• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #249854  autor: plustik
 07 lut 2008, 13:08
Witam!
Nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi czy jesli aktywuje w abo w Erze usluge e-f@ktura to czy dostanę w zamian jakieś darmowe minuty?? :?

#249856  autor: krystian1022
 07 lut 2008, 13:28
nie dostaniesz, poczekaj trochę :D , jak Era nie znajdzie frajerów, to da darmowe minuty...

[ Dodano: 2008-02-07, 13:29 ]
z poleceniem zapłaty było tak samo... :D

#249858  autor: arkady123
 07 lut 2008, 13:30
Nie żadnych minut niema za e-f@kture

#249859  autor: plustik
 07 lut 2008, 13:38
krystian1022 pisze:nie dostaniesz, poczekaj trochę :D , jak Era nie znajdzie frajerów, to da darmowe minuty...

[ Dodano: 2008-02-07, 13:29 ]
z poleceniem zapłaty było tak samo... :D
licze na to... 8)

#249862  autor: metpablo
 07 lut 2008, 14:03
Ja też za frajer nie zrezygnuję z dostawy makulatury do domu... :twisted: Poczekamy, może jednak coś w końcu dadzą. Plus chyba coś ekstra daje

#249863  autor: arkady123
 07 lut 2008, 14:09
W orange chociaż dają 500 punktow profit za rezygnację z papierowej faktury.

#249870  autor: aga
 07 lut 2008, 14:35
Niestety nie ma żadnych profitów za rezygnację z papierowej faktury. Ja liczyłam, że będą dawać chociażby punkty Era Premia, ale jak widać nic z tego. Chyba liczą, że wystarczy hasło ekologia.

#249874  autor: elrond
 07 lut 2008, 15:08
aga pisze:Chyba liczą, że wystarczy hasło ekologia.
Dla mnie akurat to by wystarczyło, i gadybym u siebie miał taką możliwość to bym z chęcią skorzystał, nie zwracając uwagi na dodatkowe profity. No ale ludziom trzeba dać coś w zamian, takie życie...

#249992  autor: yagi
 07 lut 2008, 22:09
Jest nowa funkcjonalnosc IBOA - podglad faktur w PDF... O ile wiem to wczoraj to wprowadzili :-D

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#249997  autor: Prometo
 07 lut 2008, 22:22
yagi do tej pory o ile się nie mylę, też można było podglądać faktury na i-boa. Można było zamówić rachunek szczegółowy, rozszerzony rachunek szczegółowy i duplikat faktury, z tym że duplikat faktury był płatny. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#250052  autor: RS81
 08 lut 2008, 07:49
era chce sobie obnizyc koszty a nam mowi ze to ekologia licze na jakies bonusy

#250065  autor: Dociekliwy
 08 lut 2008, 10:27
elrond pisze:
aga pisze:Chyba liczą, że wystarczy hasło ekologia.
Dla mnie akurat to by wystarczyło, i gadybym u siebie miał taką możliwość to bym z chęcią skorzystał, nie zwracając uwagi na dodatkowe profity. No ale ludziom trzeba dać coś w zamian, takie życie...
Przepraszam - że tak wtrącę - ale uczciwie podchodząc do sprawy, to ERA chce nas "dmuchnąć". Dlaczego? Ano dlatego, że nie jest to elektroniczna faktura, którą można przedstawić choćby w US.

Czyli generalnie nie mają tu na względzie żadnej ekologii, ale zwiększenie swoich przychodów, patrząc na liczbę abonentów, ~11 mln. Każda faktura to orientacyjnie ze 2 pln (z wysyłką). To patrzcie jakie korzyści finansowe.

A dla nas - abonentów - zupełnie nic. Korzystam z Polecenia Zapłaty - dostaję za to punkty Premia. Jak zaoferują punkty/minuty za korzystanie z F@ktury, to też się skuszę.

Generalnie proekologiczne gadki są mocno na czasie... pójdą po rozum do głowy to ludzie zaczną z tego korzystać.

