• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #229502  autor: swiezy
 25 paź 2007, 13:04
1. czy pakiety są rozliczane z pakietu złotówek (np pakiet minut do play za 9 zł?) czy dodatkowo płatne do abonamentu?

2. czy pod numery sms premium płaci sie poza pakietem złotówek?

3. ile kosztuje przeniesienie numeru do play (np z plusa)? Nie znalazłem takiej informacji na stronach Play.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2007, 13:12 przez swiezy, łącznie zmieniany 1 raz.

#229538  autor: szejkspir
 25 paź 2007, 16:05
1. Pakiety są płatne dodatkowo. Pakiet złotówek możesz wykorzystać na "usługi podstawowe", czyli:
- połączenia głosowe, SMSy, MMSy do wszystkich krajowych operatorów komórkowych (MMSy również na email),
- połączenia wideo do wszystkich krajowych operatorów,
- przesyłanie danych,
- pobranie usług multimedialnych z portalu komórkowego wap.playmobile.pl oraz z www.playmobile.pl

2. Patrz odpowiedź w pkt. 1 . Smsy premium płatne są poza pakietem złotówek.

3. Takiej informacji na stronie Play nie znajdziesz. Opłatę tę ponosisz u dotychczasowego operatora, zgodnie z jego cennikiem i u niego należy szukać. Jeśli chodzi o Plusa jest to 50zł. Więcej o przenoszeniu numerów dowiesz się z oddzielnego tematu o tym traktującego .
Pozdrawiam :D

#229598  autor: swiezy
 25 paź 2007, 20:03
to ciekawe, czyli grps na strony inne niz playa jest platny poza abonamentem :/?

jeszcze pytanie odnosnie bonusu 1 minuta za 2 minuty - czy jezeli powidzmy 1 listopada dzwoni do mnie ktos na 200 minut, mam 100 minut bonusu wazny do 1 grudnia, jednak pod koniec listopada zostaje mi np 90 minut i ktos do mnie wtedy zadzwoni powiedzmy 2 minuty to mam lacznie 91 minut i z tego 90 przepada 1 grudnia czy moze cale 91 minut ma nowy okres waznosci - do konca grudnia??

czy wogole w play biznes jest ta promocja 1 minuta za 2 odebrane??

dzieki za odp.

#229599  autor: wtd
 25 paź 2007, 20:09
swiezy pisze:to ciekawe, czyli grps na strony inne niz playa jest platny poza abonamentem :/?
Nie. Inne strony są zawarte w tym punkcie:
szejkspir pisze:przesyłanie danych,

#229605  autor: swiezy
 25 paź 2007, 20:36
chyba znalazlem odpowiedz na pytanie o zbieraj minuty ;)

"- Zbieraj Minuty - bo każde 2 pełne minuty odebranego połączenia z innych sieci, to 1 minuta na Twoje rozmowy do wszystkich sieci. Usługa jest bezpłatna, a Twoje minuty są ważne 30 dni, ale każda kolejna zebrana minuta przedłuża ważność Twoich minut o kolejne 30 dni i o kolejne.."

zrodlo: http://play.onet.pl/mix.html

ale nadal pytam czy w play biznes jest to dostepne???

#229640  autor: szejkspir
 26 paź 2007, 00:08
swiezy, wyciąg z regulaminu Oferty Play:
Zbieraj Minuty to usługa udostępniona Abonentom w ramach Oferty Play Abonament oraz Użytkownikom
w ramach Oferty Play Karta

W regulaminie Ofert Play dla Firm, nie ma ani słowa o usłudze Zbieraj minuty - ani w usługach dodanych, ani w tabelce o kolejności wykorzystywania środków. Ergo, w Ofercie Play dla Firm usługa Zbieraj Minuty jest niedostępna.

#229906  autor: swiezy
 27 paź 2007, 14:59
racja, ale tez na stronie promocji 'zbieraj minuty' jest napisane ze usluga jest dostepna dla wszystkich w Play i na zawsze, stad moje pytanie

[ Dodano: 2008-02-03, 01:35 ]
no i teraz sie wyjasnilo - w play dla firm kaza sobie placic 11 zł miesiecznie za zbieraj minuty :(