• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #29466  autor: tomaszek
 09 lis 2005, 21:14
Nowa jakość świąt według ORANGE !!!!
1 darmowy numer przez 6 miesięcy
"...Przyłącz się do nas, wybierz ofertę Twój Plan, a otrzymasz od nas świąteczny prezent – Darmowe Rozmowy z wybranym numerem przez pół roku...."
W regulaminie
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/345/353631.pdf
Z usługi nie można korzystać 24,25,26,31 grudnia i 1 stycznia i w święta w kwietniu..
To co to za promocja świąteczna , że nie można rozmwiać w święta!!!!!!!!
Nowa jakość świąt według ORANGE !!!!

#29670  autor: Klusek
 11 lis 2005, 17:41
Za czasów Idei też tak było, że nie było możliwości korzystania z tego typu promocji w czasie świąt a jakoś wtedy nikt nie miał takich wielkich pretensji i nie mówił jaka ta sieć jest be.

Obrazek
Obrazek

tak

#29698  autor: tomaszek
 11 lis 2005, 20:54
tylko teraz cokolwiek zrobi orange to według ludzi jest be.
Niestety chcemy żeby było lepiej, i może oferta świąteczna niech będzie ofertą świąteczną a nie pomiędzy świąteczną.
Kiedyś ceny rozmów w idei były prawie po 2 zł to jak teraz orange podwyższy rozmowy do 2 zł to też klienci mają siedzieć cicho bo w idei tak było.
Przynajmiej daj szanse ponarzekać ludziom, ulzy im

#29713  autor: bigman
 11 lis 2005, 23:57
Obecnie jednak panuje chora moda na narzekanie na Orange. Co by nie wprowadzili to jest ZLE:
- dali "prezent na start" - to ZLE bo tylko 1200 zl a telefony drogie
- dali darmowe rozmowy w Orange GO (jedyny prepaid na rynku ktory cos takiego oferuje) to ZLE bo tylko bedzie przez 2 miesiace
- dali obsluge "Orange On-line" dla prepaidow to ZLE - bo dziala tylko z Nowym POP-em i Orange GO - jakby ktos korzystal jeszcze ze starych taryf, no moze z JInK (proponuje zajrzec dzis na GOL jak ludzie slicznie narzekaja)
- zryczaltowali polaczenia z Biurem Numerow do 1,50zl/polaczenie - o dziwo nikt nie napisal ze ZLE - pewnie dlatego ze nie wiedzieli ile wczesniej kosztowalo ;) (a moglo dosc sporo bo liczylo sie za kazda minute)
- podniesli ceny za sms-y i mms-y zagraniczne w POP-ie to BARDZO ZLE bo w koncu 90% sms-ow z Polski wychodzi za granice :twisted: (dla majacych problemy z mysleniem: jest Multi Box w ktorym mozna wysylac sms-y na caly swiat. Wersja "za darmo" pozwala na wyslanie 30 wiadomosci w ciagu miesiaca (jedna wiadomosc to max 4 sms-y i jest liczone jako jedno wyslanie), jak ktos chce wiecej to za 6,10 na miesiac ma 100 wiadomosci co rowna sie 0,06 zl za wyslanie (jesli wiadomosc ma dlugosc 4 sms-ow to wtedy cena za 1 sms-a spada do 1,5 gr - drogo?? moze i nie drogo ale pewnie ZLE bo Orange jest BEEEEEE)

Ile jeszcze przykladow mam wymienic by udowodnic ze w Polsce nie narzeka sie z powodu zlych sytuacji tylko z mody? Czemu ludzie nie narzekali rok temu jak sp. Idea wprowadzila darmowe rozmowy z jednym numerem za 8 zl na swieta (i wazne pozniej przez pol roku)?? Wtedy tez usluga nie dzialala w swieta i sylwestra. Czemu nie narzekali?? Bo wtedy narzekanie na Idee nie bylo "cool ani trendy" - tylko dlatego :evil:

Tomaszek: temat ten juz poruszyles w kometarzach do jednego z artykulu na Telepolis.pl - tam Ci ludzie wytlumaczyli dlaczego usluga nie bedzie dzialac w swieta - jednak dla Ciebie nie argumenty sa wazne tylko obecnie panujaca moda (psioczenia na Orange) - przykre to..

