• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #221303  autor: asia.jurczyk
 16 wrz 2007, 11:09
Witam Serdecznie,

jestem zwiazana z siecia plus juz ponad 4 lata ( w styczniu 2007 zakonczyla sie umowa) i poki co nie mialam czasu na jej przedluzenie. Jestem uzytkownikiem tel, a sam tel jest w abonamencie na firme (+2 dodatkowe inne numery).
Ostatnio dzwoniac do BOK poinformowano mnie, ze w ramach moich oczekiwan (abonament do 70zl, interesuja mnie minuty do wszystkich sieci, i ew tylko smsy) oferuja oferte BiznesKlasa 50 za 61zl + ew pakiet za 6,10zl brutto 60 min do wszystkich na okres 18m-cy, no i tel ktory mnie interesuje Samsung E570 za ok 98zl. No i to tyle... W taryfie elastyczna, po wlaczeniu pewnych znizek w abonamencie za 61zl wychodzi ok 112 minut, jednak nie mozna skorzystac (przy przedluzeniu umowy, co oferuja podobno tylko takim klientom) z pakietu 60 min do wszystkich za 6,10zl.
Czy to ostateczna oferta jaka plus moze zaoferowac?
Ponadto, czy jesli zloze wymowienie w zwiazku z przeniesieniem do innej sieci zglosi sie ew ktos kto bedzie mogl zaoferowac lepsze warunki( bo juz wtedy maja pewnosc ze chce odejsc z Plusa)? Dodatkowo czy jesli ktos taki zaoferuje mi z plusa lepsze warunki niz siec do ktorej chcialam przejsc, to czy jest mozliwosc, zrezygnowania w tej innej sieci z przeniesienia numeru , zeby jednak zostac w plusie?
Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz!

#221307  autor: Kaczy
 16 wrz 2007, 11:21
asia.jurczyk pisze:W taryfie elastyczna, po wlaczeniu pewnych znizek w abonamencie za 61zl wychodzi ok 112 minut, jednak nie mozna skorzystac (przy przedluzeniu umowy, co oferuja podobno tylko takim klientom) z pakietu 60 min do wszystkich za 6,10zl.
Bo ten pakiet minut obowiązuje w promocji Biznesklasa Ekstra Godziny dla Wszystkich.
Taryfa Elastyczna nie ma takiego bonusa, ale ma opcję 10% taniej do wszystkich sieci.
Czy to ostateczna oferta jaka plus moze zaoferowac?
Możesz próbować coś wynegocjować, ale będzie to niezwykle trudne.
asia.jurczyk pisze:Dodatkowo czy jesli ktos taki zaoferuje mi z plusa lepsze warunki niz siec do ktorej chcialam przejsc, to czy jest mozliwosc, zrezygnowania w tej innej sieci z przeniesienia numeru , zeby jednak zostac w plusie?
Tak, po złożeniu wniosku o przeniesienie numeru do innej sieci masz jeszcze możliwość wycofania swojej decyzji i pozostania dalej w Plusie.

...::: Made for loneliness :::...

#221313  autor: asia.jurczyk
 16 wrz 2007, 11:41
Kaczy pisze: Bo ten pakiet minut obowiązuje w promocji Biznesklasa Ekstra Godziny dla Wszystkich.
Taryfa Elastyczna nie ma takiego bonusa, ale ma opcję 10% taniej do wszystkich sieci.
Wiem, i wlasnie po uwzglednieniu opcji 10% taniej wychodzi wlasnie ok 112 min w abonamencie, a byloby milo gdyby mozna bylo dorzucic ten pakiet 60min do wszystkich-wtedy od razu przedluzylabym umowe z plusem, a tak-mysle nad era.

Kaczy pisze:
Możesz próbować coś wynegocjować, ale będzie to niezwykle trudne.
Negocjacje z osoba z BOK, a takze poprzez osoba z programu lojalnosciowego nie przyniosly zadnych efektow- 0 dodatkowych minut, a takze nie obnizyli ceny tel ( sugerowalismy jedna z opcji...)

Czyli reasumujac, czy sensownie jest przedluzac umowe z plusem na takim warunkach- BiznesKlasa 50 + pakiet 60 min do wszystkich? Czy jest jakas inna sensowna opcja zeby ew obnizyc miesieczny rach, a posiadac "sensowna" ilosc minut do wszystkich sieci?

#221341  autor: Kaczy
 16 wrz 2007, 13:19
asia.jurczyk pisze:Czy jest jakas inna sensowna opcja zeby ew obnizyc miesieczny rach, a posiadac "sensowna" ilosc minut do wszystkich sieci?
To jest lepsze niż Elastyczna.

Ostatnio robiłem obliczenia dla BK150 + EDW oraz Elastyczna 150 (z 10% zniżką) i wyszło, że minuta w BK wychodzi 10 gr taniej :)

...::: Made for loneliness :::...

#221345  autor: dechomenon
 16 wrz 2007, 13:59
w tej elastycznej to szału nie ma...ale teraz na przedłużenie jest już możliwość z korzystania z taryfy elastycznej również dla Ciebie droga koleżanko....

#221355  autor: asia.jurczyk
 16 wrz 2007, 14:47
dechomenon pisze:w tej elastycznej to szału nie ma...ale teraz na przedłużenie jest już możliwość z korzystania z taryfy elastycznej również dla Ciebie droga koleżanko....
No a gdzie jest szal? Jaka siec i taryfe sugerujesz, przy moich oczekiwaniach?
Ps dzieki za poprzednia odpowiedz;)

#221392  autor: dechomenon
 16 wrz 2007, 17:51
nigdzie nie ma szału i tak to niestety jest...ale nie myślałem, abyś sieć zmieniła...najwyzej podpisz kontrakt co 6 miesiecy/6 miesięcy i w biznes 50/elastyczna 50 dostaniesz bonus minut..

#221510  autor: asia.jurczyk
 17 wrz 2007, 15:22
dechomenon pisze:nigdzie nie ma szału i tak to niestety jest...ale nie myślałem, abyś sieć zmieniła...najwyzej podpisz kontrakt co 6 miesiecy/6 miesięcy i w biznes 50/elastyczna 50 dostaniesz bonus minut..
Przeslalam Ci wiadomosc PW, tak wiec w wolnej chwili sprawdz poczte :)

#221986  autor: dechomenon
 19 wrz 2007, 21:23
wszystko sprawdzone i załatwione hehhe :P pozdro