• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #238127  autor: ommen
 08 gru 2007, 15:11
witam :) obecnie jestem w orange ale chcialem zmienic na inna siec bo nie da sie tam wytrzymac zastanawiam sie nad nowym plejem ale zawsze sa jakies obawy. jakie wy macie wrazenia z tej nowej sieci

[ Dodano: 2007-12-08, 15:25 ]
:)

#238131  autor: tomko111
 08 gru 2007, 15:27
Podpisałem umowę z Playem wczoraj, ale już mogę dużo powiedzieć o tej sieci. Po pierwsze mają NAJTAŃSZE telefony w abonamencie spośród wszystkich polskich sieci. To samo dotyczy stawek za SMSy i MMSy - stawka najmniejsza na rynku. Z zasięgiem nie będziesz miał problemu bo używają nadajników Plusa, dopóki nie będą mieli większej liczby swoich. Pomoc techniczna ONLINE jest bardzo szybko i zawsze pomocna. Jak na razie nie znalazłem WAD, no może jedna - że nie można na niektóre numery specjalne wysyłać SMSów i czasem nie dochodzą SMSy do innych krajów z którymi Play nie ma podpisanej umowy.
Pozdrawiam :P

#238134  autor: yagi
 08 gru 2007, 15:33
Skrocone numery (taxi, informacja PKP , itp.) tez nie dzialaja...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#238135  autor: ommen
 08 gru 2007, 15:33
a nie wie ktos czy mozna np wziasc dwa numery play z jednym telefonem w aonamencie np tym za 40pln

#238136  autor: yagi
 08 gru 2007, 15:34
Tak. Dostaniesz starter 9 na karte za 1 gr... Przynajmniej w Germanosach...

#238187  autor: gm
 08 gru 2007, 19:57
Mam PLAY lartę, bo przeniosłem numer z Simplusa. Stawki sa rewelacyjne, swoboda korzystania z rozmow, mmsow i smsow jest duza. Niestety muszę się pożalić na OK, przyszło mi w okresie pół roku rozmawiać z Konsultantami trzy razy i za każdym razem nie udało mi się trafić na kompetentne osoby.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#239743  autor: adass
 15 gru 2007, 21:41
no coz nie mam tela w pleyu za to moj znajomy posiada na abo. co do zasingu ok moge sie zgodzic posiada ale za grom sie do niego do dzwonic nie mozna pomimo tego ze telefon lezy na polce a zasieng full z dochodzeniem smsow to tez jest problem potrafia przychodzic po kilku godzinach co jak na obecne standardy jest jakims wielkim nieporozumieniem. przyklad pisze do kolesia z rana okolo godz 10 on do mnie zachodzi kolo godz 20 jakies piwko czy cos a tu nagle smsa dostaje odemnie ktorego wyslalem z rana. przez jakis okres czasu ok wporzadku bylo ale w ostatnim czasie znow jakas kaszana u nich nastala

#239748  autor: yagi
 15 gru 2007, 21:59
To raczej efekt przeciazonej sieci Plusa, choc te czasy dochodzenia SMSow sa troche za dlugie :?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#239760  autor: kamil1221
 15 gru 2007, 22:39
Potwierdzam – wina jest po stronie plusa. Jeżeli jesteś w zasięgu 3G Play takie problemy nie występują.
Jeżeli masz problemy zgłaszaj je w BOK-u. Mi po złożeniu ostatniej reklamacji przyznali 30 minut do wszystkich sieci w ramach zadośćuczynienia.
BOK dal mnie jest fantastyczny (ten telefoniczny i e-mailowy) – szybko, sprawnie i w krótkim czasie.
A bonus za rozmowy to coś co mi jeszcze bardziej obniża rachunek (co miesiąc mam ok. 20 ~ 30 minut darmowych a w tym już 41).

#239766  autor: babeo
 15 gru 2007, 23:09
kamil1221 pisze:A bonus za rozmowy to coś co mi jeszcze bardziej obniża rachunek (co miesiąc mam ok. 20 ~ 30 minut darmowych a w tym już 41).
No nie wiem czy to taki powód do radości, skoro coś się ciągle sypie i musisz interweniować. jasne, że fajnie że dają minuty, choć ja osobiście wolalbym ich nie dostawać, a żeby wszytsko działało jak należy :wink:

