• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #253373  autor: lukas63
 25 lut 2008, 15:03
Podpisałem aneks przedłużający umowę z Erą wraz z wymianą telefonu.
Co trzeba przynieść do salonu oprócz telefonu, żeby ściągnęli za darmo simlocka ze starego telefonu???
Całe pudełko???
Rachunek zakupu u nich telefonu??
Książeczkę karty SIM????
etc......

Z góry dzięki za odpowiedź

#253377  autor: Prometo
 25 lut 2008, 15:26
Poczytaj regulamin, tam jest wszystko napisane :wink:
Kod: Zaznacz cały
Informacja o zasadach usunięcia blokady karty SIM (tzw. SIM LOCK) w telefonie:
Jeśli usunięcie blokady nastąpi w ciągu 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia aktywacji karty SIM, jednorazowa opłata wynosi 610 zł z VAT (500 zł netto). Jeśli usunięcie blokady nastąpi po upływie 24
pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia aktywacji karty SIM, PTC nie pobiera żadnych opłat. Cena jest taka sama dla wszystkich rodzajów aparatów telefonicznych nabytych w związku z niniejszą promocją.
Jak i gdzie usunąć blokadę SIM?
Blokadę można usunąć wyłącznie w Salonach Firmowych sieci Era. Blokada jest usuwana jedynie w telefonach zakupionych w ofercie promocyjnej sieci Era. Wystarczy zadzwonić lub przyjść do salonu wraz z
telefonem, w którym ma zostać usunięta blokada SIM i zgłosić chęć usunięcia blokady SIM.
Przy zgłoszeniu należy:
• okazać oryginalną fakturę zakupu oraz oryginalną kartę gwarancyjną aparatu
• podać typ telefonu i numer IMEI
Abonent zostanie powiadomiony przez pracownika Salonu o terminie wykonania operacji po otrzymaniu kodu od producenta telefonu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#253380  autor: lukas63
 25 lut 2008, 15:52
Dzięki za odp.
To drugie pytanie

Czy w związku z tym, że przedłużyłem umowę wcześniej niż przed upływem 24 miesięcy od podpisania umowy(kończyła się 31 marca a aneks został podpisany 7 lutego) to teraz nie mogę usunąć blokady w starym telefonie??? i dopiero będę mógł to zrobić po 31 marca????

#253382  autor: Prometo
 25 lut 2008, 16:04
lukas63 pisze:dopiero będę mógł to zrobić po 31 marca????
Nie jestem pewien, ale w regulaminie pisze wyraźnie, że po upływie 24 miesięcy. Zadzwoń, napisz lub przejdź się do salonu Ery i zapytaj.

Pozdrawiam - Prometo

#253384  autor: lukas63
 25 lut 2008, 16:10
Z literalnego brzemienia tak by to wynikało - będę dzisiaj w mieście to do nich się przejdę - ale to byłoby trochę głupie - przecież mam nowego phona i na nim jest już teraz przecież blokada

#253387  autor: Prometo
 25 lut 2008, 16:16
Wiesz z nimi nigdy nic nie wiadomo jak to zakwalifikują.

Pozdrawiam - Prometo

#253405  autor: lukas63
 25 lut 2008, 17:49
Byłem w punkcie - oczywiście nic nie wiedzą - powiedzieli, żeby lepiej przyjść po 31.03. - ale rada :) to - to ja wiem :twisted:

#253409  autor: yagi
 25 lut 2008, 18:18
Musisz poczekac az minie 2 lata. Tak ze musisz isc najwczesniej 1 kwietnia...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)