• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #217915  autor: lukaszek1234
 01 wrz 2007, 18:00
Witam mam pytanie w koncu czy w promocji telefoniczna okazja mozna zmienic oferty? sami konxultanci nie wiedzą raz mówią tak raz inaczej, w salonach też w regulaminie jest tylko że traci się upust na ofertę a jak ona jest za 30 zł to co ma się tracić?? a z boa pisza mi tak:

WIĘc JAK TO JEST?? hm
Witam

Uprzejmie informuję, że może Pan dokonać zamiany Oferty uniwersalnej na Ofertę multimedialną. Przepraszam za ewentualne błędne informacje otrzymane w salonie firmowym.

z pozdrowieniami

konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
[email protected]
http://www.era.pl

niniejsza wiadomość dotyczy:
nr sprawy 173-K-122/08/2007
Nr Abonenta
Mail z dnia 27-08-2007

Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o., siedziba: Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy. XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 29159, NIP 526-10-40-567, REGON 011417295, Kapitał zakładowy 471 mln złotych

--------------------------------------------------------
Do:[email protected]
Temat:Re: RE:pytanie
Data:27-08-2007 14:27:01

dziękuję za kontakt ale w salonie powiedziano mi że w ofercie telefoniczna okazja nie ma możliwości zmiany oferty uniwersalnej czy to prawda?
----- Original Message -----
From: [email protected]

Sent: Monday, August 27, 2007 11:33 AM
Subject: RE:pytanie

Witam

W odpowiedzi na nadesłaną korespondencję uprzejmie potwierdzam, że jeżeli za Ofertę uniwersalną płaci Pan 30 zł z VAT, to w przypadku zmiany na Ofertę multimedialną, nadal będzie naliczana opłata 30 zł z VAT.

Jeżeli będzie Pan zdecydowany na zmianę, proszę o ponowienie korespondencji z podaniem:
- numeru telefonu którego sprawa dotyczy;
- informacji na kogo telefon jest zarejestrowany;
- hasła abonenckiego, ewentualnie kodu puk, bądź erakodu;

Jednocześnie nadmieniam, że zmiany Ofert może Pan również dokonać samodzielnie na stronie www.era.pl w opcji "zarządzanie kontem". Proszę pamiętać, że do zalogowania się do tego serwisu służy erakod (standardowo są to 4 ostatnie cyfry kodu puk). Przypominam, że po zalogowaniu, Oferty można zmienić w zakładce: Plan taryfowy < Dostosuj mój plan taryfowy.

Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.

Z pozdrowieniami

[email protected]

nr sprawy 170-K-091/08/2007
Nr Abonenta
Mail z dnia 27-08-2007

Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o., siedziba: Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy. XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 29159, NIP 526-10-40-567, REGON 011417295, Kapitał zakładowy 471 mln złotych

--------------------------------------------------------
Do:[email protected]
Temat:pytanie
Data:27-08-2007 08:47:00

DZień Dobry!
Czy w taryfie telefoniczna okazja mogę zmienić sobie oferte uniwersalną na ofertę multimedialną? w regulaminie jest że stracę upust ale jeśli oferta kosztuje tam 30 zł to ja nadal będę płacił 30 zł tak? czy dobrze to rozumiem?

[ Dodano: 2007-09-02, 14:08 ]
fajnie zapomniałem że na tym forum nie ma ekspertów

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#218143  autor: MarCjaho
 02 wrz 2007, 16:30
lukaszek1234 pisze:ale jeśli oferta kosztuje tam 30 zł to ja nadal będę płacił 30 zł tak? czy dobrze to rozumiem?
Tak, dobrze to rozumiesz.
lukaszek1234 pisze:fajnie zapomniałem że na tym forum nie ma ekspertów
Mylisz się.

#218200  autor: lukaszek1234
 02 wrz 2007, 19:02
MarCjaho pisze:Tak, dobrze to rozumiesz.
dzięki za odpowiedź a może wiesz w końcu czy to można zmieniać pakiety w tej ofercie czy nie?
a to ze nie ma ekspertów hm taki wabik aby ktoś odpowiedział. dzięki i pomógł dla Ciebie

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#218951  autor: [email protected]
 05 wrz 2007, 09:56
widze ze masz na mysli promocje telefoniczna okazja opcja za 30zl w tej opcji mozesz zamienic oferty jak sobie chcesz bo nie masz upustu w tym drugim abonamencie przy zmianie stracisz rabat 5 zł wszystko jest opisane w regulaminie :)

#219284  autor: poko
 06 wrz 2007, 14:24
Witam wszystkich użytkowników,
czy w tej promocji można zmienić Ofertę uniwersalną na Ofertę z przyjacielem?

