• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #286788  autor: kjpp
 04 wrz 2008, 20:39
Witam!

Zastanawiam się nad ofertą orange dla firm 160 bez telefonu, wiem, ze w abonamencie jest 160 minut na rozmowy do wszystkich sieci komórkowych, mam takie pytanie czy te minuty są wymienne na SMS/MMS, a jesli tak to w jakim przeliczniku?

Pozdrawiam Krzysiek

#286789  autor: klak
 04 wrz 2008, 20:48
Nie mogę się doszukac w regulaminie, pisze tylko że koszt takiego sms wynosi 20 gr z VAT a MMS 29 gr zVAT
zadzwoń do Orange Biura Obsługi Klienta Biznesowego *600 jeżeli dzwonisz z numeru w Orange (połączenie bezpłatne dla planów taryfowych Orange dla Firm)
+48 (0) 510 600 600 jeżeli dzwonisz z numeru stacjonarnego lub w innej sieci komórkowej (koszt połączenia zgodny z cennikiem Twojej obecnej oferty)

HeyaH czy Play oto jest pytanie :D

#286831  autor: PingNoMore
 05 wrz 2008, 07:27
Minuty w ODF nie są wymienne na sms-y i mms-y. Te są doliczane do abonamentu.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2008, 10:49 przez PingNoMore, łącznie zmieniany 1 raz.

#286838  autor: r00gal
 05 wrz 2008, 08:41
zamawiając przez orange.pl można dostać 30% rabatu na abonament

#286844  autor: kjpp
 05 wrz 2008, 10:48
Sms-y i Mms-y w ODF nie są wymienne na sms-y i są doliczane do abonamentu.
Też mi się tak wydawało, ale z BOKu dostałem taka, dość nie jasną odpowiedz:
Pytanie:
Czy istnieje w ofercie bez telefonu mozliwosc dokupienia dodatkowych pakietów, glownie chodzi mi o pakiety smsów do wszystkich sieci, bo jak dobrze rozumiem w standardowym abonamencie jest 0 smsów w cenie?
Odpwiedz:
Uprzejmie informuję iż nie oferujemy pakietów sms do wszystkich sieci.
Aktualne usługi to pakiety SMS/MMS do sieci Orange lub Pakiety minut do wszystkich sieci.
Kwote abonamentu moze Pan wykorzystać zarówno na połączenia głosowe jaj i na SMS, MMS.

#286929  autor: Lukaszsz
 05 wrz 2008, 20:27
Ja kiedyś dostałem Pakiet 100 SMS przy propozycji za 1 zł (standardowo 13 zł netto) i tam smsy były chyba do wszystkich sieci, ale to było z półtora roku temu i dokładnie nie pamętam.

EDIT:
cytat z http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 459845.pdf - strona 4
Usługa działa dla pojedynczego numeru abonenckiego na koncie abonenckim. Nie dotyczy Serwisów Informacyjnych Newsy i Informacje (numer 777) objętych oddzielną opłatą abonamentową, SMS-ów wysyłanych na numery stacjonarne oraz SMS-ów specjalnych (numery 7000-7999 oraz
70000-79999). Klient przebywający za granicą nie może korzystać z usługi Pakiet SMS. W celu włączenia wybranego Pakietu SMS należy skontaktować się z Orange Biurem Obsługi Klienta Biznesowego pod numerem tel. *600.

Nic nie napisali żeby pakiety były tylko do Orange ;)