• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #214816  autor: marcinb
 22 sie 2007, 20:49
Znajomi maja telefon w Plusie, taryfa Godziny.
Zostaje im co miesiąc trochę niewykorzystanych minut.

Chcieliby korzystać z internetu na komputerze i z komórką jako modemem.
I teraz... Przeczytałem w cenniku tej taryfy, że minuty nie mogą być wykorzystane na Internet (str 6). Mam rację?
Pozostaje stawka 12 gr za 100kb...
Szkoda, że nie jest tak jak w orange, że wszelkie usługi pomniejszają zgromadzony kapitał złotówek.

A może zdecydowali by się na specjalną taryfę do transmisji danych w prepaidzie.
Co teraz lepiej wybrać, simdatę czy orange free na kartę ? Widzę na pierwszy rzut oka że ceny są takie same ale może są jakieś ukryte plusy i minusy.

p.s. Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#214820  autor: Kaczy
 22 sie 2007, 20:53
marcinb pisze:Chcieliby korzystać z internetu na komputerze i z komórką jako modemem.
I teraz... Przeczytałem w cenniku tej taryfy, że minuty nie mogą być wykorzystane na Internet (str 6). Mam rację?
Pozostaje stawka 12 gr za 100kb...
Masz rację.

W taryfach Kubali za to jest już wymiana na kb transmisji danych.

Napisz jak dużo znajomi chcą korzystać z netu. Bo mogą sobie włączyć dodatkowe pakiety pod ten sam nr telefon :)

...::: Made for loneliness :::...

#214826  autor: marcinb
 22 sie 2007, 21:01
Hmmm.. Trudno powiedziec ale chyba niezbyt dużo.
Codziennie prasówka, jakis komunikator.
Może dzieciaki mogłyby trochę nabić na stronach 'dziecięcych' (grafika, flashe i takie tam), trzeba by było je pilnować.

A cena 12 gr za 100kb jest az taka nie do przyjęcia..?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#214833  autor: Kaczy
 22 sie 2007, 21:07
No to polecam pakiet 50 MB za 10 zł , a jak już bedzie za mało to zawsze można sobie iPlusa włączyć za 49 zł netto. 1 GB limitu :-D

...::: Made for loneliness :::...

#214866  autor: dechomenon
 22 sie 2007, 23:49
albo przejść na taryfę kubali i wtedy uruchomić sobie pakiety MB np. za 10zł 50MB tak jak pisał Kaczy, ale w sumie w taryfach godziny też to mozna uaktywnić...tutaj jest regulamin klik

#218921  autor: INTRO
 05 wrz 2007, 00:13
no t fajnie ze w taryfach godziny tez mozna mieć pakiet na internet 50 mega.

[ Dodano: 2007-09-05, 00:19 ]
taryfy godziny są naprawdę wporządku, ja korzystam z taryfy godziny55 plus dodatkowo 270 minut wieczory i wekendy do plusa i stacjonarne. Myślałem o zmianie na taryfę kubali55, ze względu na darmowy numer, ale niewiem dlaczergo w dodawaniu godzin w taryfach kubali jest mniej minut niż w taryfie godziny, no i jezeli chciałbym sobie uruchomić darmowe wieczory i wekendy w taryfie kubali, to bym miał 240 minut, ale tylko do Plusa, dlaczego tak jest, ja z kolei sporo dzwonię na stacjonarne.