#219288  autor: kubako
 06 wrz 2007, 14:36
zy w tej promocji można zmienić Ofertę uniwersalną na Ofertę z przyjacielem?
Wystarczy zajrzeć do REGULAMINU - jasno z niego wynika, że nie można :-( Przy dwóch pakietach, to nawet stali abonenci nie mogą zamienić oferty uniwersalnej na ofertę z przyjacielem :-(

#219291  autor: Mel
 06 wrz 2007, 14:44
kubako pisze:
zy w tej promocji można zmienić Ofertę uniwersalną na Ofertę z przyjacielem?
Wystarczy zajrzeć do REGULAMINU - jasno z niego wynika, że nie można :-( Przy dwóch pakietach, to nawet stali abonenci nie mogą zamienić oferty uniwersalnej na ofertę z przyjacielem :-(
Jestem w trakcie negocjacji właśnie przy dwóch pakietach. Zobaczę co mi odpiszą to się podzielę informacją :mrgreen: I tak mi każą spadać, ale nie szkodzi :mrgreen:

#219302  autor: poko
 06 wrz 2007, 15:11
Regulamin czytałem i dla mnie to jasno nie wynika.
Punkt 4d dopuszcza zmianę Oferty.

Sam jestem stałym abonentem, przedłużałem umowę rok temu, mam 2 oferty i mogę zmienić ofertę uniwersalną na każdą inną, tyle że stracę zniżkę i będą za nią płacić 30 zł. Mam te opcje dostępne w i-boa.

#219313  autor: kubako
 06 wrz 2007, 15:48
poko pisze:Regulamin czytałem i dla mnie to jasno nie wynika.
Punkt 4d dopuszcza zmianę Oferty.
Ale ja nie rozumiem do końca o co Ci chodzi. POodpisałeś rok temu umowę i na ile jest ta umowa? Na rok czy na dwa lata? Jeśli na dwa lata to czemu piszesz o promocji "Telefoniczna okazja" - przecież nie możesz tak po prostu sobie zmienić promocji... No chyba, że chcesz podpisać nową umowę kożystającz tejże promocji - wtedy sprawa wygląda inaczej. Ale nawet w takim wypadku nie wydaje mi się, żeby była możliwość zmiany OU na OZP - taka zmiana jest możliwa dla stałych abonentów dopiero przy wybraniu trzech pakietów...
Być może źle Cię zrozumiałem - wyraź się ciut jaśniej.

#219326  autor: poko
 06 wrz 2007, 16:25
W obecnie obowiązującej ofercie dla stałych abonentów jest tak jak piszesz. Ja mam dwie oferty i mogę jedną z nich zmienić na OZP kosztem utraty zniżki, tyle że aneks podpisywałem wczęsniej.

Po prostu interesuje mnie kolejna aktywacja. Chciałbym, żeby zawierała dwie rzeczy: darmowy numer + nowy telefon. Stąd moje pytanie czy mogę zmienić ofertę.
W cennikach Era Nowy Komfort OU, OTWS czy OZP kosztują tyle samo, 30 zł.
Dziękuję i pozdrawiam

