• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #232042  autor: tomko111
 08 lis 2007, 15:55
Witam. Mam pytanie dotyczące taryfy Plan na rozmowy w Orange. Interesuje mnie abonament za 55zł - pierwsze pytanie, czy jest to kwota brutto? Kolejnym moim pytaniem jest, czy tam minuty są do wszystkich sieci czy tylko do Orange. Wyczytałem, że w tym abonamencie jest 95 minut do ery i plusa lub 75 min do playa wymienialnych na 276 smsów (do wszystkich sieci?). Zlecenie kupna telefonu + przygotowania umowy chcę zlecić przez internet, tam jest także opcja wpisania dotychczasowego numeru i pytanie: czy jak przechodzę na abonament z karty to otrzymuję nową kartę sim z innym numerem seryjnym czy karta pozostaje ta sama i nr seryjny ten sam?
Pozdrawiam :D

[ Dodano: 2007-11-08, 16:01 ]
Aha i czy jeszcze przy podpisywaniu umowy płaci się jakąś opłatę aktywacyjną w tym abonamencie za 55zł?
 #232067  autor: Zajcef
 08 lis 2007, 18:26
tomko111 pisze:Witam. Mam pytanie dotyczące taryfy Plan na rozmowy w Orange. Interesuje mnie abonament za 55zł - pierwsze pytanie, czy jest to kwota brutto? Kolejnym moim pytaniem jest, czy tam minuty są do wszystkich sieci czy tylko do Orange. Wyczytałem, że w tym abonamencie jest 95 minut do ery i plusa lub 75 min do playa wymienialnych na 276 smsów (do wszystkich sieci?). Zlecenie kupna telefonu + przygotowania umowy chcę zlecić przez internet, tam jest także opcja wpisania dotychczasowego numeru i pytanie: czy jak przechodzę na abonament z karty to otrzymuję nową kartę sim z innym numerem seryjnym czy karta pozostaje ta sama i nr seryjny ten sam?
Pozdrawiam :D

[ Dodano: 2007-11-08, 16:01 ]
Aha i czy jeszcze przy podpisywaniu umowy płaci się jakąś opłatę aktywacyjną w tym abonamencie za 55zł?
Odpowiem z pamieci takze prosze o wyrozumialosc :)
55 - brutto
180 min do sieci i na stacjonarne wymienne na 95 era/plus 75 play. SMS do wszystkich. (trzeba wlaczyc usluge do wszystkich w abonamencie - koszt sms`a)
przy zamawianiu masz mozliwosc wprowadzenia wlasnego nr - karta zostaje ta sama.
Oplata aktywacyjna 25 zl .
--------------------------------
Ode mnie , poczytaj o bonusach ktore dostajesz, ale ja osobiscie zastanowilbym sie nad nowym twoim mixem za 50 zl, po wejsciu wczoraj uslugi przyjaciel.
W NTM mialbys 100 zl do sieci na stacjonarne + 3 x 500 sms do sieci <- jednorazowo (proste przejscie na mix`a)
Bonus z zakupu przez net przez 12 m kasa na orange i stacjonarne 12 x 30 .
Popoludnia i weekendy na czas trwania umowy czyli 120 min 16-8 pon - piatek, sobota neidziala cala
Przyjaciela na 6 m bezplatnie -> 1200 min do jednego nr siec/stacjonarny.
Oplata aktywacyjna 50 zl z czego 25 zl na start.

Rozpisze :
na start 100 zl + 3 x 500 sms
co miesiac do 6 m
50 zl -> 0.6 procz play za min (83 min bez play)
30 zl -> j.w (50 min bez play)
20h co miesiac przyjaciel
120 min popoludnia i weekendy

6-12 miesiac
wszystko procz przyjaciela (usluga 10zl miesiecznie)
12 m
50 zl i popoludnia i weekendy.

