• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #225568  autor: marcusviii
 05 paź 2007, 23:35
Witam. Mam kilka pytań. Od 29.09. 07 jestem posiadaczem telefonu k550i w promocji Dwa razy wiecej (moja stawka 40zl). W ciagu 6 dni pojawilo mi się do zapłaty az 11 zl (bo przez ten cholerny przycisk wchodzilem do neta duzo razy, ale zeby mi zarlo tyle kasy?? jak wogole liczy przez polaczenie z EraInternet? ;/) . Od 05.10.07 dostalem pierwsze doladowanie z promocji, czyli mam juz 80 minut. Patrząc na neta w erze , mam do zapłaty 111 zł!! ( 40 abo, + 11zl dlugu + "COS" i wlasnie co to jest? aktywacja numeru czy co to do diabla jest? ;/). No i ostatnie pytanie, czy jak lacze sie by sprawdzic Saldo Konta to zzera mi kase??. Prosze o fast odp.!!

PS: mam nadzieje ze zrozumieliscie ;] jak co to pisac!

#225569  autor: butterfly
 05 paź 2007, 23:51
marcusviii pisze:(bo przez ten cholerny przycisk wchodzilem do neta duzo razy, ale zeby mi zarlo tyle kasy??
Idzie to zablokować, włączając pocję żadania logowania w ustawieniach łączności - profilach internetowych.

#225570  autor: PingNoMore
 05 paź 2007, 23:54
To COŚ to zapewne aktywacja + wyrównanie z abonament

#225572  autor: marcusviii
 06 paź 2007, 00:09
Idzie to zablokować, włączając pocję żadania logowania w ustawieniach łączności - profilach internetowych.
Ok wszystko jest dobrze, ale co zrobic aby po wcisnieciu guzika od neta, nie bylo odrazu wpisanych moich danych: czyli poprawna nazwa uzytkownika i hasla?

#225573  autor: butterfly
 06 paź 2007, 00:10
Tego nie zmienisz.
Poza tym chyba lepsze to niż od razu wejście do neta i pobieranie kasy? ;)

#225577  autor: marcusviii
 06 paź 2007, 01:31
Dobra, juz odpowiedzialem sobie na jedno pytanie
- Za sprawdzenie salda konta kosztuje mnie az 29 gr ;] (zlodzieje!)
Ale nadal zostaly pytania bez odpowiedzi
- skąd te 111zl? (a dokladnie tylko 50, bo 55zl to abo i dlugi)

i dodatkowe pytanie; doładowanie dostalem 05.10 a czas na splate mam do 19.10 (to wyczytalem z neta), a kiedy dojdzie mi faktura /rachunek do domu? i co niby mam miec w tytule przelewu napisac itp. aby Era zorientowala sie ze to odemnie?

#225578  autor: soulafein
 06 paź 2007, 06:38
Ja zawsze wpisywalem "Oplata za fakture numer jakis tam". Na stronie iBoa masz podany numer faktury wiec nie musisz czekac az przyjdzie Ci faktura ;) Chyba ze wolisz poczekac to wtedy masz tam ladny kwitek do zaplacenia :) a najleiej jak zadzwonisz do Ery i zapytasz sie co to takiego te COS (moze to oplata za przylaczenie do sieci?? :) Pozdro 600

Dum spiro spero

#225582  autor: yagi
 06 paź 2007, 10:32
Faktura przyjdzie za kilka dni - spokojnie zdazysz ja poogladac przed zaplaceniem ;)

Ja tez mam taki okres rozliczeniowy jak Ty i faktury dostaje w okolicach 10 kazdego miesiaca...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 #225585  autor: lukasm
 06 paź 2007, 11:02
marcusviii pisze:bo przez ten cholerny przycisk wchodzilem do neta duzo razy
Proponuję zastosować metodę opisaną tutaj:

http://www.centrumse.pl/forum/index.php ... 15148&st=0

"cholerny przycisk" staje się skrótem do nowego sms-a, a Ty nie tracisz kasy niepotrzebnie.

#225586  autor: marcusviii
 06 paź 2007, 11:13
"cholerny przycisk" staje się skrótem do nowego sms-a, a Ty nie tracisz kasy niepotrzebnie.
A tam, ja zrobilem to tak, ze wyłączyłem funkcję łączenia sie z netem (myslę że to działa) po przez dezaktywacji WAP i GPRS w I-BOA

[ Dodano: 2007-10-06, 11:35 ]
Mam kolejne ważne pytanie!
Chodzi mi dokładnie o promocje Dwa razy wiecej (ktora ja oczywiscie mam w kwocie 40zl) i jest napisane; dodatkowe pakiety minut w miesiacu do sieci Era i na telefony stacjonarne,wymienialne na smsy + Wliczone minuty do wszystkich sieci, wymienialne na smsy.
Teraz pytanie; jeśli przekrocze liczbe 80minut/320sms wykorzystując ciągle do sieci Ery... i po tym limicie zadzwonie/napisze do kogos z sieci Ery zacznie mi "zabierać" z "Wliczone minuty do wszystkich sieci, wymienialne na smsy", na ktore też przypada 80min/320esow ?? Czy zacznie mi już doliczać kasę do abonamentu?

PS; mam nadzieję że zrozumieliście ;]

#225614  autor: Prometo
 06 paź 2007, 13:39
marcusviii pisze:skąd te 111zl? (a dokladnie tylko 50, bo 55zl to abo i dlugi)
Te 50,00 PLN to nie jest czasami koszt aktywacji?

Poczytaj tutaj strona 2 pkt. 3a :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#225740  autor: aga
 07 paź 2007, 09:36
marcusviii pisze:Teraz pytanie; jeśli przekrocze liczbe 80minut/320sms wykorzystując ciągle do sieci Ery... i po tym limicie zadzwonie/napisze do kogos z sieci Ery zacznie mi "zabierać" z "Wliczone minuty do wszystkich sieci, wymienialne na smsy", na ktore też przypada 80min/320esow ?? Czy zacznie mi już doliczać kasę do abonamentu?
Jeśli skorzystałeś z promocji "Dwa razy więcej", to najpierw będą ci schodziły minuty z oferty uniwersalnej (czyli minuty do wszystkich), a dopiero potem minuty z dodatkowego pakietu do Ery i na stacjonarne.
Punkt 5 regulaminu:
Kod: Zaznacz cały
e) Minuty z dodatkowego pakietu wykorzystywane są zawsze po minutach z Oferty uniwersalnej, Oferty taniej w sieci oraz Oferty multimedialnej.