• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #26376  autor: kubako
 21 paź 2005, 11:40
witam
Wprawdzie sam nie mam niczego wspólnego z Orange, ale wczoraj przeglądałem Gazetę Wyborczą i w części ogólnopolskiej na stronie 32 zauważyłem takie ogłoszenie:
Informujemy Cię, że od dnia 22.11.2005 r. w Orange zmianie ulegnie opłata za połączenie z numerami:
- *123
- 501200123
- 118913
Nowa opłata będzie wynosić 1,50 zł brutto za całe połączenie.
Zmiana dotyczy oferty Nowy POP, "Zrób to Sam", HIT, MAX, Weekend, "Na okrągło" oraz Dla Każdego.

PTK Centertel sp. z o.o. - operator sieci Orange.
A tak z ciekawości, możecie mi powiedzieć ile dotychczas kosztowały te połączenia?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2005, 12:09 przez kubako, łącznie zmieniany 1 raz.

#26377  autor: bigman
 21 paź 2005, 11:57
Sa to numery do "Biura Numerow". Z ciekawosci sprawdzilem ceny w abonamencie tej uslugi i tak:
- Nowa Idea Optima - oplata jak za polaczenie z Idea
- Jedna Idea - 1,50 za zdarzenie
- Twoj Plan - 1,50 za zdarzenie

Jesli chodzi o prepaidy to wydaje mi sie ze placili tak jak w Nowej Idei Optimie - inaczej chyba by nie bylo sensu zamieszczac ogloszenia.

#26380  autor: Aserto
 21 paź 2005, 12:05
dokładnie jak za połączenie, więc zmiana na plus :-D

#26383  autor: Irek
 21 paź 2005, 12:15
Orange rozpoczęła już powiadamianie użytkowników o zmianach cen za pomocą smsów! Bynajmniej takiego smsa dostałem dwa dni temu na kartę POP'a.

"And one more thing..."

#26384  autor: kubako
 21 paź 2005, 12:26
jesito pisze:Orange rozpoczęła już powiadamianie użytkowników o zmianach cen za pomocą smsów! Bynajmniej takiego smsa dostałem dwa dni temu na kartę POP'a.
No to w porządku. Myślałem, że to jest ciche podniesienie wysokości opłat za połączenia z BOK, lub coś w tym stylu. Jakiś czas temu w Plusie była możliwość darmowego sprawdzania salda konta via sms. No więc wysyłałem te smsy, aż pewnego miesiąca zauważyłem, że za każdym razem saldo mi rośnie mimo, że miałem niewykorzystane darmowe minuty i smsy. No i się okazało, że usługa, która była darmowa nagle zrobiła się płatna :-)

#26394  autor: Irek
 21 paź 2005, 15:07
Wiadomo, że każdy operator jest zobowiązany powiadomić swojego abonenta o zmianach w cenniku!

"And one more thing..."

#26395  autor: WitekT
 21 paź 2005, 15:16
jesito pisze:Wiadomo, że każdy operator jest zobowiązany powiadomić swojego abonenta o zmianach w cenniku!
...i informacji o tym, że nie musi tego zaakceptować, o ile warunki stały się obiektywnie gorsze.

#26404  autor: blom
 21 paź 2005, 17:20
innowacyjnosc :)