Zrob sobie rozpiske do planu na rozmowy i porownaj :)

ps. mam nadzieje, ze nic mi nie ucieklo z glowy.

#232069  autor: tomko111
 08 lis 2007, 18:42
Kurde, dowiedziałem się, że w tym abonamencie to jest PROMOCJA, że minuty do Orange zamieniają się na minuty do wszystkich, nie wiadomo kiedy zostanie ona ściągnięta, a nie potrzebuję tylko minut to Orange.. :(

#232070  autor: maniek
 08 lis 2007, 18:46
a nie lepiej skorzystac z nowego twojego planu? zamawiajac przez internet(kwota zobowiazania to 55zl) dostaniesz co miesiac przez rok 20zl dodatkowo na orange i stacjonarne oraz internet gratis tez na rok no i wiecej mozesz pogadac za te sama kase np wybierajac wieczory i weekendy

#232071  autor: tomko111
 08 lis 2007, 18:51
maniek pisze:a nie lepiej skorzystac z nowego twojego planu? zamawiajac przez internet(kwota zobowiazania to 55zl) dostaniesz co miesiac przez rok 20zl dodatkowo na orange i stacjonarne oraz internet gratis tez na rok no i wiecej mozesz pogadac za te sama kase np wybierajac wieczory i weekendy
Tylko problem w tym, że ja potrzebuję dużo minut do WSZYSTKICH SIECI, ponieważ w chwili obecnej wykonuję bardzo dużo połączeń poza sieć.

#232074  autor: PingNoMore
 08 lis 2007, 18:59
Tylko problem w tym, że ja potrzebuję dużo minut do WSZYSTKICH SIECI, ponieważ w chwili obecnej wykonuję bardzo dużo połączeń poza sieć.
No to zostaje oferta "Co za numer" - przy podpisaniu umowy na 12 lub 24 miesiące bez telefonu dostajesz 100% więcej kwoty zobowiązania, czyli np za 50 zł masz 132 min do wszystkich sieci. No możesz też wybrać ofertę Play.

#232077  autor: tomko111
 08 lis 2007, 19:01
PingNoMore pisze:
No to zostaje oferta "Co za numer" - przy podpisaniu umowy na 12 lub 24 miesiące bez telefonu dostajesz 100% więcej kwoty zobowiązania, czyli np za 50 zł masz 132 min do wszystkich sieci. No możesz też wybrać ofertę Play.
Rozumiem, w tym problem, że potrzebuję telefon.. a nie chcę kupować na allegro za kilkaset złotych :(

#232080  autor: maniek
 08 lis 2007, 19:15
PingNoMore pisze:No możesz też wybrać ofertę Play.
Dokladnie skoro chcesz dzwonic do wszystkich sieci to to bedzie najlepsza oferta

#232081  autor: tomko111
 08 lis 2007, 19:18
maniek pisze:
PingNoMore pisze:No możesz też wybrać ofertę Play.
Dokladnie skoro chcesz dzwonic do wszystkich sieci to to bedzie najlepsza oferta
Już dawno przeniósłbym się do Play'a, gdyby nie było moich komplikacji z przeniesieniem numeru.

#232082  autor: maniek
 08 lis 2007, 19:21
tomko111 pisze:Już dawno przeniósłbym się do Play'a, gdyby nie było moich komplikacji z przeniesieniem numeru.
a to juz inna sprawa :wink:

#232085  autor: PingNoMore
 08 lis 2007, 19:36
tomko111 pisze:Rozumiem, w tym problem, że potrzebuję telefon.. a nie chcę kupować na allegro za kilkaset złotych
Ja jednak bym się zastanowił nad ofertą bez telefonu. Przecież możesz kupić na allegro jakiś sprzet za 300 zł, no chyba, że wymagasz najnowszego modelu słuchawki.

