• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #265295  autor: Jedrker
 08 maja 2008, 13:47
Witam .
Zamierzam przejść ze starej play karty na nowy play abonament, i w związku z tym mam pytania :
Obecnie posiadam starą play kartę. W jej ramach posiadam 40 minut uzbieranyvch w usłudze zbieraj minuty, i 40 zł bonusu za doładowanie. Chciałbym zakupić nowy play abonament 50 przechodząc z obecnej play karty z zachowaniem numeru, . W związku z tym pytanie mam następujące. Podpisując umowę będę płacił jeszcze dodatkowo coś za aktywację ? Bonus który posiadam za doładowanie, przejdzie mi w minuty czy zostanie usunięty z konta ? Bo minuty w ramach usługi zbieraj minuty chyba pozostanie prawda ?
No i co z podstawowymi złotówkami, mam ponad 100 zł na koncie.

#265306  autor: mikage1
 08 maja 2008, 15:46
aktywacja - raczej tak (np. w orange migracja postpaid - prepaid nic nie kosztuje, ale w drugą stronę jest opłata aktywacyjna)

co do bonusa i kasy - myślę, że ze zmianą ich na minuty może być problem, bo nowy play nie jest ofertą kwotową...

co do minut uzbieranych też nie byłbym pewien

Na Twoim miejscu raczej bym wykorzystał to co masz, a dopiero potem zmieniał na abo...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#265307  autor: Jedrker
 08 maja 2008, 16:03
dzięki za odp, a może jest ktoś z playa lub orientuje się w tych sprawach ?

#265315  autor: kowcio
 08 maja 2008, 17:33
Napisz e-maila ładnie na [email protected] , dostaniesz odpowiedź jutro lub pojutrze, wszystko ładnie Ci napiszą.. Ja tak zawsze robię i jakoś nigdy nie było problemu w porównaniu do np. Orange.
Pozdrawiam.

#265318  autor: Jedrker
 08 maja 2008, 17:41
kowcio,
w sumie racja.
Mejl wysłany.
Pozdro

#265320  autor: kowcio
 08 maja 2008, 17:47
Później podziel się e-mailem z Nami, sam jestem ciekawy co oni odpowiedzą w tym momencie.

#265336  autor: Jedrker
 08 maja 2008, 19:46
Oki. Kiedy odpiszą na mejla, edytuję tego posta :)
Pozdro

#265339  autor: Gr3gorix
 08 maja 2008, 20:23
aktywacja była tylko w 30...w nowej ofercie na abo aktywacja wynosi 10 zeta... co do przejscia minut tak przejdą

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#265340  autor: Jedrker
 08 maja 2008, 20:34
Gr3gorix,
a bonusy ?
Pakiet złotówek ?
Zostanie zmieniony na minuty ?>

#265341  autor: pioter2m
 08 maja 2008, 20:35
słuchaj: jest tak: aktywacje i tak nie zapłacisz ponieważ w play przy abonamencie od 40 zł aktywacji się nie płaci,zbieraj minuty raczej nie przepadną mają swoją ważność kod 102 jeśli rozumiesz, kaska bonusowa i normalna również nie przepada będzie wykorzystana w pierwszej kolejności,

ja mam starą umowę w play i jestem zadowolony- jasno prosto i bez wałków( oprócz jednego nic nie przechodzi ci na następny miesiąc) więc jeśli te swoje 140 nie wygadasz w pierwszym miech to pa pa kaska, te nowe umowy mi troszke śmierdzą w/g mnie ta twoja play karta jest 100 razy lepsza niż nowy abonament ponieważ po doładowaniu za 50 masz 142 minuty do wszystkich bez pierdzielenia czyli 34 grosze za minute a w nowej taryfie masz podzielone i jak ci zejdą minuty do wszystkich to dopiero wchodzą minuty do play a za resztę płacisz normalnie czyli 49 groszy- chyba wszystko co mogę powiedzieć- no chyba że to że ja czekam miałem wziąść drugą umowę w play ale teraz mam wątpliwości

