• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #244687  autor: BTS_lodz
 08 sty 2008, 19:49
Od wielu lat korzystałem z Plusa, jednak z uwagi na problemy z zasięgiem postanowiłem przenieść numer do Ery. W Erze podpisałem pełnomocnictwo na rozwiązanie umowy w Plusie i przeniesienie numeru. Sprawa jest w toku. Oczywiście w Erze zakupiłem nową aktywkę z numerem tymczasowym.
Jednak okazało się, że jakość rozmów w erze jest wielce problematyczna i Plus, mimo gorszego zasięgu i tak spisuje się lepiej.
I teraz pytanie zasadnicze: czy jest możliwość anulowania rezygnacji w Plusie i wstrzymania przenosin numeru? Jeśli tak, to jaka jest procedura? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że w Erze będę musiał zapłacić karę za zerwanie umowy, ale jakoś to przełknę.

#244700  autor: Prometo
 08 sty 2008, 20:30
Napiszę z grubsza a jak będą fachowcy na forum to wytłumaczą dokładnie. Idziesz to punktu Plusa piszesz pismo o wycofanie rezygnacji z rozwiązania umowy i chęci pozostania w sieci Plus.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#244713  autor: dechomenon
 08 sty 2008, 22:01
tak dokładnie póki proces przeniesienia numeru trwa...możesz zawsze złożyć rezygnację w wycofania umowy..no a z erą to się wstrzeliłeś na maxa...ale możesz próbować drogą reklamacyjną zerwać umowę z racji na niemożność korzystania z usługi...po prostu nie da się rozmawiać i tyle...

#244715  autor: Kaczy
 08 sty 2008, 22:06
BTS_lodz pisze:. Oczywiście w Erze zakupiłem nową aktywkę z numerem tymczasowym.
Gdyby nie ten numer tymczasowy wszystko dało by się anulować w 5 minut. A tak - możesz wycofać rezygnację w Plusie, ale masz problem z rezygnacją z umowy w Erze. Będziesz musiał dużo się natrudzić, żeby Ci anulowali umowę.

...::: Made for loneliness :::...