#232086  autor: tomko111
 08 lis 2007, 19:40
PingNoMore pisze:
tomko111 pisze:Rozumiem, w tym problem, że potrzebuję telefon.. a nie chcę kupować na allegro za kilkaset złotych
Ja jednak bym się zastanowił nad ofertą bez telefonu. Przecież możesz kupić na allegro jakiś sprzet za 300 zł, no chyba, że wymagasz najnowszego modelu słuchawki.
Potrzebuję nowego telefonu. Chcę zakupić Sony Ericsson k550i wraz z jakimś abonamentem lub MIXem, ale wymagana sieć to orange.

#232103  autor: PingNoMore
 08 lis 2007, 22:08
Potrzebuję nowego telefonu. Chcę zakupić Sony Ericsson k550i wraz z jakimś abonamentem lub MIXem, ale wymagana sieć to orange.
Ten telefon w abonamencie Nowy Twój Plan przy kwocie zobowiązania 55 zł kosztuje 149 zł przy zakupie przez internet lub 249 zł przy zakupie w salonie. Za te 55 zł masz około 73 min do wszystkich sieci. Jeżeli weźmiesz ofertę Co za numer na 12 miesięcy dostaniesz 132 min do wszystkich sieci za 50 zł. Dodatkowo przez pół roku dostajesz pakiet Wieczory i Weekendy o wartości 60 zł za darmo. W tym pakiecie masz możliwość dzwonienia na numery do Orange i na stacjonarne codziennie w godzinach 20-9 i całe weekendy za free(masz limit 1200 min w miesiącu) Na Allegro nowy K550i z lockiem na Orange kosztuje 540 zł. Płacisz 400 zł więcej niż przy zakupie oferty przez internet, ale masz umowę na 12 miesięcy a nie 24 i masz 2 razy więcej minut do wszystkich sieci i dostajesz pakiet OWiW. Na samym pakiecie zaoszczędzasz 360zł. Z tego wynika, że to już praktycznie niweluje różnicę pomiędzy ceną słuchawki w Orange (przy zakupie w necie) a ceną z Allegro. Jeżeli będziesz miał umowę na 24 miesiące to ile zostawisz im pieniędzy, a gratisów nie dostaniesz :) Oczywiśnie to Twój wybór, ale chciałem Ci pokazać, że nieraz warto zapłacić więcej za telefon na wolnym rynku.

#232109  autor: tomko111
 08 lis 2007, 22:21
PingNoMore pisze:
Ten telefon w abonamencie Nowy Twój Plan przy kwocie zobowiązania 55 zł kosztuje 149 zł przy zakupie przez internet lub 249 zł przy zakupie w salonie. Za te 55 zł masz około 73 min do wszystkich sieci. Jeżeli weźmiesz ofertę Co za numer na 12 miesięcy dostaniesz 132 min do wszystkich sieci za 50 zł. Dodatkowo przez pół roku dostajesz pakiet Wieczory i Weekendy o wartości 60 zł za darmo. W tym pakiecie masz możliwość dzwonienia na numery do Orange i na stacjonarne codziennie w godzinach 20-9 i całe weekendy za free(masz limit 1200 min w miesiącu) Na Allegro nowy K550i z lockiem na Orange kosztuje 540 zł. Płacisz 400 zł więcej niż przy zakupie oferty przez internet, ale masz umowę na 12 miesięcy a nie 24 i masz 2 razy więcej minut do wszystkich sieci i dostajesz pakiet OWiW. Na samym pakiecie zaoszczędzasz 360zł. Z tego wynika, że to już praktycznie niweluje różnicę pomiędzy ceną słuchawki w Orange (przy zakupie w necie) a ceną z Allegro. Jeżeli będziesz miał umowę na 24 miesiące to ile zostawisz im pieniędzy, a gratisów nie dostaniesz :) Oczywiśnie to Twój wybór, ale chciałem Ci pokazać, że nieraz warto zapłacić więcej za telefon na wolnym rynku.
Zdecydowałem, że wezmę ofertę dla firm Orange dla Firm 80, jest w niej 80 min do wszystkich sieci + 80 min do Orange i na stacjonarne, co mi w zupełności wystarcza, a Sony Ericsson K550i za 1,22zł - dobra oferta? Moim zdaniem dobra. :D