POZDRO :smt006

takie tam

#265387  autor: Gr3gorix
 09 maja 2008, 10:43
pioter2m pisze:słuchaj: jest tak: aktywacje i tak nie zapłacisz ponieważ w play przy abonamencie od 40 zł aktywacji się nie płaci,zbieraj minuty raczej nie przepadną mają swoją ważność kod 102 jeśli rozumiesz, kaska bonusowa i normalna również nie przepada będzie wykorzystana w pierwszej kolejności,

ja mam starą umowę w play i jestem zadowolony- jasno prosto i bez wałków( oprócz jednego nic nie przechodzi ci na następny miesiąc) więc jeśli te swoje 140 nie wygadasz w pierwszym miech to pa pa kaska, te nowe umowy mi troszke śmierdzą w/g mnie ta twoja play karta jest 100 razy lepsza niż nowy abonament ponieważ po doładowaniu za 50 masz 142 minuty do wszystkich bez pierdzielenia czyli 34 grosze za minute a w nowej taryfie masz podzielone i jak ci zejdą minuty do wszystkich to dopiero wchodzą minuty do play a za resztę płacisz normalnie czyli 49 groszy- chyba wszystko co mogę powiedzieć- no chyba że to że ja czekam miałem wziąść drugą umowę w play ale teraz mam wątpliwości

To jest stara oferta....jezeli przed 5 maja prznosisz nr to mozesz ją wziąść a tak to jest tylko nowa gdzie opłata jest.
Zaraz Napisze co z minutami przy przejsci z kart na abo

[ Dodano: 2008-05-09, 10:44 ]
pioter2m pisze:słuchaj: jest tak: aktywacje i tak nie zapłacisz ponieważ w play przy abonamencie od 40 zł aktywacji się nie płaci,zbieraj minuty raczej nie przepadną mają swoją ważność kod 102 jeśli rozumiesz, kaska bonusowa i normalna również nie przepada będzie wykorzystana w pierwszej kolejności,

Oki to masz stara a teraz jest juz nowa i znacxznie sie różni...Opłaty za aktywacje sa od 40 wzwyż wynosi 10 zł

[ Dodano: 2008-05-09, 10:48 ]
Jedrker wiec bosusy przechodza i sa przeliczany na minuty 1 za 2...taka odpowiedź otrzymałem w centrali

A i sorki za post 1 za 2

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#265471  autor: pioter2m
 09 maja 2008, 22:09
ach to tak pogrywa playak :evil:

tym bardziej się wstrzymam z nową umową :twisted:

takie tam

#265939  autor: Jedrker
 13 maja 2008, 13:58
No i dostałem odpowiedź z OK play.
A oto już odpowiedź :

Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie przesłane drogą www dnia 7 maja 2008 roku, dotyczące przejścia z Play Karty na Abonament. Istnieje możliwość przeniesienia danego numeru telefonu do taryfy abonamentowej. Aby tego dokonać należy posiadać zarejestrowaną kartę SIM (dokonuje się tego w Punkcie Sprzedaży Play okazując numer PUK oraz dowód osobisty). Następnie posiadając wymagane dokumenty podpisuje się umowę na Abonament a numer jest automatycznie przenoszony. Wszystkie złotówki dostępne na koncie przeliczane są na minuty i dodawane do konta abonamentowego w ciągu 24 godzin od przejścia na abonament. Klient nie ponosi dodatkowo opłaty aktywacyjnej po przeniesieniu numeru na Abonament. Minuty w ofercie „1za2” pozostają do wykorzystania standardowo. Reszta promocji i usług ulega wyłączeniu.

Tylko jestem ciekaw, jak oni przeliczać będą te złotówki na minuty :( Po jakiej cenie ?
I chyba wszystkie te minuty będą do wykorzystania przez 30 dni, jak znam życie,,,ale o tym już nie wspomnieli.

#265945  autor: BarthezzLodz
 13 maja 2008, 14:25
Tylko jestem ciekaw, jak oni przeliczać będą te złotówki na minuty :(
1 minuta kosztuje 49 groszy, więc stan konta podzielą przez 0,49 zł i wyjdzie ilość minut :)

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB