• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #262714  autor: INTRO
 20 kwie 2008, 10:21
Od Nowego okresu rozliczeniowego przechodzę z taryfy Godziny na taryfę Kubali, mam jeszcze trochę niewykorzystanych minut w taryfie Godziny, w związku z tym że nie wykorzystane minuty kumulują się przez trzy miesiące, stąd moję pytanie, czy niewykorzystane minuty z taryfy Godziny przejdą mi również do Taryfy Kubali, czy być może przepadną???

#262749  autor: gm
 20 kwie 2008, 12:00
Nie mogę znaleźć tego zapisu w regulaminach, ale przepadają niewykorzystane minuty z GODZIN przechodząc do KUBALI.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#262755  autor: dechomenon
 20 kwie 2008, 12:41
jaka kolwiek zmiana taryfy powoduje, utratę zgromadzonych środków, tak samo cesja, transfer itd. tak było od zawsze w Plusie

#262760  autor: INTRO
 20 kwie 2008, 13:02
dziękuję za odpowiedź. No to szkoda, że przepadają, to znaczy ze muszę je wykorzystać przed nowym okresem rozliczeniowym, faktycznie z tego co sobie przypominam to jak zmieniałem taryfę z Plus20 na taryfę Godziny, to niewykorzystane minuty z taryfy Plus20 przepadły, ale myślałem, żę to było spowodowane naliczaniem, bo w Plus 20 naliczanie miałem co 30sekund, a w godziny jest sekundowe, no to z tego wynika, żę jest tylko jeden transfer w Plusie, który powodują, ze zgrzomadzone środki nie przepadają mianowicie: przejście z Simplusa do Mixplusa.

#262763  autor: Tajemniczy28
 20 kwie 2008, 13:22
Słuchaj poco zmieniasz godziny na kubali, trzeba być jakimś nie wiem-naiwnym, w taryfach kubali NIEMASZ PAKIETóW NA STACJONARNE A W "godziny"- MASZ

#262844  autor: waeren
 20 kwie 2008, 19:24
Na pewno Ci przepadną i jest to zapisane w regulaminie, przerobiłem to na własnej skórze i straciłem 50 minut (dopiero po fakcie odnalazłem zapis w regulaminie:). Przechodziłem z godzin na kubalę bo w kubali były pakiety na internet, który był mi wtedy w takiej formie potrzebny, ale z doświadczenia Ci powiem, że nie warto zmieniać z godzin na kubale, jest gorzej, mnie zmusił ten net bo bardzo potrzebowałem inaczej za żadne skarby nie zmieniłbym.

#262845  autor: gm
 20 kwie 2008, 19:29
Tymbardziej, że teraz w GODZINACH też są pakiety na net. 20MB=5pln, a 50MB=10pln.

#262858  autor: INTRO
 20 kwie 2008, 20:56
Przechodzę na taryfę Kubali, ponieważ kończy mi się umowa na taryfę godziny, więc korzystam z oferty wymiany aparatów, a raczej z tego co się orientuje to nie mógłbym pozostać w taryfie godziny, bo konsultanci od razu mi powiedzieli, zę będzie zmiana taryfy na Kubali, dają za to 2000 minut do sieci Plus( darmo w sieci) przez 12 miesiecy, tylko że dopiero po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament. Faktycznie tarfa godziny jest korzystniejsza ze względu na pakiet 4,5 ( 270 minut) do Plusa i na stacjonarne, w wieczory i wekendy(sam z tego korzystałem przez dwa lata), w Kubali jest natomiast 240 minut za tą samą cenę i tylko do Plusa, ale jest za to darmowy numer do Plusa, jak ktoś duża gada z jednym numerem w sieci Plus, tak jak ja, to napewno się przyda. Czy mógłby ktoś mi podesłać linka z regulaminem, który mówi o przejściu z taryfy Godziny na Kubali.

#263295  autor: waeren
 22 kwie 2008, 21:01
A ciekawe czy teraz mógłbym się z powrotem cofnąć z KUBALI na GODZINY :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#263389  autor: gm
 23 kwie 2008, 13:27
Teoretycznie ni ema odwrotu z KUBALI na GODZINY, ale jak to w Plusie bywa, dziury się zdarzają i trzeba byłoby zaglądnąć do e-boku jakie plany taryfowe są dostępne na swoim koncie. Możliwe, że GODZINY są dostepne, ale to dopiero połowa sukcesu. Druga połowa to czy przy takiej zmianie system dokończy proces wymiany taryfy czy w pewnym momencie zablokuje i dostaniesz odpowiedź, że zlecenie nie zostało zrealizowane.

