• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #277551  autor: overbeyond
 16 lip 2008, 02:46
Nie długo skończy mi się umowa z plusem ;) i szukam nowej sieci
, rozważam orange play i ere.

Abonament w wysokości 50-55zł max. i mniej tym lepiej jednak i na 50zł można się zatrzymać.

Chodzi o to że szukam czegoś co podoła swojej cenie martwi mnie natomiast, fakt, iż moja dziewczyna ma umowę z orange a raczej umowę obecnie na kartę i nie zamierza przechodzić na abonament, cała jej rodzina okupuje orange. Z kolei u mnie cała rodzina to era obecnie(mama nawet 6-7 lat) i zależy mi na tym by tak to dobrać bym miał jako taki kontakt w tym abonamencie do swojej dziewczyny, przypuszczam że nie istnieje taka możliwość bym dostał darmowy numer w erze na sieć w orange? pomarzyć można.

Dlatego zwracam się do was z pomocą co tu rozsądnie wybrać orange i darmowy numer? czy to się opłaca? wiele stracę z rodziną nie będąc w erze?, właściwie to chyba tylko minuty droższe poza abonamentem niemylne mam stwierdzenie ?

A może neutralnie i play? ale podobno płaci się za smsy w abonamencie.

#277581  autor: przemek910
 16 lip 2008, 09:45
overbeyond pisze:A może neutralnie i play?
Wtedy Twoja dziewczyna będzie miała do Ciebie o wiele drożej. Orange stosuje wyższe stawki do Play niż do pozostałych Operatorów.
overbeyond pisze:Chodzi o to że szukam czegoś co podoła swojej cenie martwi mnie natomiast, fakt, iż moja dziewczyna ma umowę z orange a raczej umowę obecnie na kartę i nie zamierza przechodzić na abonament, cała jej rodzina okupuje orange. Z kolei u mnie cała rodzina to era obecnie(mama nawet 6-7 lat) i zależy mi na tym by tak to dobrać bym miał jako taki kontakt w tym abonamencie do swojej dziewczyny, przypuszczam że nie istnieje taka możliwość bym dostał darmowy numer w erze na sieć w orange? pomarzyć można.
No raczej żadna sieć Ci tego nie da ;)

Jeśli nie zależy CI na telefonie weź Nowa Era 45 bez telefonu, abonament 45zł - 120 minut do wszystkich, i umowa na rok. Są także umowy z telefonem, najlepiej jak sam sobie skofigurujesz taryfę http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... ator_taryf

#277586  autor: Tajemniczy28
 16 lip 2008, 10:17
A dlaczego masz sie do dziewczyny dostosowywać?dziewczyna raz jest,raz jej niema apotem sieci nie zmienisz. Ja osobiście proponuje play, do którego zamierzam przejść kiedy skończy mi sie umowa w plusie. Dostaniesz dobry telefon i dużo minut bo wróciły stare pakiety. ewentualnie wez sobie jeszcze orange na karte i z kary będziesz do niej pisał smsy za grosz a dzwonił z play

#277592  autor: Prezesek
 16 lip 2008, 10:44
Jeżeli zależy ci na fonie, to wybierz PLAY, a jeżeli nie to wybierz Nowa Era 45 bez fona

#277614  autor: aga
 16 lip 2008, 12:14
Ja od razu odradzę ci Play z tego samego względu co napisał przemek910. Stawki pozostałych operatorów do Play są wyższe niż do innych sieci, więc musisz liczyć się z tym że rodzina czy dziewczyna niezbyt chętnie będą do ciebie dzwonić.
Według mnie dobrym wyjściem byłyby 2 karty, np. abonament w Erze i dzwonisz za rozsądną stawkę do rodziny, a karta w Orange i ustawiasz sobie jeden tani lub darmowy numer do dziewczyny. No chyba, że spora większość twoich połączeń jest z dziewczyną a mało z rodziną, to wtedy lepszy byłby abonament w Orange.

