• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #31428  autor: Majk
 21 lis 2005, 22:43
Witam serdecznie...
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze sieci...interesuje mnie w miare tani abonament taki 25-50zl/msc ogladalem juz oferty plusa,ery no i orange jednak to tak zagmatwane ze ohoho:O i niemam pojecia co wybrac..wsumie Plus m iwyglada najbardziej atrakcyjnie...zwazywszy ze glownie chodzi mi o tanie smsy a nie o dzwonienie..bo dzwonic to dzwonie tylko w wyjatkowych sytuacjach a tak non-stop smsy leca:) teraz mam IDEA mix 25....no i niejestem zadowolony bo zadnych znizek ani nic:( w POPie byly tzn dalej sa smsy po 1zl a mix?? chU** nic...nedza jak niewiem...watpliwe zeby za przedluzenie umowy w Orange dodali m icos do abonamentu..bo jak by niebylo telefon nowy np NOKIA 2600 za 1zl mnie totalnie nieinrteresuje...telefon zmieniam mniej wiecej co 2-03 miesiecy bo m isie nudza i cicgle chce miec na topie..wiec odpada ...jezeli ktos ma jakas dobra stronke gdzie mozna porownac oferty roznych abonentow i bez problemu zauwazyc roznice i porownac koszty tego i tamtego to bylbym wdzieczny...
Pozdrawiam:)

#31431  autor: repsol
 21 lis 2005, 23:06
na początku zastanów się w jakiej sieci masz najwięcej kontaktów i tą sieć wybierz , to chyba najlogiczniejsze rozwiązanie :wink:

#31442  autor: D@rio
 22 lis 2005, 00:12
Dokladnie. Okresl sie bardziej ;) ...bo troche zbyt chaotycznie napisales ;)

#31443  autor: Majk
 22 lis 2005, 00:14
hMm...okreslic sie bardziej?? tzn?? co mam jeszcze napisac?? co Ci potrzeba jeszcze wiedziec??....

#31449  autor: D@rio
 22 lis 2005, 00:42
Gdzie masz najwiecej znajomych...
Czy Cie interesuje dostanie nowego telefonu...
Czy Cie interesuje oferta post-paid czy pre-paid...

#31450  autor: Majk
 22 lis 2005, 00:46
Najwiecej znajomych mam w Orange no i w Plusie..trudno dokladniej okreslic...napewno mam najmniej w erze...bo tylko kilku na 160 kontaktow...Interesuje mnie oferta post-paid, z tym ze cos do 50zl/miesiac bo na tyle moge sobie pozwolic...Telefonu nowego niecche otrzymac bo i po co/? pisalem w pierwszym poscie iz zmieniam co chwile na nowy - lepszy bo chce miec ciagle to co najlepsze...wiec telefony mnie wogole nieinteresuja...wiem ze przedluzajac obecna oferte IDEA MIX 25 nic mi niezaoferuja procz jakiegos "badziewiatego" telefonu...a ja chcialbym cos do abonamentu...jakies minuty...dlatego chce zerwac umowe i zastanawiam sie w czym najlepiej wziasc i jaka taryfe??...jak juz pisalem wyzej glownie SMSuje...malo kiedy dzwonie...tylko jak musze:)

#31452  autor: D@rio
 22 lis 2005, 00:50
No to w takim wypadku zdecydowalbym sie na SIMPLUSa jednak :) ...bo przy takim trybie korzystania z telefonu, zwlaszcza jesli sie nie leci na sluchawke jeszcze to post-paid raczej nie ma zadnego sensu...

#31455  autor: Majk
 22 lis 2005, 01:23
Jezeli juz SIMPLUSa mi proponujesz..to z jaka taryfa najlepiej?? skoro nacisk klade na smsy??...
A co myslisz o ofercie plusa Abonamentowe bez telefonu??...aktualnie jest promocja: "SUPERKARTA ZIMOWA" co jakis czas sa jakies inne w tym promocje....myslisz ze to niejest za dobre rozwiazanie?? lepiej oplaca sie pre-paida czyli SIMPLUSa??...

#31456  autor: D@rio
 22 lis 2005, 01:47
Majk pisze:Jezeli juz SIMPLUSa mi proponujesz..to z jaka taryfa najlepiej?? skoro nacisk klade na smsy??...
A co myslisz o ofercie plusa Abonamentowe bez telefonu??...aktualnie jest promocja: "SUPERKARTA ZIMOWA" co jakis czas sa jakies inne w tym promocje....myslisz ze to niejest za dobre rozwiazanie?? lepiej oplaca sie pre-paida czyli SIMPLUSa??...
Superkarta zimowa jest dobra ale lepsza jest jesli ktos duzo rozmawia. natomiast jesli Ty duzo SMSujesz, zwlaszza do PlusGSM najlepszy bylby SIM+ i jego pakiety. A ktora taryfa w simplusie. Chociazby taryfa EASY :-) Natomiast SIM+ jest lepszy bo z racji klientow tego rynku bardziej gwarantuje stale, niskie ceny SMSow niz abonament. Natomiast te tanie SMSy w PlusGSM to jest promocja ktora moze sie kiedys skonczyc i juz nigdy nie powrocic tak jak usluga NieskoncznoscPlus :( ...
Mysle ze dla Ciebie simplus bylby naprawde dobrym rozwiazaniem...