#239773  autor: Darecky
 15 gru 2007, 23:30
Właśnie przeszedłem z Orange do Play'a. Będę testował do swiąt i zobaczę, czy zostaje Play czy powrót do Orange. Na razie na minus zasięg nie zawsze działające krótkie kody.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#239925  autor: tymis
 16 gru 2007, 17:36
kamil1221 pisze:wina jest po stronie plusa
Wypadałoby nazywać rzeczy po imieniu.
Wina jest oczywiście po stronie Play, bo nie mają własnej sieci i muszą korzystać z roamingu wewnętrznego z Plusem.
A w takiej sytuacji zawsze abonent/użytkownik sieci macierzystej czyli w tym przypadku Plusa ma większy priorytet niż gość czyli w tym przypadku abonent/użytkownik Play.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#239946  autor: djfafa
 16 gru 2007, 19:40
Takie pytania są dziwne. Bo ilu użytkowników forum to bedzie tyle zdań za lub przeciw. Każda sieć ma swoje plusy i minusy. Ja już wielokrotnie wypowiadałęm się na temat Play, byłem nawet jechany za zbyt pochlebne opinie. Jestem w Play od połowy czerwca, do tej pory (odpukać) nie mam żadnych problemów z zasięgiem, zerwanymi połączeniami, złym naliczaniem MMS-ów itp. Może jestem wyjątkiem, nie wiem. Jednak jestem bardzo świadomym klienem, byłem już we wszystkich sieciach (zarówno abo jak i prepaid) i gdyby było coś nie tak na pewno bym nie pisał tego co piszę teraz. Jestem bardzo zadowlony z Play, dostałem zaj... telefon za 99 zł, ponieważ znajomych mam we wszyskich sieciach, to bardzo mi pasuje jednka stawka do wszyskich i do tego taka tania. Odbieram w miesiacu kilknaście rozmów powyżej 2 min., więc bonusowych min wych. też trochę zbieram.
Jest wiele wad które bym zmienił jak droga transmisja danych, czy nie przechodzenia pakietu złotówek, ale cóż nie ma sieci doskonałych. Dodam, że namówiłem już kilka osób na Play (łącznie z moją drugą połową) i nikt z nich nie narzeka, więc chyba nie jest tak źle.
Pozdrawiam

#239962  autor: yagi
 16 gru 2007, 20:20
tymis pisze:
kamil1221 pisze:wina jest po stronie plusa
Wypadałoby nazywać rzeczy po imieniu.
Wina jest oczywiście po stronie Play, bo nie mają własnej sieci i muszą korzystać z roamingu wewnętrznego z Plusem.
A w takiej sytuacji zawsze abonent/użytkownik sieci macierzystej czyli w tym przypadku Plusa ma większy priorytet niż gość czyli w tym przypadku abonent/użytkownik Play.
Ja znam przypadki z Plusa ktore maja te same problemy wiec tutaj priorytety nie maja wiekszego znaczenia...

Infrastruktura Plusa nie wyrabia i tyle. Podobnie jest w moim miescie z Orange - i to na non stopie.

W Erze mialem kilka takich przypadkow w ciagu kilku lat.

#239969  autor: tymis
 16 gru 2007, 20:40
yagi pisze:Ja znam przypadki z Plusa ktore maja te same problemy wiec tutaj priorytety nie maja wiekszego znaczenia
A ja uważam, że priorytety w sieci są, co jest naturalne, i w tym przypadku działają na niekorzyść abonentów/użytkowników Play dopóki ta sieć nie uruchomi własnych nadajników.
Ty oczywiście mogłeś sie zetknąć z takimi problemami w Plusie ale nie może to usprawiedliwiać problemów Play o jakich można czytać na forum, tzn. nie można się do kogoś dodzwonić mimo pełnego zasięgu albo SMS dochodzi po kilku godzinach.
Ja akurat w swojej lokalizacji nie stykam się z takimi problemami w Plusie, zarówno kiedyś jak i obecnie.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#239970  autor: Asteroid
 16 gru 2007, 20:44
Jesli play, to tylko karta. Ja mam abonament i wszystko co ni tyczy gadania w kraju i pisania zwyklych sms, to naliczanie ponad abonament. To jest zwykle naciaganie o ktorym nikt by nie pomyslal nawet po tylu latach istnienia sieci kom, ze mozna jeszcze cos wykombinowac, by orzmac klienta - oto tajemmica najtaniszj oferty. Moze napisalby ktos do UKUE?

#240147  autor: konrad604
 17 gru 2007, 14:54
Abonament tez ma ciekawa ofertę, jedyny minus to sms premium poza abonamentem, szczególnie dla osób co z takich usług często korzystają.

#240157  autor: gm
 17 gru 2007, 15:24
Asteroid pisze:Jesli play, to tylko karta. Ja mam abonament i wszystko co ni tyczy gadania w kraju i pisania zwyklych sms, to naliczanie ponad abonament. To jest zwykle naciaganie o ktorym nikt by nie pomyslal nawet po tylu latach istnienia sieci kom, ze mozna jeszcze cos wykombinowac, by orzmac klienta - oto tajemmica najtaniszj oferty. Moze napisalby ktos do UKUE?
A po co pisać do UKE? Czy nie ma o tym mowy w regulaminie, kóry podpisuje każdy wużykowanik oferty abonamentowej? Skoro to nie jest oferta pakietu kwotowego na te usługi to oczywiste, że nalicza ponad abonament.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#241282  autor: Jedi
 22 gru 2007, 19:33
A ja mam takie pytanko - czy niewykorzystane środki z abonamentu w play przechodzą na kolejny miesiąc? I czy z kwoty abonamentu można wysyłać premium smsy czy może są one doliczane do rachunku?

#241290  autor: tomko111
 22 gru 2007, 20:37
Jedi pisze:A ja mam takie pytanko - czy niewykorzystane środki z abonamentu w play przechodzą na kolejny miesiąc? I czy z kwoty abonamentu można wysyłać premium smsy czy może są one doliczane do rachunku?
Witaj. Nie, niewykorzystane środki z pakietu złotówek nie przechodzą na kolejny miesiąc, czyli nie kumulują się. Koszty roamingu oraz smsy na numery specjalne są dodawane do salda konta, nie są pobierane z bezpłatnych złotówek.