#232110  autor: PingNoMore
 08 lis 2007, 22:25
tomko111 pisze:Zdecydowałem, że wezmę ofertę dla firm Orange dla Firm 80, jest w niej 80 min do wszystkich sieci + 80 min do Orange i na stacjonarne, co mi w zupełności wystarcza, a Sony Ericsson K550i za 1,22zł - dobra oferta? Moim zdaniem dobra.
A gdzie znalazłeś informację o tych dodatkowych 80 minutach do Orange? Oczywiście wiesz, żeby wziąć ofertę dla firm trzeba prowadzić działalność gospodarczą :)

#232113  autor: tomko111
 08 lis 2007, 22:33
PingNoMore pisze:
tomko111 pisze:Zdecydowałem, że wezmę ofertę dla firm Orange dla Firm 80, jest w niej 80 min do wszystkich sieci + 80 min do Orange i na stacjonarne, co mi w zupełności wystarcza, a Sony Ericsson K550i za 1,22zł - dobra oferta? Moim zdaniem dobra.
A gdzie znalazłeś informację o tych dodatkowych 80 minutach do Orange? Oczywiście wiesz, żeby wziąć ofertę dla firm trzeba prowadzić działalność gospodarczą :)
Jasne, że wiem. Mój ojciec jest posiadaczem firmy, więc nie ma żadnego problemu.

http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... id=2065686 - tylko nie wiem czy mi to uznają, bo tam pisze kupując NOWY numer w taryfach, a ja przenoszę z karty na abo, więc..

#232138  autor: PingNoMore
 09 lis 2007, 07:50
tomko111 pisze:http://www.orange.pl/port...mdet?id=2065686 - tylko nie wiem czy mi to uznają, bo tam pisze kupując NOWY numer w taryfach, a ja przenoszę z karty na abo, więc..
Tylko, że te 80 min do Orange jest dostępne po wydzwonieniu podstawowego, te minuty nie schodzą równolegle!!!

#232209  autor: tomko111
 09 lis 2007, 13:29
Właśnie przed chwilą kupiłem przez stronę telefon SE k550i za 1,22zł wraz z abonamentem Orange dla Firm 80, teraz pozostaje tylko czekać.. :)

[ Dodano: 2007-11-12, 16:26 ]
Mam jeszcze pytanko, pisze, że mam 80 min do wszystkich sieci, a mógłby mi ktoś powiedzieć ile będzie za to SMSów? :D Oczywiście mam nadzieję, że minuty są wymienialne na SMSy.

#233571  autor: iskra
 15 lis 2007, 18:23
maniek pisze:a nie lepiej skorzystac z nowego twojego planu? zamawiajac przez internet(kwota zobowiazania to 55zl) dostaniesz co miesiac przez rok 20zl dodatkowo na orange i stacjonarne oraz internet gratis tez na rok no i wiecej mozesz pogadac za te sama kase np wybierajac wieczory i weekendy
jesli wezmiesz umowe i aktywujesz sobie ten pakiet wszyscy w abonamencie to masz go przez caly okres trwania umowy

[ Dodano: 2007-11-15, 18:24 ]
tomko111 pisze:Kurde, dowiedziałem się, że w tym abonamencie to jest PROMOCJA, że minuty do Orange zamieniają się na minuty do wszystkich, nie wiadomo kiedy zostanie ona ściągnięta, a nie potrzebuję tylko minut to Orange.. :(
sorry moj blad o to chodzilo

a przy okazji te minuty masz + mozesz jakis nowy tel sobie wybrac polecam przez internet lub telefonicznie
zdecydowanie lepsza oferta