• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #251113  autor: krieger
 14 lut 2008, 13:37
Witam.
Tak się zacząłem zastanawiać co operator może mi zrobić w następującej sytuacji: zamawiam sobie przez internet jakiś fajny telefonik za złotówkę w abonamencie, kurier przynosi paczkę i ja cieszę się telefonem a kartę sim wyrzucam i nigdy jej nie aktywuję?

Przyślą mi rachunek za nic, za nie aktywny numer?
Jak operatorzy zabezpieczają się przed taką sytuacją?

Mój pomysł wziął się z bojów jakie toczyłem z orange.
Otóż dawno temu zamówiłem sobie telefon z abonamentem i wszystko było elegancko do chwili aktywacji numeru. Najpierw zaczekałem 7 dni, jak jest napisane w regulaminie, później zacząłem dręczyć orange mejlami, na które ciągle dostawałem identyczne odpowiedzi :x . Więc w końcu olałem sprawę i zamówiłem tel z abonamentem ponownie. Tym razem poszło ok. aktywacja natychmiastowa i wszystko inne w porządku. Ale o dziwo operator nie przypomniał sobie do dnia dzisiejszego o pierwszym zamówieniu a minął już prawie rok.
I tak się zastanawiam co by było gdyby...?

#252224  autor: hainasz
 20 lut 2008, 01:50
TZN, że przysłali Ci telefon, podpisałeś wszystko a oni nieaktywowali, a telefon u Ciebie został, dobrze zrozumiałem pierwszą akcje?

hainasz

#253091  autor: krieger
 23 lut 2008, 23:51
dobrze zrozumiałeś, a telefon sprzedałem :mrgreen:

ta sytuacja pięknie ukazuje jaki bałagan panuje w orange.

#253473  autor: xdizz69
 25 lut 2008, 23:36
takie rzeczy tylko w orange:)

#253474  autor: butterfly
 25 lut 2008, 23:40
Hymmm, to kto teraz zamówi telefon do testów? :D
Może zaś się uda taki numer wykręcić.