• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #263920  autor: Big Bad Wolf
 27 kwie 2008, 15:25
To mój pierwszy post na tym forum, więc na początek witam wszystkich :)
Niedługo kończy mi się umowa w Plusie, nie chce jej przedłużać. Co powinienem zrobić/wysłać do nich by o tym poinformować (i nie dostać z żadnego kruczka w umowie kary)?

#263922  autor: mikage1
 27 kwie 2008, 15:29
złożyć rezygnację - najlepiej w salonie firmowym (jesteś z Wrocławia, więc myślę, że podejście do salonu nie będzie większym problemem) - nie musisz nic pisać, w salonie wypełnią odpowiedni formularz, a Ty dostaniesz jego kopię

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263925  autor: Big Bad Wolf
 27 kwie 2008, 15:46
Ok, nie ma znaczenia tu data złożenia owej rezygnacji (zostały mi ze 2 miesiące)?

#263926  autor: butterfly
 27 kwie 2008, 16:08
Ma, musisz miesiąc przed złożyć, jeśli się spóźnisz choćby 1 dzień, abo jest naliczane miesiąc dłuzej.

#264036  autor: pff
 28 kwie 2008, 16:28
Po prostu obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia więc im później złożysz tym później pozbędziesz się abonamentu.

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#264077  autor: waeren
 28 kwie 2008, 20:34
pff pisze:Po prostu obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia więc im później złożysz tym później pozbędziesz się abonamentu.
Jest to prawda, ale tylko częściowa, w Plusie zapis o rozwiązaniu umowy brzmi mniej więcej tak:"...rozwiązanie umowy następuje po 30 dniach, licząc od końca okresu rozliczeniowego w którym zostało złożone wypowiedzenie umowy..."

Nie jest to słowo w słowo z regulaminu, ale taki jest sens. Jeżeli umowe masz np. do 15 lipca, a okres rozliczeniowy np. do 20go każdego miesiąca, to wypowiedzenie możesz złożyć już 21 maja bo okres rozliczeniowy, w którym złożyłeś wymówienie, trwa do 20 czerwca i od 21 czerwca liczą 30 dni, dlatego nie przegap terminu bo w plusie nie możesz przegapić okresu rozliczeniowego żebyś nagle się nie zdziwił że nie jest tylko 30 dni jak pisze pff...

#264110  autor: dechomenon
 28 kwie 2008, 23:09
okres 30 dni musi być zachowany a kiedy wypowiesz umowe przed koncem tego okresu już tak wielkiego wpływu nie ma...żebyś się zmieścił do jednego okresu do drugiego:) i tyle

#264485  autor: Marens
 02 maja 2008, 17:31
mikage1 pisze:najlepiej w salonie firmowym (jesteś z Wrocławia, więc myślę, że podejście do salonu nie będzie większym problemem)
Pewien trick, dla wszystkich mieszkających we Wrocławiu i chcących pójść do salonu na Krupniczą. Radzę przyjść ok godz. 9:40 i być jednym z pierwszych klientów. Warto odczekać 20min, później niesamowicie rośnie kolejka. Przetestowane było to kilka razy, większość ludzi z Wrocławia załatwia sprawy właśnie na Krupniczej. Jest to spowodowane żenującą obsługą w innych punktach. Polecam również salon firmowy na ul. Kościuszki.