#277617  autor: hettman
 16 lip 2008, 12:41
aga pisze:Ja od razu odradzę ci Play z tego samego względu co napisał przemek910. Stawki pozostałych operatorów do Play są wyższe niż do innych sieci, więc musisz liczyć się z tym że rodzina czy dziewczyna niezbyt chętnie będą do ciebie dzwonić.
-dla niektorych nieczeste rozmowy z rodzina to zaleta a nie wada :-D
aga pisze:Według mnie dobrym wyjściem byłyby 2 karty,
-niemniej to wyjscie jest najlepsze (-ja np. mam play do wszystkich i TT do rodzinki wlasnie)policz do kogo dzwonisz najwiecej i jaka to siec i juz masz odpowiedz :D .(dla Ciebie np.: era abonament+orange go)

#277629  autor: overbeyond
 16 lip 2008, 13:40
tak tylko rozwiązanie typu orange go i era ma jeden minus, w cholere potem mam telefonów nie odebranych na plusie, a chyba nie istnieje telefon który może mieć 2 karty jednocześnie :).

I dobrze ktoś zauważył dziewczyny nie brakuje na świecie.

Ale zastanawia mnie teraz kilka rzeczy przecież w abonamencie czy to w orange i erze dostaje się minuty do wszystkich sieci prawda? więc zamiast patrzeć na różnice powiedzmy 10gr za minute w erze albo orange więcej, to spojrzeć kto daje więcej minut w danym abonamencie prawda?

Z rodziną gadać dużo nie muszę, ale kto wie 4 lata byłem w sieci neutralnej i jakoś dziwnie się z tym czuje.

Co do playa a czy tam nie płaci się osobno za smsa?

Na telefon tak bardzo nie patrzę bo stać mnie by kupić sobie E51 bez umowy a prawdopodobnie to jest telefon który nabede

#277634  autor: taktakowiec
 16 lip 2008, 14:02
A ja Ci odradzam Play'a.Ładny telefonik dostaniesz,troche minut do wszystkich i nikt do Ciebie nie będzie pisał ani dzwonił bo drożyzna,znam to z autopsji.Możesz jeszcze wykonac jeden ruch a mianowicie przeskoczyć na prepaid Orange Go.Do dziewczyny tanio,do rodzinki nie najgorzej i co najwazniejsze-bez zobowiązań.A telefon i tak mówisz ze masz ochotę zakupić na wolnym rynku.

#277638  autor: PingNoMore
 16 lip 2008, 14:12
overbeyond pisze:tak tylko rozwiązanie typu orange go i era ma jeden minus, w cholere potem mam telefonów nie odebranych na plusie, a chyba nie istnieje telefon który może mieć 2 karty jednocześnie .
Jak nie ma jak jest: http://www.allegro.pl/52420_d880.html?o ... view=gtext

#277640  autor: overbeyond
 16 lip 2008, 14:19
troche zobaczymy z tematu ale jak to działa 2 karty jednoczesnie? to chyba bateria szybko pada

#277646  autor: Prezesek
 16 lip 2008, 14:38
Nieee, nie bierze dużo, normalnie. Z boku telefonu masz guzik,którym wybierasz sobie kartę sim

[ Dodano: 2008-07-16, 14:42 ]
Np. Jeżeli chcesz zadzwonić do dziewczyny, to po wybraniu jej numeru, telefon prosi cie o wybranie z jakiej karty sim będziesz do niej dzwonił. A jak ktoś do ciebie dzwoni, to pod jego nazwą, numerem pokazane jest na jaki numer dzwoni np :

Połączenie

Krzysiek
666987123
na Heyah

lub

Połączenie

Izabela
886978123
na Orange

#277667  autor: overbeyond
 16 lip 2008, 15:36
a to ciekawe, może komuś sie przyda w takiej sytuacji jak mi więc żeby dopełnić info tego tematu istnieją jeszcze jakieś telefony z taką możliwością oprócz tego samsunga?

#277688  autor: Lukaszsz
 16 lip 2008, 16:54
oprocz tego samsunga to tylko chińskie podrobki nokii itp. ten samsung to jedyny firmowy telefon na dwie karty, jak narazie ;)

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#277701  autor: aga
 16 lip 2008, 17:31
Jeszcze można użyć dual sima, ale wtedy tylko jedna z kart będzie aktywna.

#278527  autor: blacher
 20 lip 2008, 19:41
Yyy a nie lepiej żeby dziewczyna kupiła sobie starter simplusa nie musi go doładowywać, telefony będzie mogła odbierać przez chyba rok więc nie ma problemu wysyłasz do niej esa na orange przekłady karty,a Ty bierzesz pięciolinie w Plusie i bierzesz sobie do niej darmowy numer,na stacjonarny do domu masz 500min i jeszcze zostaje Ci 3 numery...