni, porostu będziesz musiał ty odwaniać

no ale wolny kraj, twój wybór...

ale jak masz teraz taktaka to lepiej byś nawet wyszedł biorąc tak tak fon i dzwoniąc bez żadnych pakietów po 59 gr /min, niż na abo 25 zl :D

#294850  autor: Jedrker
 27 paź 2008, 21:46
tfikop pisze:a jak wg was przedstawia sie opcja play na tle innych podobnych ofert ?
Generalnie oferta nie do przebicia pod każdym względem ;)
Dlatego ja po 6 latach spędzonych w idea/orange abonament wybrałem play abonament !
Używam play abo od maja i powiem jedno, zero zastrzeżeń, zero problemów, wiec jestem zadowolony !
Tobie również polecam ich sieć

#294923  autor: Tajemniczy28
 28 paź 2008, 15:09
etam, już plus ma tańszą minutę niż play (0,48 od abo 55),jesli masz dużo osób w erze bierz w erze, pamietaj też że biorąc abo bez telefonu dostajesz wiecej minut do wszystkim koszem telefonu. a wogole jest sens brac?20 zł to nie dużo to już lepiej może na karte coś wziąć. dla 10 czy 20 min. wiecej jakie dostaniesz w abo w porównaniu do karty nie ma sensu sie na 24 miechy wiozać. weź na karte,doładujesz za 50 na 3 miechy i fajnie. pod tym wzgledem przebija stara play karta,choc w simplusie mozesz gadać z numerami w sieci/stacj 5 gr/mi płącą za jeden nr. miesiecznie 2,5 zł.

#295107  autor: tfikop
 29 paź 2008, 18:51
o, dzieki za odpowiedzi, jeszcze sie zastanowie nad tym abonamentem. :)

#295126  autor: tomko111
 29 paź 2008, 19:47
tfikop, od listopada nowe taryfy w Play, radziłbym Ci się zastanowić przed podjęciem decyzji, te nowe taryfy będą najbardziej konkurencyjne spośród wszystkich operatorów - po co przepłacać? :)

#295188  autor: tomiq
 30 paź 2008, 12:25
Sszczegóły nowej promocji w play beda juz za parę godzin na telepolis, byc moze z niej cos wybierzesz. Orientuje się ktoś kiedy wejdą promocje świąteczne w Plusie lub Erze?