tomko111 pisze:Witam. Mam pytanie dotyczące taryfy Plan na rozmowy w Orange. Interesuje mnie abonament za 55zł - pierwsze pytanie, czy jest to kwota brutto? Kolejnym moim pytaniem jest, czy tam minuty są do wszystkich sieci czy tylko do Orange. Wyczytałem, że w tym abonamencie jest 95 minut do ery i plusa lub 75 min do playa wymienialnych na 276 smsów (do wszystkich sieci?). Zlecenie kupna telefonu + przygotowania umowy chcę zlecić przez internet, tam jest także opcja wpisania dotychczasowego numeru i pytanie: czy jak przechodzę na abonament z karty to otrzymuję nową kartę sim z innym numerem seryjnym czy karta pozostaje ta sama i nr seryjny ten sam?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-11-08, 16:01 ]
Aha i czy jeszcze przy podpisywaniu umowy płaci się jakąś opłatę aktywacyjną w tym abonamencie za 55zł?
Odpowiem z pamieci takze prosze o wyrozumialosc
55 - brutto
180 min do sieci i na stacjonarne wymienne na 95 era/plus 75 play. SMS do wszystkich. (trzeba wlaczyc usluge do wszystkich w abonamencie - koszt sms`a)
przy zamawianiu masz mozliwosc wprowadzenia wlasnego nr - karta zostaje ta sama.
Oplata aktywacyjna 25 zl .
--------------------------------
Ode mnie , poczytaj o bonusach ktore dostajesz, ale ja osobiscie zastanowilbym sie nad nowym twoim mixem za 50 zl, po wejsciu wczoraj uslugi przyjaciel.
W NTM mialbys 100 zl do sieci na stacjonarne + 3 x 500 sms do sieci <- jednorazowo (proste przejscie na mix`a)
Bonus z zakupu przez net przez 12 m kasa na orange i stacjonarne 12 x 30 .
Popoludnia i weekendy na czas trwania umowy czyli 120 min 16-8 pon - piatek, sobota neidziala cala
Przyjaciela na 6 m bezplatnie -> 1200 min do jednego nr siec/stacjonarny.
Oplata aktywacyjna 50 zl z czego 25 zl na start.
Rozpisze :
na start 100 zl + 3 x 500 sms
co miesiac do 6 m
50 zl -> 0.6 procz play za min (83 min bez play)
30 zl -> j.w (50 min bez play)
20h co miesiac przyjaciel
120 min popoludnia i weekendy
6-12 miesiac
wszystko procz przyjaciela (usluga 10zl miesiecznie)
12 m
50 zl i popoludnia i weekendy.
Zrob sobie rozpiske do planu na rozmowy i porownaj
ps. mam nadzieje, ze nic mi nie ucieklo z glowy.