#263392  autor: Tajemniczy28
 23 kwie 2008, 13:49
INTRO pisze:Przechodzę na taryfę Kubali, ponieważ kończy mi się umowa na taryfę godziny, więc korzystam z oferty wymiany aparatów, a raczej z tego co się orientuje to nie mógłbym pozostać w taryfie godziny, bo konsultanci od razu mi powiedzieli, zę będzie zmiana taryfy na Kubali, dają za to 2000 minut do sieci Plus( darmo w sieci) przez 12 miesiecy, tylko że dopiero po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament. Faktycznie tarfa godziny jest korzystniejsza ze względu na pakiet 4,5 ( 270 minut) do Plusa i na stacjonarne, w wieczory i wekendy(sam z tego korzystałem przez dwa lata), w Kubali jest natomiast 240 minut za tą samą cenę i tylko do Plusa, ale jest za to darmowy numer do Plusa, jak ktoś duża gada z jednym numerem w sieci Plus, tak jak ja, to napewno się przyda. Czy mógłby ktoś mi podesłać linka z regulaminem, który mówi o przejściu z taryfy Godziny na Kubali.
jeśli to co piszesz ze niemożesz zostać w "godzinach" a musisz przejsc na kubali to troche z ich storny nie wporzadku. mnie to czeka w grudniu, tj.przedłużenie umowy, i jesli nie zostanę w "godzinach" to nie ma mocnych,pożegnam sie z plusem

#263429  autor: malika
 23 kwie 2008, 16:40
przedłuzajac umowe teraz mozesz skozystac z pieciolini i tam masz przykladowo 5 numerów na stacjonarne i w sumie na nie masz 500 minut wiec tak czy siak stacjonarki obejmuje a jezeli wybierzesz jakies numery plusowe to za friko z nimi od rana do nocy 8)

[ Dodano: 2008-04-23, 16:42 ]
Tajemniczy28 pisze:mnie to czeka w grudniu
a do grudnia masa czasu i po drodze bedzie jeszcze siedem róznych taryf i promocji ;-)
 #264557  autor: elfrid
 03 maja 2008, 14:00
jest mozliwy powrot z taryf kubali na taryfy godziny za posrednictwem ebok przynajmniej w trakcie trwawania umowy. jak podpisujesz aneks i bierzesz fon to juz raczej odwrotu nie bedzie. ALE WEZ SOBIE PIECIOLINIE. ta promocja tez jest na taryfach kubali ale tam masz 5 darmowych numerow bez limitu no i mozesz spokojnie tez wybrac stacjonarne (limit500min) A CO NAJWAZNIEJSZE TE MINUTY SCHODZA CI PRZED ABONAMENTEM, a nie tak jak w darmorozmowach po, co jest chyba najwieksza zenada plusa
 #265156  autor: Tajemniczy28
 07 maja 2008, 08:52
elfrid pisze:jest mozliwy powrot z taryf kubali na taryfy godziny za posrednictwem ebok przynajmniej w trakcie trwawania umowy. jak podpisujesz aneks i bierzesz fon to juz raczej odwrotu nie bedzie. ALE WEZ SOBIE PIECIOLINIE. ta promocja tez jest na taryfach kubali ale tam masz 5 darmowych numerow bez limitu no i mozesz spokojnie tez wybrac stacjonarne (limit500min) A CO NAJWAZNIEJSZE TE MINUTY SCHODZA CI PRZED ABONAMENTEM, a nie tak jak w darmorozmowach po, co jest chyba najwieksza zenada plusa
Owszem ale mimo wszystko w taryfach godziny masz np. minuty do plusa i stacj. (w pakietach i nie ma ograniczenia do 5 nr-ów).Więc wg. mnie lepiej mieć np kilkanaście nr. stacjonarnych niż tylko 5 w 5linii - coztego ze 500 min, raczej z reguły sie tego nie wygada).