• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #289757  autor: ogrizzo
 24 wrz 2008, 12:24
Witam.
Mam pytanie odnośnie taryfy Jedna Idea 50. Chodzi mi mianowicie o taką rzecz, że mojej żonie skończyła się umowa w marcu tego roku, i jak mogę przypuszczać, została przedłużona na czas nieokreślony. I zastanawia mnie taka rzecz, że do marca połączenia w roamingu (jesteśm teraz od jakiegoś czasu za granicą) były liczone w ramach kwoty zadeklarowanej, a potem jako dodatkowa opłata. W odpowiedzi na mejla (któregoś z kolei) przyszło pismo, w którym jest napisane, że to normalne, że roaming jest rozliczany poza abonamentem. I chciałem się dowiedzieć, czy to jest rzeczywiście normalne (z opisu taryfy na orange.pl wynika, że oplaty za roaming i połączenia międzynarodowe są pobierane z kwoty deklarowanej), czy może ktoś po prostu zmienił mojej żonie bez jej wiedzy taryfę w momencie wygaśnięcia umowy i w jaki sposób i gdzie ewentualnie można się odwoływać. Dodam tylko, że nie sposób sprawdzić online połączeń, a rachunek szczegółowy kosztuje 25 zł. Z góry dziękuję za pomoc.

#289782  autor: corner
 24 wrz 2008, 14:44
1.) Rachunek szczegółowy powinno dać się sprawdzić na Orange On-Line (czyli po rejestracji numeru na www.orange.pl).
2.) Moim zdaniem opłata powinna być pobrana z kwoty deklarowanej. Złóż oficjalną reklamację. Niestety nie mogę znaleźć na stronie Orange cennika Jednej Idei.

#289785  autor: kamil1221
 24 wrz 2008, 15:07
Zadzwoń pod *100 i spytaj się, jaką masz taryfę.
W obecnej ofercie na abonament "Orange abonament" faktycznie w pierwszej kolejności schodzi z abonamentu.

#290094  autor: krzyno
 26 wrz 2008, 19:06
Podaj mi na priwa swojego maila to wyślę Ci cennik Jednej Idei i będziesz mógł sprawdzić jakie i gdzie masz stawki za połączenia.

#290198  autor: Marens
 27 wrz 2008, 16:34
Wrzuć na forum, mam znajomą która ma Jedną Idee 25.

#290376  autor: ogrizzo
 29 wrz 2008, 10:26
Strona Orange w końcu działa, można już przeglądać bilingi i powoli dochodzę do tego co się tam dzieje, niemniej jednak żona dostała list, w którym piszą, że roaming jest rozliczany osobno. Będziemy się odwoływać. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Jeśli o mnie chodzi temat można zamknąć.