Witam. Mam jedno krótkie pytanie dotyczące "telefoniczna okazja"; patrząc na tel k550i (za 1zl w abo 30zl),widnieje napis 40min/160esow to na miech czy dostaje to na 2lata??
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
to jest taki myk ze co miesiąc dostajesz 40 min / 160 msm-ów do wykożystania
o co nie wykozystasz to przechodzi na następny miesiąc
o co nie wykozystasz to przechodzi na następny miesiąc
Wszystko pięknie ładnie, tylko te 40 minut, to się zamienia na te 160 sms i na odwrót.mareksiwek pisze:to jest taki myk ze co miesiąc dostajesz 40 min / 160 msm-ów do wykożystania
Nie wykorzystane minuty przechodzą Ci na kolejny okres rozliczeniowy, tylko że po tym jak np. po trzech miesiącach stan konta w minutach osiągnie 180 minut (bo przechodziły Ci minuty nie wykorzystane na kolejny miesiąc), to pierw będziesz musiał skorzystać z tych 180 minut (wykorzystać), aby znowu kolejne minuty których nie będziesz wykorzystywał będą przechodzić Ci od nowa na kolejne okresy rozliczeniowe. Tak trochę pogmatwałem to, ale mam nadzieję, że zrozumiesz. Osobiście Ery nie polecam, złodzieje i nic więcej, wiem z doświadczenia (posiadałem dwie aktywacje), zrezygnowałem, przeszedzłem do Plusa.
ZAL.PLmarcusviii pisze:Witam. Mam jedno krótkie pytanie dotyczące "telefoniczna okazja"; patrząc na tel k550i (za 1zl w abo 30zl),widnieje napis 40min/160esow to na miech czy dostaje to na 2lata??

[ Dodano: 2007-09-26, 16:09 ]
A złodziejem to jest Twoja siec ktora nie potrafi zrobic nic innego jak tylko dobrej rekalmy..ywis pisze:Osobiście Ery nie polecam, złodzieje i nic więcej, wiem z doświadczenia (posiadałem dwie aktywacje), zrezygnowałem, przeszedzłem do Plusa.

Czyli jak nie będe miał 180 min to potem nie bede juz nowych minut dostawał czy jak??
Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710
- "40 minut do wszystkich sieci wymienialnych na 160 SMS-ów przyznawany na 24 miesiące" - to mnie zastanowilo, tak wiec dlatego spytalem ;]ZAL.PL co za pytanie tak masz 40 minut na dwa lata
w play lajt 82min wymienialne na 267 sms/mms i np samsung L760 za 49zl....
obywatel III RP
http://plg.02d.pl/ - czarne google!!
http://plg.02d.pl/ - czarne google!!
Z regulaminu:ywis pisze:Nie wykorzystane minuty przechodzą Ci na kolejny okres rozliczeniowy, tylko że po tym jak np. po trzech miesiącach stan konta w minutach osiągnie 180 minut (bo przechodziły Ci minuty nie wykorzystane na kolejny miesiąc), to pierw będziesz musiał skorzystać z tych 180 minut (wykorzystać), aby znowu kolejne minuty których nie będziesz wykorzystywał będą przechodzić Ci od nowa na kolejne okresy rozliczeniowe.
Oferty minutowe: Oferta uniwersalna, Oferta taniej w sieci, 400 minut w taryfie Era Nowy Komfort VIP.
• Niewykorzystane darmowe minuty i SMS-y z bieżącego Cyklu rozliczeniowego są przenoszone na następny Cykl rozliczeniowy przed darmowymi
minutami i SMS-ami przypadającymi na ten cykl. Minuty mogą być przeniesione tylko na jeden następny cykl.
Czy6li jak w pierwszym wykorzystam 20 min to przejdą mi na następny a jak w drugim tylko 10 z tych 20 to przepadnie mi 10 a 40 z tego miesiąca w którym wykorzystałem te 10 min z zaległego przejdzie na następny, wtedy będzie 80 i idąc dalej tym tropem jak wykorzystam 40 z tego wcześniejszego miesiąca to na następny dalej 80 zostaje tak??
Dobrze zrozumiałem?
Dobrze zrozumiałem?
Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710
1. miesiąc = 40 min, wkykorzystałeś 20, przechodzi 20
2. miesiąc = 60 (40 + 20 z poprzedniego), wykorzystałeś 10 (z tych 20), zostało 10 z 1.miesiąca, które przepada i 40 z bieżącego, które przechodzi na następny
3. miesiąc = 80 min (40 + 40 z poprzedniego), wykorzystałeś 40 (te z 2. miesiąca), zostało 40 min z bieżacego, które przechodzi na następny.
Itd...
2. miesiąc = 60 (40 + 20 z poprzedniego), wykorzystałeś 10 (z tych 20), zostało 10 z 1.miesiąca, które przepada i 40 z bieżącego, które przechodzi na następny
3. miesiąc = 80 min (40 + 40 z poprzedniego), wykorzystałeś 40 (te z 2. miesiąca), zostało 40 min z bieżacego, które przechodzi na następny.
Itd...
Witam.
Mam jeszcze jedno pytanko.
Zauważyłem ze dzwoniąc na saldo konta pobierana jest opłata 29gr(to mnie zdenerwowało) Czy moge jakoś sprawdzić ilość minut za free? A teraz mam jeszcze jedno pytanie bo abo sie płaci z góry za miesiąć. A top co sie poza abonament wyjdzie to jest na kolejnej faktórze razem z abonamentem na kolejny miesiąc?
Mam jeszcze jedno pytanko.
Zauważyłem ze dzwoniąc na saldo konta pobierana jest opłata 29gr(to mnie zdenerwowało) Czy moge jakoś sprawdzić ilość minut za free? A teraz mam jeszcze jedno pytanie bo abo sie płaci z góry za miesiąć. A top co sie poza abonament wyjdzie to jest na kolejnej faktórze razem z abonamentem na kolejny miesiąc?
Nie. Możesz tylko monitorować ilość wydzwoniony minut poprzez i-boaSlaweczko pisze:Czy moge jakoś sprawdzić ilość minut za free
Tak. Np. masz taryfę za 40,00 PLN i wydzwoniłeś 10 minut poza abonament to na fakturze będziesz miał wyszczególnione 40,00 PLN + 7,20PLN = 47,20 PLNSlaweczko pisze:A teraz mam jeszcze jedno pytanie bo abo sie płaci z góry za miesiąć. A top co sie poza abonament wyjdzie to jest na kolejnej faktórze razem z abonamentem na kolejny miesiąc?
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
http://www.forum-soccer.home.pl