• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #288443  autor: PawełS
 15 wrz 2008, 15:28
Przed chwilą zakończyłem trzecią, w ciągu dwóch dni, rozmowę z konsultantem ery. Za każdym razem to samo: kulturalny pan/pani, swoim miłym i ciepłym głosem, przedstawia mi po raz trzeci opis tego samego, wekeendowego pakietu minut - przygotowanego specjalnie dla mnie, który mogę nabyć w atrakcyjnej cenie.
Moja odpowiedź, rownież miłym i ciepłym tonem głosu, brzmi w skrócie "nie- dziekuję- nie skorzystam".
Oni jednak twardo - "Dlaczego nie? Jak to? Przecież to świetna promocja! Niech pan to dobrze przemyśli - zadzwonimy do pana jutro".
Pytanie::: Jaki mocny argument sprawi, że pan/pani z BOA odpuści... zrozumie, że nie chcę skorzystać z owej promocji? Ponieważ moje słowa: "pakiet, który posiadam w zupełności mi wystarcza" nie dają rezultatu:)

#288453  autor: wtd
 15 wrz 2008, 16:01
Poślij mu jakąś konkretną wiązankę, wyjdziesz na chama ale może się odczepią. :)
 #288454  autor: biru
 15 wrz 2008, 16:04
Ma sens tylko zdarta płyta "Dziękuję za poświęcony czas. Mam lepszą ofertę". Powtórzone kilkunastokrotnie (bez zmiany parametrów słownych) -daje dobre efekty. Ewentualnie w grę wchodzi nieodbieranie telefonów.

#288463  autor: Spiite
 15 wrz 2008, 17:03
Oni mają z tego prowizję i to całkiem niezłą(moja koleżanka pracowała kiedyś to wiem).Widzą w systemie że przykładowo kończy Ci się umowa i dzwonią. Kulturalnie poproś o taką promocją gdzie zmniejszyli by Ci miesięczny abonament bo za dużo płacisz, jak takiej nie mają :wink: to kulturalnie się pożegnaj i powiedz ze nie masz czasu.

#288515  autor: vinc
 15 wrz 2008, 20:39
PawełS możesz zastrzec swoje dane by nie były wykorzystywane w celach marketingowych oraz by nie otrzymywać informacji handlowych tj. o nowych promocjach, ofertach itd.

Obrazek
 #288520  autor: Adami
 15 wrz 2008, 20:54
PawełS pisze: Za każdym razem to samo: kulturalny pan/pani, swoim miłym i ciepłym głosem, przedstawia mi po raz trzeci opis tego samego, wekeendowego pakietu minut - przygotowanego specjalnie dla mnie, który mogę nabyć w atrakcyjnej cenie.
Napisz coś więcej o tym weekendowym pakiecie może ktoś inny skorzysta :D

#288536  autor: yagi
 15 wrz 2008, 21:36
Napisz coś więcej o tym weekendowym pakiecie może ktoś inny skorzysta :D
Pewnie chodzi o Oferte Weekendowa Era Nowy Komfort po 10 zl miesiecznie przez rok a potem po 20 zl. Nie kazdy ma ta promocje ;) Mozna poprosic na infolinii o zapisanie do tej oferty, ale gwarancji nie masz...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#288576  autor: szmigier
 16 wrz 2008, 11:18
A ja podpowiem Wam jak ustrzegać się na przyszłość takich telefonów. Z takimi ofertami nie dzwonią pracownicy ERY tylko wynajętej firmy zewnętrznej /podwykonawca/. Żeby mógł do Was zadzwonić musi znać nr telefonu. Jeśli zastrzeżecie sobie numer telefonu, że operator nie może go podawać nikomu, to sprawa się rozwiąże sama. Lub znacznie ograniczy. Przećwiczone.

#288599  autor: saleen
 16 wrz 2008, 14:27
Według mnie trzeba stanowczo powiedzieć "Przepraszam ale już mnie poważnie denerwujecie, kilka razy dzwonicie o to samo a wiec wprost chce powiedziec ze nie jestem w ogole tym zainteresowany. żegnam". Powinni dać spokój. Jest bardzo stanowczo ale jeszcze nie chamsko ;)

#288680  autor: Tidus
 16 wrz 2008, 21:02
Jak mówią, że zadzwonią jutro, to po prostu nie odbieram i dają sobie spokój :mrgreen: Sprawdzone ;)

#288699  autor: vinc
 16 wrz 2008, 22:59
saleen pisze:Według mnie trzeba stanowczo powiedzieć "Przepraszam ale już mnie poważnie denerwujecie, kilka razy dzwonicie o to samo a wiec wprost chce powiedziec ze nie jestem w ogole tym zainteresowany. żegnam". Powinni dać spokój. Jest bardzo stanowczo ale jeszcze nie chamsko ;)
no to jak ktoś za bardzo weźmie do siebie ustawia callback'a za kilka minut i masz znowu telefon w tej samej sprawie :?

Obrazek

#288884  autor: corner
 18 wrz 2008, 12:09
vinc pisze:no to jak ktoś za bardzo weźmie do siebie ustawia callback'a za kilka minut i masz znowu telefon w tej samej sprawie
Tak się nie robi, bo to chamstwo w stosunku do współpracowników.