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#250071  autor: pawel_k
 08 lut 2008, 10:54
Jak narazie to ta f@ktura mnie nie urzadza, jak tutaj juz powiedziano taki wydrukowany papier nie jest dokumentem ksiegowym :| Juz wydrukowane potwierdzenie przelewu z banku internetowego ma wieksza wartosc.
Jestem za fakturami papierowymi, zawsze to dokumen na podstawie ktorego cos mozna zrobic/sprawdzic/wyliczyc. Jak prad wylacza interent padnie to jak dowiesz sie dlaczego tyle masz zaplacic a nie mniej, bedziesz do BOA dzwonil? :lol:

:)

#250085  autor: boczi
 08 lut 2008, 11:58
Zawsze teraz jak dzwonię do BOA to pod koniec rozmowy mnie o to wypytują :evil:

#250089  autor: plustik
 08 lut 2008, 12:05
pawel_k pisze:...
Jestem za fakturami papierowymi, zawsze to dokumen na podstawie ktorego cos mozna zrobic/sprawdzic/wyliczyc. Jak prad wylacza interent padnie to jak dowiesz sie dlaczego tyle masz zaplacic a nie mniej, bedziesz do BOA dzwonil? :lol:
to są sytuacje skrajne i raczej mało prawdopodobne. Zawsze można sobie wydrukować fakturę z dokumentu PDF - na iBOA już wszystko to jest.

Ja również korzystam z zapłaty rachunku przez bank, tzw ROR i dostaje za to choćby punkty Era Premia. Jesli Era zrobi cos podobnego z f@kturą (darmowe minuty co miesiąc lub punkty Era Premia) to również skuszę się na f@kturę. A oni jak narazie liczą na hasło ekologia że pomoże i chcą obniżyć swoje koszty [np kiedyś telefon do iBOA z abonamentu był bezpłatny, teraz 1zł chyba :!: ]
:?

#250091  autor: boczi
 08 lut 2008, 12:09
[np kiedyś telefon do iBOA z abonamentu był bezpłatny, teraz 1zł chyba :!: ]
Tak samo jak saldo konta :evil:

#250099  autor: Prometo
 08 lut 2008, 12:58
boczi pisze:Zawsze teraz jak dzwonię do BOA to pod koniec rozmowy mnie o to wypytują
Ja myślę, że gdyby wszyscy, którzy dzwonią do BOA i otrzymują takie zapytanie zasugerowali konsultantom, że się zgodzą w zamian np. za pkt. erapremia to Era może by się zastanowiła.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#250113  autor: metpablo
 08 lut 2008, 13:40
Spokojnie, i bez tego w końcu na to wpadną :twisted:

#250136  autor: Dociekliwy
 08 lut 2008, 15:41
metpablo pisze:Spokojnie, i bez tego w końcu na to wpadną :twisted:
8) dokładnie - niech Ci co dostają kasę za myślenie wreszcie zapracują na swoje wypłaty...

Pożyjemy zobaczymy :twisted:

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#250211  autor: yagi
 08 lut 2008, 21:32
boczi pisze:Zawsze teraz jak dzwonię do BOA to pod koniec rozmowy mnie o to wypytują :evil:
Bo dostaja za to premie ;)
Prometo pisze:yagi do tej pory o ile się nie mylę, też można było podglądać faktury na i-boa. Można było zamówić rachunek szczegółowy, rozszerzony rachunek szczegółowy i duplikat faktury, z tym że duplikat faktury był płatny. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
Jakies 2 tygodnie temu probowalem stara wersje i byl podglad faktury ale nie w takiej wersji jak przychodzi poczta - czyli wszystkie strony i zestawienia. Byla kwota, numer faktury i termin o ile pamietam.

Byla mozliwosc zamowienia duplikatu w PDF ale nie za bardzo to chcialo dzialac.

Teraz taki wydruk generowany jest od reki :D