• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #281627  autor: pawciak
 06 sie 2008, 17:11
Witam mam zamiar przenieść się z tak taka do którejś z sieci - do abonamentu. Waham sie między pozostaniem w erze ( wtedy mam 70 minut do wszystkich + 200 do ery ) a innymi sieciami. Najlepszym rozwiązaniem byłby dla mnie orange - z tego względu że moja dziewczyna ma w tej sieci tel więc z wiadomych powodów to byłby najlepszy wybór. Oboje mieliśmy również telefony z simplusa niemniej ja swojego się pozbyłem Ona swój jeszcze trzyma. Wszystko rozbija się oto że studiuję i obecnei przez wakacje mam wolne w pracy - skończyła mi się umowa. Więc z plusem nie mogę podpisać umowy bo wymagane ejst zaświadczenie o zarobkach. Nie wiem własnie jak w orange jest bo era zezwala na podpisanie umowy ze studentami. Który abo wg Was bylby najlepszy? Na korzyść ery przemawia duża liczba minut bo aż 270 i dwa tel natomiast plus i orange mają te zalety że mozna ustawić bardzo tanie/darmowe połączenie z tym jednym wybranym numerem. Zauważyłem też że przy tym abo za 35 zł w orange telefony są hm.. nieciekawe? nie szukam czegoś kosmicznego po prostu chciałbym mieć tel z podstawowymi funkcjami no i na bluetoothie mi zależy.. Playa nie biorę pod uwagę.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2008, 17:18 przez pawciak, łącznie zmieniany 1 raz.
 #281629  autor: farfi
 06 sie 2008, 17:17
pawciak pisze:Witam mam zamiar przenieść się z tak taka do którejś z sieci - do abonamentu. Waham sie między pozostaniem w erze ( wtedy mam 70 minut do wszystkich + 200 do ery ) a innymi sieciami. Najlepszym rozwiązaniem byłby dla mnie orange - z tego względu że moja dziewczyna ma w tej sieci tel więc z wiadomych powodów to byłby najlepszy wybór. Oboje mieliśmy również telefony z simplusa niemniej ja swojego się pozbyłem Ona swój jeszcze trzyma. Wszystko rozbija się oto że studiuję i obecnei przez wakacje mam wolne w pracy - skończyła mi się umowa. Więc z plusem nie mogę podpisać umowy bo wymagane ejst zaświadczenie o zarobkach. Nie wiem własnie jak w orange jest bo era zezwala na podpisanie umowy ze studentami. Który abo wg Was bylby najlepszy? Na korzyść ery przemawia duża liczba minut bo aż 270 i dwa tel natomiast plus i orange mają te zalety że mozna ustawić bardzo tanie/darmowe połączenie z tym jednym wybranym numerem. Playa nie biorę pod uwagę.
orange:
masz jakiś rachunek na siebie? gaz, prąd, stacjonarka, internet? albo konto w banku od conajmniej trzech miesięcy?

#281630  autor: pawciak
 06 sie 2008, 17:19
rachunki to nie.. ale konto mam od roku i mam tam cały czas pieniążki :)

#281632  autor: tomko111
 06 sie 2008, 17:38
Sieć, którą się używa, wybiera się na podstawie osób, które są w danej sieci. Jeżeli Twoja druga połówka ma Orange i dzwonisz do niej najczęściej, to wybór jest chyba oczywisty.

Musisz zdecydować czego oczekujesz od abonamentu: czy taniego telefonu, czy dużej ilości minut do wszystkich sieci, lub do jednego numeru.

Polecałbym Play Abonament 40. Dlaczego? Do końca roku, od momentu podpisania abonamentu, płacisz tylko 1zł miesięcznie.

Za 40zł brutto miesięcznie otrzymujesz 87 minut, wymienialnych na 266 SMSów.

Dodatkowo w Playu są najtańsze telefony komórkowe spośród wszystkich 3 pozostałych operatorów.

Nie mniej jednak, jeżeli naprawdę bardzo dużo rozmawiasz z dziewczyną, a ona jest w Orange, to najlepszym wyborem będzie wybranie tej sieci.

#281634  autor: farfi
 06 sie 2008, 17:48
pawciak pisze:rachunki to nie.. ale konto mam od roku i mam tam cały czas pieniążki :)
to weź wyciąg ze sobą i nowy dowód, do oferty nie namawiam bo nie znam