#31458  autor: Majk
 22 lis 2005, 02:31
no tak...wsumie to masz racje..;)z tym ze w abonamencie tym bez telefonu za 25zl mam darmowe 160smsow..i potem po 15gr do wszystkich..a tu mam po 1gr. do plusa a do reszty po 20...<musze to przekalkulowac i policzyc dokladnie ilu mam z orange a ilu z plusa:)> a Era?? zupelnie odradzasz??..
 #31476  autor: Rokko
 22 lis 2005, 08:47
Wydaje mi sie, że Simplus dla ciebie bedzie najlepszy. Do tego oni co chwile wprowadzaja, jakies fajne oferty, jak dzwonienie za darmo na jeden numer w Plusie przez 2 miesiące. śledząc polityke firmy, mysle, że to sie utrzyma

#31479  autor: Btk_Tomas
 22 lis 2005, 10:27
A może po prostu zadzwoń pod *400 i upewnij sie że Orange nic konkretnego Ci nie zaproponuje.
Może jednak udz Ci się coś z nich wycisnąć.
 #31483  autor: mtmetal
 22 lis 2005, 11:25
"...ogladalem juz oferty plusa,ery no i orange jednak to tak zagmatwane..."

Ja ma w Orange coś takiego: płacę co miesiąc 65 pln brutto (i ani grosza więcej) w tym jest: 1) za 15 pln brutto jeden darmowy numer w sieci Orange (żonka:)) czyli dzwonisz 24 godz. na dobę 7 dni w tygodniu 2) 25 pln brutto do wykorzystania na Orange i Stacjonarne (min. za 55 groszy brutto, sms za 13 groszy brutto) 3) 25 pln brutto do wykorzystania na pozostałe sieci (min. 75 groszy, sms 20 groszy).

I co Ty na to? Mnie to w zupełności wystarcza, a to czego nie wykorzystam przechodzi na następny okres... no i o naliczaniu sekundowym nie muszę mówić chyba... A że mam Direct Debit to co miesiąc zgarniam 165 pkt. w programie Profit (65 pkt. za fakturę + 100 pkt. za polecenie zapłaty). i co parę miesięcy doładowuję żonce za darmo telefonik z punktów (Orange Go).

Pzdr

Takie tam...

#31529  autor: D@rio
 22 lis 2005, 18:07
Majk pisze:no tak...wsumie to masz racje..;)z tym ze w abonamencie tym bez telefonu za 25zl mam darmowe 160smsow..i potem po 15gr do wszystkich..a tu mam po 1gr. do plusa a do reszty po 20...<musze to przekalkulowac i policzyc dokladnie ilu mam z orange a ilu z plusa:)> a Era?? zupelnie odradzasz??..
Gdzie masz 15 gr. do wszystkich? ;) ....doczytaj tam dobrze :D ;)

#31664  autor: makabras
 23 lis 2005, 13:22
uwazam ze jak nie potrzebujesz telefonu i jak przede wszystkim smsujesz to prepaid jest najlepszy. polecam simplusa albo tak tak, ale jak sie bardzo uparles na abo, to mozesz np troche pokombinowac i wziac oferte swiateczna ery za 20zl z telefonem, a telefon sprzedac. Powiedzmy ze tel sprzedajesz za ok 500zl to masz dodatkowe 20zl na miesiac czyli ok 100smsow do wszystkich + 160 sms w abo to wychodzi 260 smsow do wszystkich za 20zk na m-c czyli ok 7.5grosza za sms do wszystkich.

#31720  autor: D@rio
 23 lis 2005, 20:22
makabras pisze:uwazam ze jak nie potrzebujesz telefonu i jak przede wszystkim smsujesz to prepaid jest najlepszy. polecam simplusa albo tak tak, ale jak sie bardzo uparles na abo, to mozesz np troche pokombinowac i wziac oferte swiateczna ery za 20zl z telefonem, a telefon sprzedac. Powiedzmy ze tel sprzedajesz za ok 500zl to masz dodatkowe 20zl na miesiac czyli ok 100smsow do wszystkich + 160 sms w abo to wychodzi 260 smsow do wszystkich za 20zk na m-c czyli ok 7.5grosza za sms do wszystkich.
Łooo matko ;) chyba nikt tego nie przelicza w ten sposob jak Ty :D

#31729  autor: Majk
 23 lis 2005, 20:55
no dokladnie..taki przelicznik to hoho:D "kosmiczny":P wlasnie dzisiaj rozmawialem ze znajomym i mi powiedzial ze pod koniec tego roku - poczatek 2006 ma wejsc D2 na polski rynek!!:D wow:D no wiec jak narazie to chyba niemam co rozstrzygac....wkoncu abon. konczy m isie w marcu wiec jak wejdzie nawet w lutym D2 to napewno beda jakies juz lepsze oferty i wszystko sie pozmienia....mniam..juz mam smaka na kolejne promocje i obnizki:D oby coraz wiecej konkurencji...;]]]

#31757  autor: makabras
 23 lis 2005, 23:50
ja tylko staralem sie pomoc :D a co do tego D2 to raczej nic z tego nie bedzie, nie wiem jak reszta, ale ja w miare na biezaco sledze wszystkie oficjalne i nieoficjalne wiesci z rynku telekomunukacyjnego i pierwszy raz taka rzecz czytam. Szybciej pewnie zacznie dzialac P4 (netia). No chyba ze wejda jako mvno do jakiejs sieci ale tez malo prawdopodobne
 #32233  autor: tomaszek
 27 lis 2005, 20:57
Ciekawe czy Orange już skończyło promocję świąteczną.

#32244  autor: D@rio
 27 lis 2005, 21:38
Mnie by bardziej interesowal "sukces" promocji swiatecznej ;) Napewno ludzie rzucili sie do salonow z czego Pan Kalinowski jest bardzo Happy :D ;) ...