P.S. Sam mam Orange i jeszcze przynajmniej przez rok bede mial - zamiast psioczyc poszukalem sposobu na ciecie kosztow przy nowej taryfie. Efekt? Z 290 zl rachunku obecnie bede mial okolo 160 zl. Jesli sie tylko chce to mozna.

P.S.2. W calej ksiazce adresowej (okolo 150 wpisow) mam <10 numerow Orange, na prawde jak sie chce to mozna tanio dzwonic i sms-owac - z jednego numeru. Wystarczy przysiasc do oferty, policzyc koszty i ustawic plan.

??

#29737  autor: tomaszek
 12 lis 2005, 09:51
Dzięki bardzo za odpowiedź ale chyba nie dokładnie czytałeś moje wszystkie posty. Od początku mówiłęm że Orange musi wproadzić cos nowego i to bedą lepsze i nie narzekałem na wszystko co wprowadza orange
Rzeczywiście narzekam na orange w przeciwieństwie do ciebie moje rachunki wzrosną nie zmaleją dzięki nowej ofercie ( oczywiście nie tylko mi) Pewnie że jest duża grupa osób którym rachunki bedą maleć.
Szkoda że nie przeczytałeś mojej odpowiedzi na to co ludzie mi odpowiedzieli.
jeżeli podaje przykład (dbanie o klienta) programu lojalnościowego np Orlenu to ktoś mi odpisuje że tu tefony komórkowe a nie benzyna !!
I jeszce pisze ni unoś się !! Dzieki bardzo, ja chce żeby o mnie orange dbało a ty nie chcesz ??
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ght=#29057
Jeżeli w Polsce inni mogą to dlaczego nie moja sieć
Narzekania ludzie nauczyli się od dziennikarzy to oni wszystko i pernamentnie krytykują nieważne co zrobi jakaś instytucja ( czy to jest logiczne czy sa jakieś argumenty)
Niestety IV władza daje duze efekty i po prostu liczę że te narzekania na róznych forach przyniosą efekt i orange wprowadzi nowe lepsze oferty
takie jest życie. Rozumiem ludzi którzy narzekają ( na GOL-u 90% a tu chyba z 20-30%) ale też rozumiem tych którzy są zadowoleni. Znam takcich korzy są wrecz zachwyceni ofertą orange i potrafią to udowodnić że płacą o wiele mniejsze rachunki. wszystko zależy od profilu dzwonienia i niestety ja na orange trace.
Może źle napisałem raczej mniej zyskuje niż inni
Ja potrafię uszanować zdanie innych ale nadal bedę starał się zmienić na to co bedzie dla mnie korzystne.
:!: Tak się robi na całym świecie nie widzę powodów żeby z tego rezygnował i godził się z czyms co mi nie pasuje
Niestety jedyną możliwością nacisku na orange jest wypowiedzenie się na forach internetowych a pewnie tak wielka firma jak orange przegląda media i co się pisze o nich.
Dlatego proszę uszanuj zdanie innych i nie szukaj w moich postach złośliwości w stosunku do innych forowiczów. chce wyrazić moje zdanie na posunięcia orange a że niestety nie zawsze są one przychylne no trudno.
Od 4 latach jak jestem w ideii namawiałem rodzinę i znajomych do tego żeby kupowali tam aktywację ( niejeden mysłał że jestem przedstawicielem ideii - przeważnie ich rachunki to ok 50 zł )ale niestety teraz era bije ofertą na głowę orange - oczywiście do tego profilu dzwonienia i część znajomych nie zważając na zachowanie numeru przechodzi do ery i to jest fakt ( pewnie dużo ludzi zma podobne zdarzenia wśród swoich znajomych)którego nie zmienią reklamy i pochwały orange
Cieszę się z jednego że orange wprowadza coś nowego i idzie to w dobrą stronę. Ale ja czekam na jeszcze lepsze zmiany a ty nie ???
Pozdrawienia dla klientów orange

#29794  autor: bigman
 12 lis 2005, 15:38
Zgadza sie ze nigdy oferta nie jest na tyle dobra by nie byla lepsza. Trudno tez kazdemu dogodzic. Orange co prawda nie wprowadzil nowej oferty, zmodyfikowal tylko stara - jednak wychodze z zalozenia ze z kazdej zmiany nalezy sie cieszyc (o ile to pozytywna zmiana).

