• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #291619  autor: mystic
 08 paź 2008, 14:13
Na dniach kończą mi się kontrakty w erze.
Próbuję dobrać sobie telefony i widzę, że różnice w cenach tych samych aparatów, w obu taryfach znacznie się różnią.
Proszę o podpowiedź osób dobrze obeznanych w planach taryfowych tego operatora, na co zwrócić szczególną uwagę decydując się na poszczególny wariant taryfy.
pozdrawiam serdecznie

#291653  autor: vinc
 08 paź 2008, 17:30
Taryfy Firma to abonament, czyli płacisz za minuty zawarte w danym pakiecie. Są dwa warianty tej taryfy, a mianowicie Najwięcej minut w Firmie, która charakteryzuje się sporą ilością minut, ale za to drogimi telefonami. Drugim wariantem tej taryfy jest Najtańsze telefony w Firmie, gdzie są tanie telefony, ale mało minut w abonamencie.

Nowy Pakiet Biznes są to pakiety kwotowe, czyli nieważne czy wysyłasz sms'y lub wykupisz dodatkowe pakiety obniżające koszty to nie jest doliczane do zobowiązania, ale odliczane.

Odnośnie wyboru to najważniejszy jest Twój profil dzwonienia i najlepiej jak sam sobie wszystko podliczysz i wybierzesz to co Ci się najbardziej opłaca.

Obrazek

#291692  autor: Loczek
 08 paź 2008, 20:58
Dokladnie tak jak napisal vinc.
Ja od siebie dodam, że jesli masz dużo znajomych/kontrahentów w erze to warto wziąć nowy pakiet biznes bo masz w nich po 10 nrow w erze, do których połączenia masz za 1 grosz i abonament za to za free przez 24 m-ce.
Ja np mam starą pb60 i dzwonię ok 600-700 min za ok 140-160 w zależności z czego jeszcze tam korzystam.

#291778  autor: mystic
 09 paź 2008, 13:13
Rozumiem, muszę zatem sprawdzić jakie stawki obowiązują w obu taryfach. dziękuję za pomoc.
pozdrawiam serdecznie