• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #226917  autor: aaken
 13 paź 2007, 13:33
Witam.
Kochajaca mamusia postanowila zafundowac mi abonament.I tu pojawil sie dylemat...gdzie...Moja dziewczyna i matka sa w erze ale z koleji reszta znajomych jest porozrzucana po wszystkich sieciach.Do tej pory uzywalem play bo ma w miare tanie rozmowy do wszystkich sieci.Dzisiaj odwiedzilem salon ery i...80 min do wszystkich a po wykorzystaniu 80 do ery i stacjonarnych plus jakies tam telefony od zlotowki.W sumie to jestem ...zagubiony ; p nie mam zielonego pojecia jaka siec i jaki telefon wybrac ;p tak bajery lubie ; p obowiazkowo musi byc bluetooth no i aparat tez sie przyda ;p nie mowiac o mp3 ale to raczej teraz norma.
Prosze wiec o wszelkie rady ; p jaka siec wg was oferuje najlepsza oferte dla mnie w cenie do 50 zl ; pNie siedze w temacie telefonii i sieci a nie chce sie sugerowac tylko tym co mi w salonie na "starcie" zaproponuja ; p
Pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc ;)

#226941  autor: Senninho
 13 paź 2007, 15:19
Heh to masz problem, miałem podobny:) Z tego co widze z Play jesteś zadowolony i jeśli dużo nie dzwonisz, ale za to do wszystkich sieci to oferta Play wydaje mi się najlepsza. Niskie stawki do wszystkich sieci i pakiety sms do wszystkich mnie przekonują. Moja dziewczyna też ma w innej sieci, problem rozwiązałem biorąc niższy abonament i kupując karte pre paid z sieci dziewczyny. jak chce zadzwonić przekładam i po kłopocie. wychodzi taniej. Ewentualnie musisz sobie "przygotować kalkulatorek" tzn. zastanowić się gdzie najczęściej dzwonisz, jakie sieci, ile CIe to kosztuje. Za play przemawiają też niskie ceny telefonów i to całkiem fajnych. Era też nie jest zła, telefony ....no drogie nie są. Każda sieć cos proponuje, ODRADZAM TYLKO ORANGE, po tym jak idzie wszystko z nimi załatwiać i jak szanują klienta po podpisaniu umowy tą sieć powinno się omijać szerokim łukiem!!! (wiem bo mam)

Alcatel OT301---->Nokia 3330---->Siemens S 55------->Nokia 3100----->Nokia 6310i-------->LG C3310-------->Samsung J600 E-----> Nokia E50 - > Samsung L760----> samsung x640 ----> Znów kochana E50 ----> 8500 Wave----> HTC ONE S

#226943  autor: yagi
 13 paź 2007, 15:29
Wedlug mnie nic lepszego niz Play Abo 50 + SE K530i nie ma w tej chwili na rynku... A tym bardziej jak jestes zadowolony z Play ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#226949  autor: elrond
 13 paź 2007, 15:41
Zależy jeszcze jak często rozmawiasz z dziewczyną (przez telefon oczywiscie ;-) ) i mamą. Jesli połączenia z tymi 2-ma numerami są częstsze niz z resztą znajomych, to może jednak pomysl o Erze. Wypytaj dokładnie w salonie, weź ulotki, zanotuj co trzeba, później skonsultujesz to tu - na forum i zobaczy sie czy to korzystne.

Jeśli wybrałbyś Play, i sporo rozmawiasz z Erą, to nie wiem czy by sie kalkulowało. Jesli już - przeciągnąć dziewczyne do Play'a :wink: Widze, że chcesz abonament - jednak pamietaj, że w abonamencie nie masz dostepnego pakietu darmowych smsów do wszystkich sieci - to tylko w Play na Karte.