Jesli chodzi o dbalosc o klienta: wiadomo - kazdy ma inne zdanie oparte o inne doswiadczenia. Jak dla mnie BOK Plusa to dno (rzadko kiedy udalo mi sie cokolwiek zalatwic, reklamacje nigdy nie przechodzily a konsultanci rozmawiali ze mna tak jakbym bezczelnie przerwal im ich wolny czas i zatruwal). W Orange, mimo iz prawie nie mam do kogo dzwonic (miesieczne koszty rozmow do tej sieci to ponizej 10 zl) to jestem chociazby ze wzgledu na dobry BOK w ktorym praktycznie wszystko moge zalatwic od reki (najdluzsza sprawa ciagnela sie dwa dni - ustawili mi zla platforme dla poczty glosowej i nie mialem oddzwaniania). Rowniez z reklamacjami nie bylo problemu, gdy zglaszalem to od razu weryfikowali moje roszczenia i tlumaczyli czy mam racje czy tez nie. Co mi utkwilo w pamieci to automatyczna korekta na fakturze za sms-y gdy je blednie naliczyli (bylo to za czasow gdy wchodzila Heyah - pierwsze sms-y do tej sieci byly liczone podwojnie przez system bilingowy). Tak wiec ja zlego zdania na BOK nie moge powiedziec - przez 3 lata jeszcze mi nie podpadli ;)

Wiadomo, nikt nie jest idealny, nawet jesli sie tak nazywa(la) jego siec :D Orange ma sporo do nadrobienia jednak jesli widze ze cos robia to chyba jest OK, skoro nie ignoruja syfu jaki panuje. Maja wpadki ktore widac ze draznia, chociazby takie jak:
- Profit - to o czym juz wspomniales - brak informowania o nowosciach
- Multi Box - dlugo osiaga finkcjonalnosc mBox-a, do dzis jej jeszcze brakuje przy wysylaniu MMS-ow - widac ze to robia ale dosc powoli
- sklep internetowy - na forum ludzie sie wypowiadaja jakie maja z nim problemy

Zapewne sam Orange ma wiecej wpadek niz Plus i Era (chyba nawet razem), dla mnie jednak nie jest to powod by zmieniac operatora, mimo iz czasem wkurza takimi sytuacjami jak zaproszenie na durny koncert + podniesienie cen. Nie stoje murem za Orange co mozesz zobaczyc tutaj:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 8741#28741

Co do ofert - najtaniej jest tam gdzie najczesciej dzwonisz. Oferta Ery - owszem jest atrakcyjna, jednak nie dla kazdego. Sam juz to napisales ze zalezy to od profilu dzwonienia. Dla mnie najtaniej wyszedl by PlusGSM (najwiecej znajomych), jednak zle doswiadczenia z ta siecia i bezczelne odpowiedzi na pismie typu "operator nie czuje sie zobowiazany ustosunkowac sie do Pana prosby" spowodowaly ze wole tam dzwonic za 0,75 zl niz za polowe tej ceny (np. w strefie Plus).

Na koniec krotko o publicznym wypowiadaniu sie o ofertach:
Mialoby to sens, gdyby nie taki GOL gdzie 90% to dzieciaki ktorym bedzie zle i za drogo nawet jak minuta bedzie kosztowac 1 gr a do sms-ow beda im doplacac. Jakbym byl operatorem to po lekturze takich GOL-owych komentarzy zlalbym takie opinie w Internecie i zapewne tak wlasnie operatorzy do tego podchodza. Duzo osob pisze ze zmienia siec, jednak na ich miejsce przychodza nowi tak wiec biznes dalej sie kreci a operator zyskuje podwojnie bo oprocz tego za kasa rosnie to pozbywa sie niezadowolonych klientow a na ich miejsce przychodza zadowoleni. A chyba lepiej miec tych drugich niz tych pierwszych? Szczerze tez watpie by nagle ktorys z operatorow stracil chocby 10% na rzecz konkurencji. Takie ruchy masowe nie istnieja.