#219331  autor: kubako
 06 wrz 2007, 17:04
poko pisze:Po prostu interesuje mnie kolejna aktywacja. Chciałbym, żeby zawierała dwie rzeczy: darmowy numer + nowy telefon. Stąd moje pytanie czy mogę zmienić ofertę.
Dziękuję i pozdrawiam
Czyli wszystko jasne - wątpię żebyś mógł zamienić OU na OZP gdyż jak już wspomniałem nawet stali abonenci mogą to zrobić dopiero przy trzech pakietach. Ale spróbuj - może uda Ci się wynegocjować. Generalnie jeśli byłaby taka możliwość, to ujęte byłoby to w regulaminie - np. w ofercie dla stałych abonentów jest to jasno określone:
Abonent otrzymuje prawo do zmiany wybranych Ofert już w kolejnym Cyklu rozliczeniowym, a jeśli nastąpi ona nie później niż w okresie 60 dni licząc od dnia zawarcia Aneksu, przy takiej zmianie, Abonent zachowa promocyjny upust od każdej nowej oferty, nawet jeśli ich łączna liczba będzie wyższa od wybranej w chwili realizacji Aneksu. Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty uniwersalnej na Ofertę Taniej w sieci, Ofertę multimedialną, Ofertę z Przyjacielem lub Ofertę blueconnect w telefonie. Zmiana oznacza również aktywację dodatkowej Oferty do Ofert wybranych w momencie podpisywania Aneksu. W przypadku zmiany Oferty Uniwersalnej na inne oferty niż wcześniej wymienione promocyjny upust przysługujący na Ofertę uniwersalną zostanie wykasowany. Wymiana Oferty uniwersalnej na Ofertę z przyjacielem i Ofertę blueconnect w telefonie nie jest dostępna dla Klientów, którzy podpisali Aneks wybierając Zestaw składający się z 1 lub 2 Ofert uniwersalnych.
W regulaminie promocji o której piszesz nawet się o tym nie wspomina...

#219463  autor: Adami
 06 wrz 2007, 23:50
poko pisze:W obecnie obowiązującej ofercie dla stałych abonentów jest tak jak piszesz. Ja mam dwie oferty i mogę jedną z nich zmienić na OZP kosztem utraty zniżki, tyle że aneks podpisywałem wczęsniej.

Po prostu interesuje mnie kolejna aktywacja. Chciałbym, żeby zawierała dwie rzeczy: darmowy numer + nowy telefon. Stąd moje pytanie czy mogę zmienić ofertę.
Dziękuję i pozdrawiam
Kolega Kubako na szczęście dla nas się myli 8) przy nowej aktywacji można zmienić uniwersalną na dowolną nowy komfort (z przyjacielem, mutlimedialną itd)
w punkcie "5 a" regulaminu jest wyraźnie napisane, że "zmiana taryfy na inną powoduje bezpowrotną utratę promocyjnego abonamentu oraz promocyjnego pakietu minut".
Tak jak napisałeś oferta z przyjacielem kosztuje 30zł więc nic nie tracisz :D

#219469  autor: [email protected]
 07 wrz 2007, 02:06
i własnie ta ostatnia wypowiedz rozwiazuje cala sytuacje.
przy telefonicznej okazji za 30zl mozna zmieniac jak sie chce a przy ofercie za 50zl zmiana powoduje utrate rabatu.

#219486  autor: poko
 07 wrz 2007, 08:58
Dzień dobry. Poniżej odpowiedź z i-boa na moje wątpliwości.

Witam

W odpowiedzi na przesłaną korespondencję uprzejmie wyjaśniam, że korzystając z Oferty promocyjnej "Telefoniczna okazja" może Pan dokonać zmiany posiadanych Ofert na inne. Zmiana Ofert może być dokonywana raz w cyklu rozliczeniowym.

Dodam, że przy Ofercie Zestaw za 50 zł (2 x Oferta uniwersalna) otrzymuje Pan upust 10 zł od opłaty abonamentowej. Zmiana jednej z posiadanych Ofert spowoduje utratę bezpowrotnie upustu na Ofertę, z której Pan zrezygnuje.
Przy Ofercie Zestaw za 30 zł (Oferta uniwersalna) zmiana nie spowoduje zmiany wysokości opłaty abonamentowej.

Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się wyczerpujące

z pozdrowieniami

xxxx xxxx
[email protected]

nr sprawy 076-K-849/09/2007
Nr Abonenta 1.04239696
Mail z dnia 06-09-2007

#219520  autor: kubako
 07 wrz 2007, 12:08
Adami pisze:Kolega Kubako na szczęście dla nas się myli
Nie tyle się mylę, co po prostu nie wziąłem pod uwagę, że liczycie się ze stratą promocyjnej zniżki. Tak po prostu z dopłatą to można oczywiście bez problemu, ale nie sądziłem, że to jest tajemnica :-)